返回列表 回復 發帖
leekwoklam, 你太好喇.. 唔洗睇tvb website都可以知跟住做乜... 呢套之前嗰套載得有情人一集都未睇呀.. 不過我會睇呢套先.. 你話大長針港版喎.. 一定要睇!
7 p1 S: `0 M+ U0 D: j# P6 `tvb now,tvbnow,bttvb
: v2 ?) r7 ^% s6 `6 ^2 l公仔箱論壇2932314
0 R. V  ?( y# r- E" p8 Stvb now,tvbnow,bttvb我都唔識點形容......希望套戲裡便唔係咁啦.......公仔箱論壇" z9 d/ x+ |8 e. i  F
leekwoklam 發表於 2014-9-6 01:48 PM
tvb now,tvbnow,bttvb4 f! q4 i" E2 ~0 B0 Z2 ]
tvb now,tvbnow,bttvb2 J' h$ m0 `  t# h$ y
佢好似無乜頭髮咁囉.. out out 地
思琦媽做嘉欣阿(細)媽有根據架。
6 n; x" B7 @8 M: I0 G# J6 F6 Zwww1.tvboxnow.com因為思琦係2001年冠軍港姐,嘉欣係2004年國陳際華裔小姐,前者輩份高吖嘛 , ,哈哈.
7 c5 x! ]) B1 F公仔箱論壇29323222 T: E8 {- Y% o' X& s! ?

) H) f3 m1 }7 Z' z/ ^" s/ Ewww1.tvboxnow.com" v3 U: {. y* q, S
leekwoklam 發表於 2014-9-6 02:20 PM
tvb now,tvbnow,bttvb- ?+ P/ L9 ~9 B/ X% b, Y
; u% K7 e; e: d0 C* V" L7 Z
不過男人嘅嘢.. 女人越後生越好架喇... 好多時啲細媽仲細過個女架...好得人驚...
點解咁多人啲comments唔想睇嘅?? 不過如果唔係傳似港版大長針.. 我諗我都唔會想睇!
看第一集後... 不會追這劇www1.tvboxnow.com2 V! L' I* r5 r: Y* C
將來無聊可能會看TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ u$ N- k) T+ B
Pedestrian_A 發表於 2014-9-9 02:45 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 u4 w9 s; ?- c9 S) M2 Z

5 ?- ~; I- g" @# [% s7 i# k$ n, N4 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有同感!.. 可能峰哥同阿佘呢套有睇頭啲!... 不過我都想知.. 最後嘉欣會同邊個男角一齊... 我當然想係黃浩然喇.. 靚仔啲嘛
2 I" E8 i9 N. f- O) x  U
哈哈,連細佬你都唔buy,本劇真係so陰功。
/ h# C6 U7 S, z4 n: T: g3 twww1.tvboxnow.com不過好快有杜參父女玩針灸,佳期又替一元施「艾炙」療法,不如睇埋先吖。
8 j( h, i" @9 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 Y) \" r5 U9 D4 W3 G* j% ~9 J
: e/ P; _; j$ t2 k9 J9 P公仔箱論壇. I9 o# v5 Q0 ?. }
2934218+ g7 H! X% t4 _/ g9 N0 I
leekwoklam 發表於 2014-9-9 12:23 PM
/ t  B8 m- S* }: R$ |# X5 X- F3 Z

" x. G# q4 z* p1 e, FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇多兩集先... 睇下會唔會好啲...
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: v! m/ |3 P" ~3 A$ k
2934800TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 `# e/ i0 I4 ^( S% C
丁一元机會大啩啲。
# e, c6 C7 M2 q/ ~leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:24 AM
www1.tvboxnow.com; B; ^: }/ H, ]+ m' G  U1 b

& w: w3 b. h* z8 q3 q/ GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。乜唔係黃浩然係主角咩?.. 唔like陳生
/ ^7 w" r2 i- f- p" {! g$ g6 j9 y
陳生個主角好似重要啲啲....
2 D6 \  q. I+ w* a- M% l% m3 V
; f+ d9 o% l4 L公仔箱論壇我同你一樣,但係真係唔好問我點解我麻麻哋支持陳展鵬。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ R  [) Y# T$ e) ^0 x; @
Er......Er.....公仔箱論壇! B# |8 p! m$ I2 W( _) _
可能一直忘記唔到以前佢喺ATV啲演出,但最好笑嘅係,我只係睇咗幾集之嘛,影響又會咁大嘅?
. R0 z' X5 L; s, y; X7 C) p公仔箱論壇2935583 ...8 X, ~5 G; z, t
leekwoklam 發表於 2014-9-11 04:08 PM
- ]3 m, X8 r  P9 Q, X! t
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 \  n& x7 M  p
各花入各眼... tvb成日比啲懶有型角色佢做.. 但我唔覺佢有型嘛... 我覺得如果佢想觀眾多啲buy 佢.. 應該做多啲務實啲嘅角色... 好似忠奸人郭晉安個角色咁.. 唔有型... 靠演技!..www1.tvboxnow.com$ ^0 m1 I# W0 O" y% E. t* J
講番套劇... 真係麻麻地... 劇情太舊... hea住睇會好啲
7 U  u6 j1 b8 `( U公仔箱論壇我睇《大藥坊》唔係hea睇咁答簡單,有部份劇情我係用「耳」聽就當睇咗........
1 N* V- w8 U; |唔怪得收視率咁慘,不如計「收聽率亅仲好。tvb now,tvbnow,bttvb. r( C5 F# P$ P/ Y0 j$ l
leekwoklam 發表於 2014-9-12 01:31 PM
& i) y" r6 p* ]( Y
/ s; u5 N7 ~! S/ c3 r, M8 D8 I! y咁搞笑.. 呢套劇我都係聽架... 一路聽一路玩games或者睇書.. 有仲未兩集未睇.. 回你地啲帖仲好玩啲
但大長針話綠豆先可以解毒架喎.. 當我睇完大長針之後.. search網上資料.. 綠豆緊係可以解毒架... 如果豆漿(即係黃豆)可以解毒咁咪食豆腐飲豆漿已經得喇... 黃豆唔係只係豐富蛋白質架咩??
  N% W2 ]3 _, ^5 F細佬你點解咁好記性嘅,《大長針》啲劇情我真係已經煙消雲散囉,幾乎好似無睇過咁。公仔箱論壇% i* T" b; Z$ V4 L& y2 [
你唔提都冇醒起豆漿係用黃豆做嘅喎,而綠豆先可以解毒,咁即係阿常大夫應該要用"海帶綠豆沙"或者"綠豆沙沙冰"去解毒。
2 n+ c$ K# [2 k8 \6 W公仔箱論壇2938071 ...
3 `' C" a/ u- z1 R/ wleekwoklam 發表於 2014-9-15 11:43 AM
0 N2 @; C( I0 @/ J& _% Q, {5 z0 I7 a" ~! jwww1.tvboxnow.com0 ^( J; h4 |  X, `( i; k
我都係上年睇大長針架.. 勁好睇.. 睇到一晚睇幾集... 綠豆本身都好有益架網上講
上化学课的时候,老师说重金属盐中毒能用豆浆来解毒,是因为重金属盐与喝下去的豆浆中的蛋白质反应,能达到解毒的目的。当人体误食了重金属,如铜,铅等,这些东西会使蛋白质凝固,人就要出现中毒的现象.这时,我们喝牛奶 ...
; w, O. {# j# k4 k& X8 v. M9 c+ U0 R公仔箱論壇hajime112 發表於 2014-9-15 08:43 PM
$ B! d5 _7 e0 f/ a3 Ltvb now,tvbnow,bttvb1 o# C9 E1 t2 @- i
嘩你好詳盡呀.... 化學知識已經比番阿sir好耐喇... 你咁講我又知多啲喇!... & U8 F! Y  P' h* C. D
但"九九"丹好似用好多毒藥加埋好多貴嘅補藥mix埋一齊而成架喎.. 咁即係理論上.. 都同時中啲毒無關金屬類架喎.. 即係係咪應該同時大量用綠豆呢?? .. 不過都係傾下啫.. 唔洗咁認真.. 多謝你啲咁正嘅資料!
dont take it too serious, its only a dramawww1.tvboxnow.com2 t$ j% o" o4 |+ L/ G, [
wakeup99 發表於 2014-9-15 09:21 PM
' b8 |. q1 R" I1 d- ]6 |% l# ]www1.tvboxnow.com公仔箱論壇" z& @) p5 {% X4 y- u
係呀.. 唔洗太認真... 不過咁都可以學到野喎.. 原來金屬中毒可以飲奶或者豆漿解毒架
仲未聽第六第七集呀.. 不過唔係咁like有人死...
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?公仔箱論壇( b' Z" b) x( w
5 z# ]$ @9 S0 {9 X; _
順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明有幾奸.. 佢地有乜理由心底裡仲會覺得佢個女許君約對佢地咁忠誠呢?? 更何況莊繼宗同表妹相處時應該知道個表妹係幾有機心先至得架嘛... 人性根本無可能會分得咁清楚... 爸爸奸.. 係人都唔會太接受佢啲仔女係忠嘅.. 除非佢啲仔女表現真正為人係正直喇! 但許君約表現得唔係喎! 就好似香港警察入職前都要check埋家庭背景喇!