返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
0 Q8 b1 L3 I1 H: r6 [www1.tvboxnow.com一見TVB出品先知唔關事9 o# Z0 T7 k- U. m4 i2 H
睇左幾集都幾好
& [3 X# l9 |/ ^- J8 W6 M3 ]% A, J5 s1 Rbgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
7 d; `$ W  [  T% v; @( t$ swww1.tvboxnow.com公仔箱論壇3 b) T2 ]( ~" F- ]" j
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人??? 公仔箱論壇( D7 \0 }' e& P$ V
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# k! I0 |: i& B) k! k7 m4 |6 f! E; @9 Z

1 M3 w0 r/ N8 v5 V7 {- R高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒公仔箱論壇1 X" [7 n3 w$ a+ d; r
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
* {# c1 q4 Q; `5 {- [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# {) m" w7 ~/ ]; K  z* T- S) dwww1.tvboxnow.com當然, 此劇演員也發揮出色 tvb now,tvbnow,bttvb2 d; V; `/ M& L) x/ k7 S9 |: R( B
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ..." [7 U; H  r4 \
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
1 V/ W1 L+ o+ ~# H1 T4 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. t7 P* Y! B6 }& {; b9 w2 x' @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 X% O6 `, }' B* H) ^! _
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪: d# ?- Q/ ]1 Q( D7 u
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
  A. s& F5 j3 e7 B6 m' p" fPedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
- s  [9 A; v* s7 ntvb now,tvbnow,bttvb- l9 m6 o$ `. M; G+ R
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!www1.tvboxnow.com) j8 k: k' s+ \4 @" q
tvb now,tvbnow,bttvb, y/ {! O7 d9 C7 Q( L7 ]
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集
; u6 Q- V) [! c* C  |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 www1.tvboxnow.com8 C% l! Y$ B. Y" Y/ v8 a5 Q
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
" S. H: [* W# f( `4 RPedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  l. w7 E; w4 m+ g) `& C* [. b" F
公仔箱論壇7 `4 I. ~, l3 |, n
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
6 H) h' k- U0 Q1 d3 u3 X2945865
  I7 ]. K8 H# E1 ^- h9 ?我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# ]8 g: m6 ^& Y  ]2 f3 @
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
, l# Z5 ]) d$ Y5 z: G% ~$ x公仔箱論壇我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
2 |9 B# a% O2 b; z* I7 ^leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
1 q  Y" \0 {/ Ytvb now,tvbnow,bttvb
  @( F' d- y6 i2 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩.. 你揾到佢咁多資料
  S4 |% O# Q5 {; K" U4 \; R
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: f" L+ q6 u, j5 f- _0 n
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
# W- @9 w, X2 b+ E公仔箱論壇kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
, t& J- y. C/ W7 H* j: Owww1.tvboxnow.comtycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
; @* ]( H3 {- @( pwww1.tvboxnow.com; P, V9 y& ?0 e: I6 N/ W! n
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
' f9 q. }& c' P+ O/ o3 a歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! tvb now,tvbnow,bttvb+ v- V3 ~3 x- f1 T& E* I3 \* F  d

; c& Y  m* Q0 _2 E& otvb now,tvbnow,bttvb爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... www1.tvboxnow.com) j  M; c9 j; @+ T

; I% s  L6 K. F! |4 k$ b' }五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
* I, o8 ]7 X, Q5 UPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 D, m9 n: H7 U5 X5 Y- s4 ]

4 \/ M+ i0 @9 w+ r( i7 i7 k6 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
& V0 A( d& G) w1 S1 ?$ J$ [公仔箱論壇2 z. s% d1 A! T' r) n- ]6 p* W
20集後不知所謂!!!
- F- n$ i5 @! _公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
2 L5 k- {- x# S  f! _/ ^2 k- r

: v# M0 G$ |; C  X$ D; |; b+ C: ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 b# R* ^, o) U6 M; z& }

1 h( j% V) H$ E: \$ J/ kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。www1.tvboxnow.com3 s$ v9 Q1 d5 T0 [. s, A* R

: w3 ^% R0 v/ a- A4 O8 U2 {0 k其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。公仔箱論壇0 w+ F+ d2 ~2 E. {2 i% V" F$ |

0 z5 }- R0 g- n) z' ~. etvb now,tvbnow,bttvb有你哋各位,回帖區先有咁多話題。2 \3 m5 N9 f. Z5 k
tvb now,tvbnow,bttvb$ q# z( B( X! L1 A* D! U/ f
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...公仔箱論壇4 w. n- m  F2 M/ i0 k. T& r% A
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ U7 G% {; ^% b' z& G
《再戰明天 ...3 L& e( R8 E' E9 x, l7 N
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
/ [* L! ^! G3 M: _8 J
6 N% e2 i# e5 [3 ?" C原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添