返回列表 回復 發帖
5 c" Y' E1 y9 R: Y$ o$ _www1.tvboxnow.com8 |6 {* q; I6 C$ v
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...公仔箱論壇7 D. M& s/ M; F
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
3 E6 l; i  H4 }" k3 Q$ Pwww1.tvboxnow.com5 D& b2 c: T) M! f9 i3 {
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。tvb now,tvbnow,bttvb' j2 y) C- _7 ]7 @& l3 G) n
公仔箱論壇4 d. l3 p6 g! I9 x* X
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
6 x* n4 g8 W' |# C5 |5 T因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,公仔箱論壇7 s4 v  x. ]3 x6 \( `
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
# t# L$ j% h7 F( B' [4 {0 ^公仔箱論壇這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
  F( x, ]: s( G$ G7 ~! I

; y% r3 l8 p  l3 gwww1.tvboxnow.com係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
; T$ m: P8 M* @$ kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
" z( @0 G7 j1 b) \1 R! s5 s7 xtvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。8 a* H; k! c4 v" T. H9 `
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。公仔箱論壇* |% u1 x% Q4 s2 J. @
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
www1.tvboxnow.com: b! A# b  {! I; }" m/ R4 m
6 S& r) Y, |; u- l4 B
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
) ~* c/ F  X( xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊公仔箱論壇/ W& B; O5 v! b9 a
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 \6 X! Y! ?- l0 K  }( o$ T1 h" g
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
' z5 d* j3 U3 K+ Q
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。tvb now,tvbnow,bttvb( p2 c# L% [3 ^, a! K
tvb now,tvbnow,bttvb  ]  I' n$ G8 ?. b$ @
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
( p! M  P$ D5 H1 j2 y用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,公仔箱論壇" k% x) \/ M# C% v2 ~, o
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,www1.tvboxnow.com8 x8 |+ \! t( G0 e( S4 E# u
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,tvb now,tvbnow,bttvb3 K( _5 Q- k. |
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
, [( h) y  a6 z  a$ O! ~* W  B公仔箱論壇手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
8 Q6 z! g1 T& k, m2 I' I; P沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
9 s; K* Q$ h% V7 j+ _' n5 E8 T8 a, |" p$ F
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
7 `3 E! ^4 d, m2 H4 p1 S由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
$ A4 E* G  K) p公仔箱論壇呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
& K7 V) U5 A' j/ Z公仔箱論壇犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
; b" \- P7 J- @) y8 \- A9 t1 X公仔箱論壇2 u' m: J% y2 C) h- N
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
8 Q2 d1 h  l( G% N+ |公仔箱論壇仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 ) g% W7 ]3 r9 ]! N8 r

- Z" [; b5 q1 o) VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佘詩曼
4 A- u7 H0 g$ b7 e出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)tvb now,tvbnow,bttvb0 Z; s6 D) n" S$ J

+ c2 n) g+ m9 A) b' F  ~: U* Bwww1.tvboxnow.com真係邊度似呀?....8 B6 c3 ~5 @* V7 g7 l  s
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
: R* `) S- F' S1 h+ O( z拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
# U  T9 p4 `' t4 I2 [4 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,www1.tvboxnow.com- z2 c/ X. G* E+ w# x0 b: y7 k0 a0 y: D
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
. u5 k5 x4 Z1 a  v% ptvb now,tvbnow,bttvb多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
# _! H( b: h: g5 _公仔箱論壇公仔箱論壇4 ^; q8 K! e) u" O) i% s( }1 ?
好!
7 v. n. a. M: e& g4 `tvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。www1.tvboxnow.com$ A8 X/ Z! ~6 N
2927296( {& c5 y- g- @0 J: F7 \" X$ L
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
www1.tvboxnow.com8 N/ y! \$ q, S% r
  r& s' x8 [' Q2 J( }- L
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。tvb now,tvbnow,bttvb  e, d; O! n" |9 M& m3 \$ D
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
. L8 @( @* W, ]  s( y公仔箱論壇2927306
$ H2 d& i6 R1 P* d公仔箱論壇今日睇 ...
2 m4 \9 H/ I4 C. f2 twww1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
公仔箱論壇4 ?. r" ]+ b; {/ E# Z

3 o! i0 A9 q5 t% f! k  {/ w即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
+ t0 q6 }2 n/ t9 }7 Q! o* }! C" n5 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
/ n: t5 G, n, z公仔箱論壇2927306TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: y, D7 \( H1 Z/ F7 d% i
今日睇 ...www1.tvboxnow.com  P  @$ W6 m& |/ l; B9 v- t
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
, i; B- O) D" C( Mwww1.tvboxnow.com唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
- {& y' P% ]/ G- ^- W& ?  d! f) x# ^! C& P' M/ t
$ v" z" X1 |& V! `( X
  H  e/ t; R& t( l
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
+ n1 F+ y2 h6 t  U8 E# J, k公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
0 v- R" Z" |3 S$ N1 V. P( W- r- a
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
: \$ ?' j6 p! c1 Q  Q
  `( c4 J6 Z9 A  v! w" r: b' L用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
) \, t3 d; [3 r0 ^) a0 U[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,tvb now,tvbnow,bttvb. f& X" o: R7 h. U- g( d4 l+ t
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
- p9 M% P; @4 y9 K. p8 [8 d' `# X" B: T公仔箱論壇戲中如果林峯都 ...
- {" b& z! o$ [, k金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
. v! F. r6 y* [: a  m! I' D公仔箱論壇阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing