返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
& b+ f/ [% W4 v# }
www1.tvboxnow.com; ~) u. G- |5 u5 S3 Q
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
& h. O2 A% Q' O( T( }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; p  C, K; z# K
今晚恰巧8點幾 ...
& a4 q+ q2 s- o5 V; q4 b+ ?) Stycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
$ D+ r6 s9 V( X: ~* G
& U% w! g* Z& U/ L6 h! Hwww1.tvboxnow.com睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
琴晚一次過睇咗1至6集, 真係估佢唔到, 6集裡面只係宋柳娟呢part我覺好睇好笑(並唔係因為leekwoklam係梁嘉琪fans), note:我唔係梁嘉琪fans!.. 坦白講, 梁嘉琪演戲好過女主角. 我指任何角色. 但值得一提係套劇講宋柳娟响咖啡店比店員誤會係國內同胞時, 因為我係土生土長香港人, 所以笑到肚痛, 但無可否認, 國內同胞會唔高興囉. 雖然e+仲有幾多國內同胞外表比較突出, 但佢地都有好多唔係咁娘架喇.. 唯一要佢地知道嘅係公民義務, 例如排隊&保持社會清潔.
( I+ e  \) ?) l
睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......公仔箱論壇4 A) i) {2 T$ n3 i
leekwoklam 發表於 2014-4-7 08:35 PM
5 {2 }6 g, }7 A
www1.tvboxnow.com8 d% y& S0 `) U& a6 x  \% H% N# l
隻009响梳化企响度勁可愛呀!
' e" @/ h) i( c, {6 S0 P! C) }tvb now,tvbnow,bttvb- G9 c' ^+ U" T( D* U
細佬,你又返咗嚟啦,太好了。
' f) P9 ~7 n0 k3 h/ |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, \! h. h# c& Ywww1.tvboxnow.com所以我都話,本劇會唔會成為嘉琪佢喺最近兩、三年嘅代表作呢?
) _/ S0 a( _) q7 Nwww1.tvboxnow.com
2 ~2 l* V! ]% u* P  [5 D劇內呢兩位小朋友(悠悠同009),真係成為我暫時唔放棄本劇嘅三大原因之一。 ..." L. [7 ^/ \& h  e- |( P2 ]$ R7 {
leekwoklam 發表於 2014-4-15 04:01 PM
tvb now,tvbnow,bttvb+ m$ ]4 Z  S9 R% b
公仔箱論壇7 b3 n, d, n8 ?! _/ Q' [- z
係呀, 今個星期 spring break 呀! 追唔切你地嘅進度添... 睇咗幾集, 我like009&宋柳娟
唔記得講對我嚟講好重要嘅comment添... 相信香港人要比七百萬以上個like呢套劇, 因為呢套劇唔會好似其他啲愛情劇咁用外國嘅歌做background music.. 用晒本地歌星唱嘅歌呀!.. 個人意見:如果可以同時新舊歌夾住播仲好!

評分次數

• timmaxsing

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' s: ]* f; Q6 B
www1.tvboxnow.com& \/ N+ k4 ?' h' M& ]
黃金貴去到當年女兒的幼稚園,變左安老院,諗到自己會孤獨終老www1.tvboxnow.com5 K: I& G" z) `
跟住去搵樂天送,在樂悠悠面前,因為想念女兒而崩潰大喊,關禮傑全段都做得好!! 睇到心都up埋!
% i8 w& H1 ~; VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  
* e0 @! H  u+ g+ N" x9 @1 l  `之前同樂天送食菠蘿油,扮到自己有個女兒好幸福咁 ...
/ ?5 Y6 f- g6 M& d% X公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-17 12:53 AM
! S& G" H$ E8 d- f/ zwww1.tvboxnow.com
2 Z2 B6 G# @; z閞禮傑响叛逃都做得好好架! 可能人生經驗豐富!
尋晚睇完第九集, 宋柳娟好正呀! 笑到癲咗呀!
- D+ Z6 P# {+ [www1.tvboxnow.com第三畬個原因未放棄本劇就係d歌." V# @) q" G: D% m: c! ~
現附上名單:公仔箱論壇; Z2 M& K. o$ A( w$ m) |/ z; L5 w
2768784TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ e! Y8 w: r4 c7 W
leekwoklam 發表於 2014-4-17 11:20 AM
公仔箱論壇) k! q- c+ x$ B/ S4 J

' R( x# O* G' i0 @2 D& P9 H  c1 s點解你咁叻, 全部歌都知歌名同時知邊個唱嘅?? 佩服!
本帖最後由 大文細佬 於 2014-4-20 11:47 AM 編輯 + F: u( o$ O4 S& {! g, Q$ ]

7 F$ M% {. S2 V1 ~& a' y( r8 I; ^www1.tvboxnow.com愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛比呢個細路女, 只係想爭番老公全部嘅愛, 佢就係知道無可能, 就選擇逃避, 選擇離婚, 有番咁上下教育仲要係主修婦產科, 理應係一個理性嘅人, 佢自己比個籍口自己話情緒病, 實質有情緒病啲人唔會識揾後著, 咁識保護自己嘅. - j1 g2 x7 z4 A" w$ R! S
www1.tvboxnow.com! u: @3 W' x. L: Q. A
TVB一味想寫條線比機會女主角同男主角名正言順响埋一齊, 搞到好夾硬嚟.. 其實倒不如話蔡妍有病, 蔡妍主動希望老公將來幸福有個好女仔同佢過埋一生. 雖然呢種人少之又少, 好過e+明明係一個自私嘅人, 寫到有病做籍口離開老公吖!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& k! K/ n" |! J1 f) b6 _
公仔箱論壇) Z. U: v: ~8 W, ?7 @
除咗呢part, 全套劇中肯講句, 好睇過叛逃, 因為我鍾意笑, 好似宋柳娟黃金貴.. 仲有其他.. 不能盡錄.. 講到肉麻愛情就唔好喇!

評分次數

7 y. z4 R4 ^, N$ m' Q大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D6 e. E0 B7 G- S9 r
mnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. P0 x' {( T% Y+ S

. e! ?- Y/ T7 ?4 }公仔箱論壇你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
tvb now,tvbnow,bttvb0 W6 P/ E( l) w3 b) X( E& `5 w2 c

1 M" x4 H. i7 s, ?我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
* @7 q8 q$ x. m0 E6 J3 Qwww1.tvboxnow.com又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...
" \7 N3 b5 @: z4 x: Ptvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
* g) E& A6 Q$ o公仔箱論壇
  w. F/ \: g4 P% C  p' U& W) y* ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
公仔箱論壇2 a7 X6 q8 i% v  F1 |0 R
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
4 ~3 L, R8 l6 J9 f1 r$ S( pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
7 {: w4 i$ X- Y6 a  x, e- j5 L6 P4 |公仔箱論壇# |8 U/ X! P/ H; g
我都係呀... .... 唔知點解???
+ b% @" [1 R  m  c公仔箱論壇( q  J, b2 l) d9 J
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...
8 k8 n& \; K( z/ d* @) Dwww1.tvboxnow.comtycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
- q) j7 c+ ?& y- l' s8 ]4 t1 }: y1 ?$ [3 {# s( K
咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!