返回列表 回復 發帖
www1.tvboxnow.com3 t& {3 o4 t$ t3 e6 }: n  Q2 x, y1 c
+ ]1 |, O1 n' c- j9 ?, x
但係好似奸架喎www1.tvboxnow.com- N+ `; j0 s+ R0 S' O
大文細佬 發表於 2014-11-8 02:18 AM
tvb now,tvbnow,bttvb1 e* ~/ d0 U  D- v4 X
仲係會大肚嘅情婦添
# `! C0 H7 K4 U公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
" y# R! ^  q4 e7 W! V. @6 m" I4 vtvb now,tvbnow,bttvb% V, y4 Z4 |( L7 f+ J
- N- N2 q: I+ q/ Z2 t; T
www1.tvboxnow.com3 P+ N5 n& Z& m; X$ H$ ]
哦.. 原來做我阿哥嗰行. \+ X! s# k/ L/ \" N! S
大文細佬 發表於 2014-11-8 02:19 AM
tvb now,tvbnow,bttvb$ k. ?" E* \7 u$ w$ j, H8 x
咦,咁你哥哥係咪又係同小田一樣係練武嘅IT人呢?
1 K8 P/ v" s* s  J我開玩笑咋,你唔駛啋我。
tvb now,tvbnow,bttvb- x! |9 ]$ g% R. Y: z
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 g, K/ {, C- S3 u! M* w

# L4 ]* Z4 w4 Q8 a! ]小明同小田啲比拼麻麻哋好睇,唉,都預咗
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-11 01:16 PM 編輯 公仔箱論壇9 K, y2 i  D% A) e8 c* \% g

+ o  f1 }6 U1 J7 Z4 H
- V  ]" B, y+ s( E
( Q. q7 Q1 ?; ]" M* y8 B' W' ~( [
當然唔係喇.... 我阿哥最叻咪跑下步
. E2 m2 c% w0 Z7 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' A( ~% X! P0 J& v+ z3 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。話時話吖.. 我响網上睇啲八卦新聞.. 話呢套劇個個男演員都係都manager頭喎... 其實使徒行者峰哥咪又係.. 都manager咁樣衰都咁多人學架呢?? 係都學李敏 ...
/ c8 X, `& \3 H1 x5 {6 i# S大文細佬 發表於 2014-11-9 09:50 AM
公仔箱論壇3 {! ~" F/ `% l6 |$ O- W- I" [
公仔箱論壇  ?& v' R( e* f" a0 k% f/ N+ G9 u
細佬你真知我心意,我正係想講祥仔個髮型。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ [3 {' t) ?& a) l  p' Y

0 f# U+ J4 H2 c( q: [5 H
4 X1 a! D' \% [* H' m9 w
2 e" N9 H$ o+ X. t$ r* G公仔箱論壇唔係話佢唔好睇,而係呢個都Manager髮型,比我覺得佢想藉此而拉近同其他身邊後生仔女角色年齡層嘅差距,但效果當然係麻麻嗰隻啦。% w7 f- m' B) P# ?

, L0 u& x4 T8 I+ j! k! d
7 J, q' ^8 w* ~6 y' N# Htvb now,tvbnow,bttvb
" S2 ~: M( k: x3 k* Q. Z8 Ztvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' z4 k7 R& [9 M1 T4 G6 F% j$ h
角色的命與運(延續篇)" ]6 ^2 ^0 W2 u) [0 K

+ N/ K% h( ^9 [8 X0 X* p. C% b# {/ ]2 S4 _6 O& j
( ^' R- M4 y) ~  Z) a7 v! G1 m
黎耀祥攞三次視帝獎無錯係實至名歸,但《巾幗梟雄 》嘅柴九、《巾幗梟雄之義海豪情 》嘅劉醒、《大太監 》  嘅李連英之中,我只係鍾意柴九,後兩者都係具有「攞獎命格」嘅角色而已。意思係話祥仔喺數年間大熱,除咗佢累積嘅多年功力遇到一個適當嘅爆發點,得到全世界認同之外,仲有運氣因素存在,好多演員都有所謂嘅「十年大運」(好運啲嘅甚至會有兩次「十年大運」(例如阿佘),祥仔嘅大運相信有排未完嘅),最佳男(女)主角獎每年得嗰一個,總括:「行正運而具一定戲底者自會撞上,行唔正運但具更佳戲底者則被吹漲」。; D( S% o( r* M
公仔箱論壇% X0 t4 ^( ^  Q
《神探高倫布 》嘅高倫布(/高大喜)同《法外風雲 》嘅余英偉兩個角色都無人buy,兩個角色都係條「命」唔好亦無攞獎「運」嘅代表。寫高倫布嘅編劇本身同高倫布都非常「失運」,否則點會寫得出咁嘅角色角色精神分裂睇到觀衆都精神分裂,最奇嘅係金牌監制李添勝為套劇申辯點知「越兜越衰」,幾許觀眾想掟爛電視機泄憤,而本劇亦係小弟罕有睇到放棄嘅劇集,其大結局都係過咗期幾週至睇番,而家諗落仲心有餘悸2 w& O9 _2 P7 g% C, S
tvb now,tvbnow,bttvb$ ^6 ]* Y  y( v$ k/ c% m
. a: K% \) k1 }  D% E3 G* s6 f& r
而黎耀祥運氧亦似乎喺《神探高倫布 》之後略有回落之勢,《巾幗梟雄之諜血長天》演雙重角色「鈴木一雄/江尚紅」以為又實食無黐牙,點知劇集竟成倉底貨重見天日遙遙無期,去年台慶劇《法外風雲 》嘅余英偉都係角色條「命」有問題,祥仔空有出色演技都救唔到余英偉。角色喺出世(即編劇創作)時,已經生壞咗條命,余英偉平時做大狀就英明神武,喺感情路上則苑如儍佬,編劇想設計角色為"有莊又有諧",點知結果係"兩邊都死晒"。有「命」主演台慶劇但冇「運」冧圧做視帝,今次無得寃因為角色先天唔健全,絕唔關祥仔演技嘅事。
公仔箱論壇. W. ]' Z5 |" {

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-12 12:19 PM 編輯 公仔箱論壇. Y. B5 ^8 @6 [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 \( o: i8 O, W! U
' L# D3 @  N& K( M. y; etvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇& k5 r+ {: \  A; y
其實個個都唔襯唔好睇.. 個人覺得呢個髮型好傻仔... 就算星星嗰個都manger都似傻仔.. 呢個髮型只係得李敏鎬carry到... 完全係因為佢比較適合留海.. 李敏鎬唔係咁襯無留海嘅髮型. ...www1.tvboxnow.com, N4 O) [4 x7 R
大文細佬 發表於 2014-11-12 02:54 AM
公仔箱論壇) M9 {/ |% y9 H1 i/ X

i$ @: @- P4 i7 O( e% V要蔣元好似李敏鎬個頭咁正又係難啲嘅。tvb now,tvbnow,bttvb+ |4 V7 n% f0 T5 K; `- ]
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% M* l$ f6 D$ f
哈,細佬,上兩個星期先睇完《繼承者們》,我真係有啲out。: W5 Q, [1 y6 Y  v( h3 a
& R! w! w2 @. i) H" J" ~3 s
; i6 d7 B6 ^  T: ~' j
www1.tvboxnow.com5 ?6 X0 o, l) C# C0 G5 a$ d& O$ x5 S
8 I* s. F" r5 x% h4 S  l
就算李敏鎬咁靚仔, 我好love佢.. 但都唔覺繼承者們好睇... 同星星一樣一般... 我係以劇論劇...
+ `& i/ |( Y+ Y: n# ewww1.tvboxnow.com
( Y! {# u/ ?1 u' {- {, M8 E公仔箱論壇其實呢套名門暗戰我只係睇咗第一集.. 呢集比我覺得定欣好正... 但最近多咗啲功課做.. 只可以花少少時間睇劇. ...
9 N* `, B5 x5 ~0 w8 ]$ fwww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-11-13 01:40 AM
( m' R! [5 @2 }7 c/ g/ I公仔箱論壇
' {+ M' D: n. Z% N# f$ CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《繼承者們》睇咗唔夠5集已呻笨,全間學校同學生都唔正常咁嘅。tvb now,tvbnow,bttvb! E; p# y# {8 `+ d" r  W5 r
7 M! d! Y9 j1 U
《名門暗戰》唔啱你睇架啦細佬,連我呢啲老餅都只係hea住睇咋,搞掂啲功課先啦。
& A& s7 [: \8 I  K& {  u1 k% ?( {* K$ H/ C' A) o" ^; ]
遲啲時間鬆動啲記住睇
Doctor X 3,包冇失望。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-13 03:02 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb! J, X: D: D- b/ f( s
3 \, F. n, ?3 G5 C
呢套.....無咩點留意,因為胡定欣髮型麻麻地開胃....tvb now,tvbnow,bttvb" @& }' _% _& G( Y
同劇中起用好多新面孔的女演員...公仔箱論壇( y% N1 P9 D& }2 w) G: i
宜家唯有驚嘆做乜唔出世遲20年...
. p2 r6 R* w& V$ p, \- kwww1.tvboxnow.com呢啲女仔以前識十幾個先遇到一個,公仔箱論壇6 t; Y3 h  y2 N* M
晌街上睇的亦係咁,100個女仔行過,
( M7 V6 b/ F: c$ Wtvb now,tvbnow,bttvb最多四五個有呢類質素... ...
  `4 Z" {0 Q8 H2 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-11-13 01:46 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# A. L) k2 R$ G* [" o3 q9 J

( {; p/ h# y; N2 x( o6 e; Ttvb now,tvbnow,bttvb唔睇定欣不如轉睇兩位港姐啦,雖然陳凱琳同蔡思貝都係初哥,但睇得出二姝演出都好有心機。
! W' E7 G* k' l1 S4 h  x不過
陳凱琳對美目真係好大,有時好似想跌出嚟咁....) d) N  q2 t& H3 p
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 W. ]: O3 C+ \) I8 I4 F
公仔箱論壇( F4 F0 y1 x5 g8 |% @  k
; g1 X1 g2 J9 }3 o* h, W
順便多謝J神版主評分。
- v/ S* J; ]9 V
/ n1 N6 t2 k/ r3 t) k公仔箱論壇
陳凱琳眼大,但某啲角度睇唔夠神采,仲有少少唔似地球人。
: c! Q+ D; B  S7 N, s9 X
" H$ K5 ~" O4 s; ~0 Z2 w& s
8 s: w6 a( W# X* ?/ V5 B. _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ ?+ m' @% d! T) E. O2 s/ Y
唔似地球人...公仔箱論壇7 O" h# }  F! c3 f
大文細佬 發表於 2014-11-14 02:02 AM
  O. a5 X  R8 W1 G1 h: s  r; Q' itvb now,tvbnow,bttvb即係呢隻囉。
) q, J2 n) W7 ?: N! y# ewww1.tvboxnow.com
/ j& M+ Z2 |- d* Z6 L8 Btvb now,tvbnow,bttvb
, E: R. @& A( U  u* mtvb now,tvbnow,bttvb唉~~陳凱琳啲粉絲唔好鬧我呀,我知錯架啦。7 A& K* ]/ B/ M3 H# O
我讚番佢喺本劇幾有心機演譯蔣勵吖,真心架。
' e! ], F$ W/ y4 {) u+ ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 a! X$ u7 K" V; @0 s/ _公仔箱論壇
公仔箱論壇& A! W# A+ n+ q( o6 r1 L
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 G0 c: H0 @2 ~$ z
幾似... 又唔可以話佢唔靚.. 但就係覺得怪怪地
3 C- S, J  _3 p- k! hwww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-11-15 01:22 AM
! ?) U3 v% l, R! q6 g- ^" ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 R3 F8 b; _6 {# R3 i
係呢。公仔箱論壇% c3 q8 n1 F- K' W! x4 x
啲港姐每隔幾屆都會出一個半個靚得嚟怪怪嘅嘅佳麗。

' k) y4 V& }1 f$ J$ _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 W, Q! S* D+ G公仔箱論壇細佬同大家按圖索驥吖。( S# f* [3 r$ M, ]9 U

4 R0 b2 s! Y, N* x* Z3 n+ j: FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又見番冼灝英師傅(原來咁快同HKTV約滿)。

% z$ g  D4 I" x6 R: Y似泰國明星吖?我覺得似印度佳麗喎。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 V) n" G6 O& P
蔣元身邊啲角色反而仲吸引,希望花拉同高興陪伴重新奮鬥嘅蔣元能帶起高潮位啦。www1.tvboxnow.com9 z; S# V% o( b7 U& n6 _/ E
因為10集過去咯,但真係未有太多高潮戲比我哋追........
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-18 12:38 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb0 k0 X6 k: j+ H" d# u/ ]; [# |
公仔箱論壇4 P" k5 p* ~* @. J0 T
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# c/ q0 _, h) z, K; z& Y

' i! f/ B: V! n# l) G( `! Ptvb now,tvbnow,bttvb你唔post啲相出嚟都唔知以前啲女仔化妝咁唔掂... 同埋啲港姐冠軍都唔係個個得架喎
) L7 h2 S! Q) T: T) Y4 ]# g! F大文細佬 發表於 2014-11-16 05:57 AM
www1.tvboxnow.com4 J2 @# Q% ~* \1 a8 P& W; A6 }
有啲真係「騎厘」到呢.....tvb now,tvbnow,bttvb; E" b7 f. u' s. F! d$ `: s% V
tvb now,tvbnow,bttvb( `: ~6 Z  o9 d  `& r1 E2 K
今年個三位都唔知點形容。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 |! [7 r  o8 E: |+ ]' i! z
寫出嚟又驚hurt到三個女仔,唉.......
一字記之曰:「公仔箱論壇* B7 Q3 r  O9 S% o: l! v
  w8 e& \% O  l5 n/ G; ]6 z公仔箱論壇眼係女仔靈魂之窗,正所為電死人 。近呢两集陳凱琳出鏡多咗,越睇越似lee sir pos响51樓嘅印度妹。www1.tvboxnow.com4 A4 @# M% p$ S  u5 l' E
hea睇咗十集,原來都係叙幕,随着老咪回港一場名門暗戰先正式開幕 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 F8 {# n4 u0 R- y
mnb1123 發表於 2014-11-18 12:31 PM
, }, T- a4 [7 {: S. T- T
係呀,由第11集開始追都冇損失。