返回列表 回復 發帖
見好就收
' t7 l1 i4 Q! X2 i, ?% H& `tvb now,tvbnow,bttvbTVB 續集死路一條6 E7 g( M% d6 u" V' v) \
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
! u9 G! G2 L6 `7 ^  }8 E我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高www1.tvboxnow.com8 O9 G2 j% W* Q3 i- p' k/ `
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
& U: P8 D4 j+ j5 q! S5 c! Jtvb now,tvbnow,bttvb呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳& G8 u! N# g; g$ X, E7 ^- ~1 Q: |
Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; Q/ e; s/ {- s$ K& G) L
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
, j+ }! Q6 D5 Y. |, s- E- H  a
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
/ Q" h, N* e' m" BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
& F% X7 G; `' N5 V/ Dtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
公仔箱論壇) Q7 Q; `+ a) O8 t% @) W; |& I9 e
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
! }2 T: n9 x0 Btvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
  _! Q, ^0 E2 r
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
www1.tvboxnow.com/ \. N1 p' |9 x7 q$ s; M% z; V2 A
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& N4 v4 {% Z, U* ~
/ [* D- v' I1 x7 Z. q
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
/ o! h, l& ]: k( R) mtvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
tvb now,tvbnow,bttvb+ @4 G' l0 `2 v- K$ C$ ]
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇tvb now,tvbnow,bttvb8 B0 y' C! h1 I0 `( z8 S, b2 E, N
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
1 L9 C9 E- ~% V( D! ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,好橋呀。
www1.tvboxnow.com! I: Q5 p' ]  W
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
( x* T; X. Y! L/ x4 pwww1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
公仔箱論壇7 o  h. W: \, H* J
www1.tvboxnow.com, c3 S5 b: R! J7 F- N% d6 T
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

- L" o  I0 ~+ W  ztvb now,tvbnow,bttvb或者拍電影版加重佢戲份呢.........
# J4 o4 p0 Q  [7 `( j1 h# g# u5 x公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
2 D( H2 W9 K. V: F% U# VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇! `, ^" Z- ^! O% W' R+ S
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
& }' K( I  [; n1 P! mwww1.tvboxnow.com2 p9 I+ l% J1 c: s  ?' g
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.- i. x  n, ?, r: [! V, x" ?& q
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
: |. a  d% X) Z4 l

6 Q9 @& P! w9 w' ?& _9 s2 u$ u8 q4 s- J都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後
" i7 _' v: U4 p, q/ Ywww1.tvboxnow.comoskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
www1.tvboxnow.com7 Y- L; i) k0 N
我諗唔會喇啩。