返回列表 回復 發帖
其實唔係咁明乜野叫借庫..
  e5 e: ^" H/ ~1 j! c4 a公仔箱論壇维基百科5 i( t0 Q! X) V
觀音借庫,是中國民間信仰,又名觀音開庫。起源有說,觀音大士修道期間,500護法羅漢化身和尚,下凡為考驗觀音之修行,到觀音廟化緣討飯,觀音於是日農曆正月廿六大開倉庫,給和尚們享用齋菜,其餘食物留 ...公仔箱論壇) |; L) f) G8 {+ d. B  J& Z+ [$ f( Z
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:58 AM
公仔箱論壇0 u1 j3 l4 T' }' |
唔該晒!
; t! n" B8 o! V& x( r* @! R7 s" Awww1.tvboxnow.com細佬,聽Pedestrian_A講解完,明嗎?
% L; w5 _) @. w! N( D. @% |( o2944234
- g! f4 |/ N! F; I* s1 dwww1.tvboxnow.com2944235公仔箱論壇; Y- F7 X! P* ~+ t6 w
我再補充少少吖。www1.tvboxnow.com! p% }( u2 W9 \1 q$ z( |
香港興借庫時每名善信會好似抽簽咁抽一個利是封,利是封內會有紅紙一張,並一早寫有一個銀碼,由幾十萬至幾億都有可能,例如抽中港幣1000000 ...
; j% m' `' K$ k2 g1 @3 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-23 01:04 PM
" I3 @, h" ?8 {6 s0 p

' b! P' X( v3 D' Z; Gtvb now,tvbnow,bttvb即係信仰一種喇... 唔好怪我咁講.. 邊個諗出嚟架?... 咁即係有借有還上等人喇... 咁要還幾多呢(加埋利息).. 點還法呢? 信仰呢家野但求心安理得.. 信則有不信則無!
其實唔用套.. 可以食藥架嘛
公仔箱論壇! A0 R: y+ a/ h: g1 B& h$ k
下一年買衣紙還. 寺廟或附近會有出售.  
+ _! ~: u+ ?. a1 D( ?6 PPedestrian_A 發表於 2014-9-24 04:05 AM
, A1 Y# s$ f; N- J" ^( {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. O. V; _, R# M- B# I8 T
咁我知邊個諗出嚟架喇.. 一定係寺廟
* e' n, ?* [5 x" M# _% B+ @5 ztvb now,tvbnow,bttvb我想問釘姐,可唔可以唔用套又唔食藥架?$ T) h& S! |; i8 H+ D9 ^/ @% p  ]9 B0 e

3 O8 \4 s/ E! Swww1.tvboxnow.com2945301
$ r8 X9 Y; J/ n! x/ j: M. o2 ntvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-24 03:06 PM
公仔箱論壇5 z  u4 \: Z  `* k% b
- @5 Z' h7 q" p' U
仲要唔一定一次就咁易有BB架嘛.. 有咗咪仲好.. 世界人口老化... 我地呢啲嚟緊出身社會做事嘅人好慘.. 一個要養勁多個.... 生多啲好
aftea
& h" N) [7 t8 E2 B' Q, B  Swww1.tvboxnow.com2 o) P" i+ W! G1 G
十萬火急阿大佬,邊食得切阿 除非食morning after pill
" N: K. N: c& f+ jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-9-24 11:15 AM
tvb now,tvbnow,bttvb0 U& |8 z( h1 q' o& y( f
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ g2 A3 B9 l9 o/ l
真係好有經驗.. 但好似話食呢啲好傷身架喎.. 因為一次過拍好多粒.. 不過唔知一次過要幾多粒架呢???你知唔知呀?
; R3 G* J% ~0 C' K" m0 Hwww1.tvboxnow.com哈哈,還利息呢樣嘢真係有啲善信喺啲玄學節目問過啲師傅架,但係幾乎個個都係避而不談hea過就當答咗,幾不負責任呀真係。
( x) P7 O* v- I0 V% t' Utvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-24 02:57 PM
# e) A* d5 k: x: W+ l公仔箱論壇
: G, U; c1 A2 j* v! o% O9 n$ }/ f等我代寺廟答你.. 九出十三歸
兩名臥底的BB用避孕產品比較好.公仔箱論壇) K4 S- ]  `# q* ~
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 04:18 AM
www1.tvboxnow.com( X6 i6 D8 F( |* |
9 s% u' A$ r2 Z$ j
兩個臥底嘅BB會點架??
公仔箱論壇% I# V) p, E* h4 ^7 W! R
我知我知我知.......不過真係講唔出口。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; G# K; q$ c& ^9 z  _2 ^
leekwoklam 發表於 2014-9-25 04:08 PM
tvb now,tvbnow,bttvb' B1 k8 l* @/ v; _  H
" ?4 n4 z5 }- d9 |
你跟住嗰個回覆已經講咗七七八八架喇喎.. 仲有啲乜漏咗呢??? 又唔講得出口架呢??
5 ]2 l0 l1 l. ]% T
& |/ d' W, n3 ?" W1 e/ @2 @: L
唉....响美帝國嘅公立中學有免費提供袋袋.藥丸同事後丸俾D中學生.而且就算搞出人命要落仔學校都會帮你而唔需要話俾屋企人知,
% o# e, q; C! g* Y' R因為係人權同私隱。16歲以後醫生唔會俾佢嘅醫療報告你睇除非有佢簽名同意 :onono ...
  o4 ?2 B1 @( F; L$ dmnb1123 發表於 2014-9-25 11:36 AM
% o$ r/ |8 F' Z0 u" ?0 @- _公仔箱論壇
. S% `2 \2 `4 ?1 y1 i% o% @5 g+ Gwww1.tvboxnow.com我只係知响我住嗰個州嘅中學係無供應架... 因為法律上未滿十八歲係唔可以乜乜架.. 飲酒都要廿一歲先合法架... 不過我依家讀緊嗰間U就有少數廁所裡面有供應... 但只係domdom無藥架喎, 藥要當面去間room問人攞.. 廁所嘅domdom仲要唔係時時有架... 好多時都無晒..
6 n2 Q7 w; j0 y) d! F& r5 R* Q/ Y
. ]; n2 A, |. y公仔箱論壇父母就幾多歲都可以睇你嘅醫療報告架.. 好似我啲醫療報告我父母都睇得(除咗同sex有關嘅野,  因為我未試過唔知)... 如果其他人任何歲數未經本人同意.. 任何人都唔可以睇當事人嘅醫療報告.
公仔箱論壇, U% b! U" B1 ^
面對危險機會太高, 死亡機會也高...
5 H8 X# J3 k0 y: X1 ?. d% fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-26 04:18 AM
tvb now,tvbnow,bttvb: ~6 v" w! k5 I: z5 S0 H
4 R) N( [5 ?! c; m6 S* B* J
UC可以好多種架嘛... 啱啱睇到新聞.. 掃黃都可以係UC架.. UC同UC生個CU仔或女.. 勁..香港CU好難入!
tvb now,tvbnow,bttvb& n4 [' P% D, [3 l( i% b
細佬,你真係越爆越多嘢。公仔箱論壇- v8 W! X; T( b. X1 U2 }  h9 M
小心唔好爆埋自己啲秘密呀,哈哈TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 g( v6 K" e6 d$ U
leekwoklam 發表於 2014-9-26 03:13 PM
" Y; u( `, a+ Z- A  D9 ]$ Ztvb now,tvbnow,bttvbwww1.tvboxnow.com: H6 Z3 f) F) V2 S8 j; W0 w
巧驚... 唔會嘅
爆seed釘姐不是掃黃www1.tvboxnow.com5 P2 }  l9 L; Z, l
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 04:17 AM
; _; V9 W" q' c3 }! g& |8 B& \- X1 s- e& s
要求轉組
. ]4 T  G$ u7 Y& P0 L, {6 ?公仔箱論壇入CU嘅人唔多但鬧CY嘅人就巧多
/ `6 _; w7 w& i; t) e8 Q8 A% Ewww1.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-9-27 09:57 AM
. a* b1 w; ]2 z/ `8 J
# m5 c! l9 d! _6 J
CY受保護... 大後台!