返回列表 回復 發帖
本帖最後由 大文細佬 於 2014-2-13 12:56 AM 編輯 : _2 v! A! h2 n* f; _4 u) u

0 k/ s! S' w$ g+ ]  z個人比較接受田蕊妮, 因為佢演戲真係得有落苦功! 萬綺雯由我番睇佢成名作"我和殭屍睇"(因為我以前唔睇電視), 佢嘅演技到e+都係無改善, 唯一變係老咗, 同埋唔知係咪食煙食得多, 佢把聲好沙. 但佢好運, 出番黎拍TVB劇都夾到好劇本. 萬綺雯迷唔好嬲, 強調只係個人意見!
同意萬綺雯係非常好運, 但係佢嘅演技同差田蕊妮咗一大截. 係好心作怪裡邊佢做壞人都係麻麻地,需要再磨練一排再睇
6 H1 b# Z- a9 ?, O; f1 S公仔箱論壇ghh1 發表於 2014-2-12 06:03 AM
* T* F$ _4 b9 c1 I" O" ]' o* P( K# x, v7 K" O8 ]0 w/ ]: \
Agree!
論演技, 我覺得江美儀同埋田蕊妮都好過萬綺雯喎! 前兩個真係有努力下苦功, 後者花瓶居多, 但佢e+有老態好難好似以前做花瓶咁上位, 不過佢好好運, 咁就要睇下佢嘅運幫唔幫到佢喇!
0 e3 I2 U, L* u- f2 a8 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* \6 h1 y0 c! K% Y+ Y- ewww1.tvboxnow.com非常同意!
) H: D% n) A3 ]$ ?www1.tvboxnow.com不如都係欣賞吓蚊蚊啲噴血舊相算把啦。公仔箱論壇) T1 d' r  D& ^/ R
2673376tvb now,tvbnow,bttvb% G2 C9 y* }8 B! U" R

1 M. M* S/ j* f) e6 I7 y$ m$ sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-2-15 02:57 PM
' O/ ~8 Y/ C6 O) H2 U3 \tvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb9 }  w, J6 w& C  X- B' K4 \
lamlam, 你揾佢呢幅相係咪最近幾年架?? 好似都有啲老態喎.. 其實佢最正都係42吋長腿, 至於樣貌真係各花入各眼喇!
本帖最後由 大文細佬 於 2014-2-19 01:28 AM 編輯 www1.tvboxnow.com9 e+ }; @8 s2 f- V+ C, d" o4 Z

) U( M0 |6 A5 p2 N5 g. _: e
( `, g9 X; Y) f7 n
係呀大文細妹!其實近幾年無論喺螢幕正如食為奴本劇或報章雜誌上,萬綺雯啲相都難掩其老態,化娤燈光都補救唔到,但若論其真實年紀都係應該嘅。
& e: V, U' B0 ]3 b5 z$ v' @, V公仔箱論壇不過本劇“紀慕雪”這個「武女」角色年齡設定好似後生咗啲啲,暫時感 ...
' \6 e1 Q; b7 ltvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-2-18 11:49 AM
! S2 P  \4 R7 f: hwww1.tvboxnow.com
, }9 |; h! W; c4 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢第六集把聲好拆呀 .. 有無可以提點佢, 叫佢唔好食咁多煙呢??
www1.tvboxnow.com8 }. b$ [$ K5 V. ]5 P2 v! D

$ t3 k* ], K7 r; F: P公仔箱論壇大文細妹!聽講佢老公陳十三仲大煙瘾過佢囉。
" b/ Y  |% Y8 X, D) r( pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-2-19 11:39 AM
公仔箱論壇9 S- }2 r: ?( N
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" @9 j% `) K' i
唔怪得, 一手二手一齊來!
睇咗咁多人回覆, 發覺太部份人都知道點為之演技好嘅演員, 唔係只係啲fans咁, 演員無演技都讚.
5 S' C  ?$ i( L0 L1 [: A" X" w大文細佬,你經常都能夠睇得出一啲普通觀眾睇唔到嘅嘢,非常抵讚,同你拍檔傾傾講講劇情好開心。
" G5 X7 c( y1 R其實本帖標題都有少少潛台詞嘅,但唔想寫出嚟,總之你嘅見解有部份吻合咁啦。  ...
- o- m5 x( D. i0 Q1 M1 q8 ytvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-2-25 12:10 PM
# A2 a& o! U* @9 q- {www1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb4 `, v# Z# M- [
潛台詞係乜?? 講比我聽吖..
萬綺雯的演技一般, 又唔夠放, 只能靠劇本配合才可發揮, 要做演技派尚需努力 .........
, J9 l. J2 b8 s' [2 I: O# \& u+ Owewewebweb 發表於 2014-2-23 03:12 PM
6 K4 N8 ~- L; N/ O2 h

% \' l  k2 K" O5 Y+ p6 H其實佢演咗咁多年, 演技仲停留响"殭屍"時代... 加上佢e+仲有老態, 把聲仲得人驚.. 除非佢肯演番同年齡嘅戲份喇.. 唔係好難令觀眾投入.
睇咗十幾集, 對你响page 1呢句->"今次對手唔再係視帝郭晉安同萬女迷三哥苗僑偉,對手表面上好似跌「呢」,但觀眾焦點反而可能更加集中係“紀慕雪”身上," 可以否定lu.. 佢根本無可能响兩個阿哥度佔到丁啲戲, 通常男女角有火花雙方都需要一定演技, 但e+係單方喎. 所以焦點依然响兩位阿哥身上!
唉.. 就係為咗老表班底, 所以揾咗呢位女角, 選角失敗!