返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 j% X/ x4 y( w2 R! D
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?tvb now,tvbnow,bttvb8 B, v) |! b6 L5 N* N/ m
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
" c* T7 k" ]" C8 F( F- w2 l9 T# QTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?www1.tvboxnow.com5 P: J: ?: a' Y
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
& J0 S& S1 c, X+ }9 C公仔箱論壇大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??
$ D/ Q( s9 C) T/ c! Z/ W" l公仔箱論壇最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
4 E1 C4 A7 e2 j" l1 S) Z! F; ^; {tvb now,tvbnow,bttvbTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?2 q: J/ p* P& [$ O
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
( T" [8 J0 I7 F& u! ?tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- p# }3 p. c# R) T
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 y0 Z- K5 q9 Y: z/ W$ t$ s; b
公仔箱論壇# G4 j5 ^7 B2 F  Y0 e, M! B
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
3 c( Y% ?( D0 Z" C一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下公仔箱論壇; t8 d2 D. k! c) t! k; d( ^4 d
反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...3 Q- i1 v/ M, V( A9 [8 ?
timmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
9 }' v5 s$ o9 E, B/ U3 x  ltvb now,tvbnow,bttvb
$ J1 I# N% P7 S! S. Y$ T  I( [( p! q+ Q
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
, A; x' w, L; T' n, R5 T+ v公仔箱論壇嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
tvb now,tvbnow,bttvb: u: Q) ~8 R- s6 Y% a3 D
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
: _2 o; }" n2 r; {3 ^/ ^www1.tvboxnow.com
5 E: N# z* a% ]www1.tvboxnow.com《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
/ ?4 @! a4 j0 O& a9 Jwww1.tvboxnow.com一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...
) d+ A3 Y3 m1 }www1.tvboxnow.commnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
tvb now,tvbnow,bttvb' |' @" {8 H6 ?2 o+ f" Q1 o
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
' @: N: z" K5 `% F. oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( B; S9 Q& m) W% D9 Uwww1.tvboxnow.com我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
3 r% X5 s8 h  X( U. c$ e公仔箱論壇mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
1 A4 C/ x" }) _. f! Zwww1.tvboxnow.com
: n7 _3 X; u; [7 p  `; JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!5 O+ L' U, W5 {- j( Y. A1 y" g
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
tvb now,tvbnow,bttvb6 P4 a; x. v5 R  h/ w) _

6 p  ~5 r0 h4 x6 n, \9 V公仔箱論壇大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?公仔箱論壇& h% |' @5 J3 Y7 k, y# S

: G, V# \6 s: `tvb now,tvbnow,bttvb呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
- Y' O7 C* h+ h# K- s7 t; J4 [有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇* p/ [: S$ w6 J+ G$ K
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
# Y9 ^# o: J2 K/ p% m0 ?+ V2 zwww1.tvboxnow.com! J& K. {4 \7 i  C
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?tvb now,tvbnow,bttvb5 |% o  L" q! J. N7 ]* v8 i5 \
tvb now,tvbnow,bttvb5 T. V& b  u6 \/ C
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
( Z7 O* N& a) h- f4 ^  T3 F; q有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...
4 [" s& Q# u9 Lwww1.tvboxnow.commnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
公仔箱論壇+ v% h3 E% t! S7 N0 E3 ?5 [6 t

! Q. i) C9 U1 `tvb now,tvbnow,bttvb讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; B, \# R8 Z( U1 {! a5 x
tvb now,tvbnow,bttvb) o1 t& I/ C8 o  F
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開tvb now,tvbnow,bttvb* |* H+ ]& A& W( H
www1.tvboxnow.com+ {! s6 n5 D' h! ^  ?5 N
使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
: ~/ K$ Y& |* w8 W9 z

; ~% F8 L8 m* V" N7 m公仔箱論壇讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ K( D. Q2 L: E& K; C$ \

- S, ~# C7 Q. M/ H1 Jtvb now,tvbnow,bttvbe+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...tvb now,tvbnow,bttvb8 b/ A( P# X  O0 V6 n# o, b+ {3 K
大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' q" I, D, ]/ p8 _, S& Y
[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算
. j2 u" w) ?8 m# |$ p2 y/ K9 C8 s1 V. K1 i% P
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。
% q2 g$ E: X  M6 N# P0 f" ~公仔箱論壇 两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
+ b: Q" M. b) X9 h4 c) V公仔箱論壇版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
$ L* \, v6 |3 P7 T  RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...
# y. T0 [3 m1 A- @- awww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
6 V  l0 d% M5 d3 Q# M# ?$ Stvb now,tvbnow,bttvb任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 K: b0 n6 }9 `, \, l
原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯