返回列表 回復 發帖
5 F9 D) o/ [  p$ E+ `
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' _( k% X% N7 w8 j+ t3 G/ o( a$ r; u
啱嘞!
7 W: v/ V& O, F公仔箱論壇 tvb now,tvbnow,bttvb0 T$ ^2 ^' K( \* @8 L/ J- g
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
- Q0 b( A! l. G( t7 u9 zleekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
/ T8 o7 a$ q) Q- B
  h* S, T8 W0 H7 {9 b; g- K嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...
+ A) k* i! v5 A大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
3 ~3 {6 ^- s/ z2 y; X0 k3 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 c& E- y4 W* M+ Z公仔箱論壇啱嘞!
: a2 X; c7 f; H7 v, N# t3 c
1 W8 c" Q$ S* i2 l1 k& w3 h% hwww1.tvboxnow.com我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
+ q8 a* B5 g% T: ?# MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。/ ]& H% D) l6 R! h# O8 `9 J, J
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 I, T0 g3 p, a- K

. x: p" a# ^. W" S# fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
% F7 R8 B6 S9 ?: b9 B9 P8 i3 ~大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
# @* V: N5 x) {" `
( H( S" ?  n) I+ X; P& B
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
" ~, {3 M2 ]4 h又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住www1.tvboxnow.com& H  j- J' k- n6 A) {" z
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
' J+ t" u! R8 N! |. ?

7 \3 d, h1 M8 ]5 G2 ]4 Dmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。www1.tvboxnow.com) D  L1 z4 a4 G6 q5 h5 i$ n

6 [# T- z+ [; v* H- K. o3 G仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
- c8 l& O. Z0 H1 g
$ F5 q6 @% Z8 N# _& W& \1 f( ~你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
6 ^6 Z3 x$ U6 t
- I8 N+ w4 Y2 j% u/ q公仔箱論壇mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。公仔箱論壇$ @1 @% o9 x0 K- R& Z

) V8 m0 K0 y1 @" h5 t4 Q2 |公仔箱論壇仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
  G1 n/ T0 s3 R/ z( O# x
. q& z' E* _5 f! Q6 U你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
/ }! I. o4 o" B: S4 n, atvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
* p3 G% H7 t+ ?  j$ E- @www1.tvboxnow.com& Q, X% ?9 e2 ]8 |
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 j  L4 W) Y. S; N
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
9 q3 D# d3 J6 D1 P' U& s2 J; pwww1.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
: x) q7 v/ d: c3 J+ k, Z2 z, \# DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  ~9 c4 G5 [* }, g
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
. h' e/ \0 L+ r
www1.tvboxnow.com9 S5 m, }$ G9 M) z4 W) {  i6 H
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- L3 g7 w  O+ S; t* n3 l
公仔箱論壇$ N- S. K3 s' k
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
+ f0 Q5 i" Z. ytvb now,tvbnow,bttvb
& q6 u! @! }+ w% \3 p& n你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' F9 \+ E0 G2 @# p1 h2 l" ~
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加公仔箱論壇3 w0 U0 t8 E' j2 s5 N! F# U& p
論壇學嘢,平時真係冇時间
5 f1 J6 M( h6 l2 w$ Qwww1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb7 u" y- N0 o9 G
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...tvb now,tvbnow,bttvb0 ?2 c2 h# N% R6 Y5 v% I  Z
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
5 |( V% P2 K# Y# a5 \
" s3 |8 L! K1 N$ t6 Q1 i唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 .../ S$ I) B9 F- @4 H
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
. g' y, n- A  F' T" d+ A5 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* s; D6 \7 H/ B9 e公仔箱論壇香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
5 y0 j! O5 ~& H, U, etvb now,tvbnow,bttvb論壇學嘢,平時真係冇時间
. D$ E* [* F# E+ {4 `" w% vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
4 a4 w- v* N0 d/ E$ N# U得閒就多啲回帖啦。
www1.tvboxnow.com* h2 s4 h6 b* \/ u9 N2 E

: `+ \" ?2 C1 I) _$ z# G* W- Fwww1.tvboxnow.com香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?. P- Z3 {, k8 A, I& m
leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
tvb now,tvbnow,bttvb6 ]/ e4 _$ l0 G8 h  h
9 {% B8 M9 Z. f) Q- D8 S
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
/ P/ N* c+ K$ b' u公仔箱論壇. z% {* k" d* Y: j  g
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: V4 H8 j! q7 P& c6 V4 e
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
) ^8 D/ |1 k7 {/ H% Etvb now,tvbnow,bttvb 9 o- Y( t0 ^; B3 Z' C: P; P
煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
% V' s$ v9 b* M& @' |$ @3 r
4 A3 D( u8 R" G% N4 p5 g* awww1.tvboxnow.com唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型
# @; H; o/ ?& ]7 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體