返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

本帖最後由 匿名 於 2011-4-12 01:01 AM 編輯 公仔箱論壇- x" v2 ?$ C, P. i, N$ n' j* ~
1 q2 F2 Z* b  ?7 o5 S) m4 I( ?6 V

0 B4 c! p- m4 d7 }( l; y% L! Mtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  {4 I. Z6 w' v* x. @2 g9 ^
貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。
, |5 P+ D# N1 G  X' e2 P: c公仔箱論壇63歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。
/ l3 c4 o) J( p* W) ^% s公仔箱論壇
- ?- b: u8 v/ @$ }+ N( x- P公仔箱論壇網民立碑
. z# Z" }8 S% q8 B- N* qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( ^0 e. B( R; ?
噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」
& r1 E4 q. t% z9 z, M7 mtvb now,tvbnow,bttvb
: b0 k9 z, D; R& \" xtvb now,tvbnow,bttvb
2 s) E2 W% \  _3 {
9 o) b* Y8 @7 p0 w) M- ywww1.tvboxnow.com【羅樂林連環死亡實錄】TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ o' y8 [& P. ^/ A
《病死》
/ z6 l9 r# M! |) ]2 hwww1.tvboxnow.com6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 z  x/ a/ L( ]1 D9 P+ p; |
角色:朱元璋TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 e* b% M6 K* m' G) ~; |

) L, m& N* O9 Uwww1.tvboxnow.com6 @6 M  l/ ^: b% d, r
《遭打死》tvb now,tvbnow,bttvb; w5 U/ _2 e3 D3 u" j5 N1 w
6/4  21:30《女拳》 電視圖片- q# Q% q/ C' k& ^2 X9 q
角色:莫平
: e, o1 N# N" w# ~( x6 y: g. v" ^
/ ?. z- S9 v# e- V# ?& i3 ]tvb now,tvbnow,bttvb/ Z# I+ W6 K5 W3 ?8 k0 k' a
《失救而死》
! Z4 w1 e$ y6 c  @9 ?' k, {7/4  00:15《七號差館》 電視圖片
. m, O. T9 o# _& |5 i角色:孫全
4 z+ {! ?/ E7 L" l
" n. y' |# N- G
+ i' ]1 _3 ?0 ]0 W3 Q: g1 I/ S# gtvb now,tvbnow,bttvb《嘔血死》
# `2 y, K  g+ |) x  a! Swww1.tvboxnow.com7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片公仔箱論壇0 ~% X" c6 h1 V& o5 `
角色:無相子
* h5 X2 Y; F8 Z( g; y# ptvb now,tvbnow,bttvb/ t8 k5 f$ F9 o! g1 B
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# j' A7 N7 W* f3 O
《病死》tvb now,tvbnow,bttvb' Q) N& j4 ^( w, r
7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片3 |& y& V7 V. @5 i
角色:金華公仔箱論壇7 Y5 x1 s$ m/ v, D5 r2 s
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; x" P! {! c! K; t+ C

7 Q3 R  X' e9 ^) Q' F2 Nwww1.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: @. X( t0 C) ^/ I2 [0 e' W
TBB都搵返佢做專訪  J0 ^0 E9 }+ s6 q1 c0 F. a9 p
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘 www1.tvboxnow.com: w4 z# s# q( }, G' R
HIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fast公仔箱論壇$ I3 k; i/ z* H$ D
Anonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名?
* _* j% M/ F; n+ f( \/ G& O* W2 r公仔箱論壇HIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
, W2 \3 W/ @/ p* `) V; b; l/ O2 g) [公仔箱論壇
+ E5 M( g" v; _0 F' o8 Q公仔箱論壇
- X. a) N( ~$ e, Z7 q+ O$ }: ^
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
0 p: v+ q& O5 b: I公仔箱論壇
: l  r! t+ f' n# b" x# J公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% U+ A8 |/ e2 @
**** 本內容被作者隱藏 ****www1.tvboxnow.com# @& V  S# @- ^0 {$ |% {1 [
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋 公仔箱論壇2 l- |( s5 l) ?( Q. {4 c
HIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇
7 ^" K; p; v. J2 ^6 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇
" j/ Q- w" P# e- L& z' W先捧紅平叔# @8 P  @% I0 S- |5 v
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.tvb now,tvbnow,bttvb& ?7 z$ ]  I6 E. X) g3 g
I like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~