返回列表 回復 發帖
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。公仔箱論壇: M1 ]( ~: a- v9 T7 w& t
近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。; K7 W3 T6 ?- X4 h- g3 ^  v
" [  _; {3 s9 @! r7 ^: O: J" V' D/ f, ~2 r5 h2 V
" A1 I+ m3 k$ u- d講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
/ j$ o5 y8 Z" o( Z) K0 N( Atvb now,tvbnow,bttvbluckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
  a6 ]1 {1 ~9 R
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
& |9 R9 L( A$ Oluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-11 11:38 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" p1 H6 [  C7 f* x2 w! Z- |
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 e% p+ z: v; c, c0 y$ g
( e( O# q6 x; F5 ]: J0 Ntvb now,tvbnow,bttvb我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* z' n/ `* w9 f1 J; L" t* C# F
luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
) ?, p$ q# @. A0 J) z公仔箱論壇係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
  D- ^0 D* z# i+ _+ v/ K: }
4 ^6 V6 t. A4 E+ ]$ S0 \0 V6 N2 v: _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。報載___________________________________________________________________________________________________www1.tvboxnow.com7 W9 |) O' v; \* U( x+ \! o8 r
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」
1 r" a1 f9 P: H) ^! X% Q6 ] $ T# u, ?  W% w1 I. u# q7 o% D. m; e
_____________________________________________________________________________________________________________
6 G& O1 F- h& c$ o& v1 @; a馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
7 x% r! A" V  O有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
7 G8 l. O: ?' R4 C7 C2 [' m& wwww1.tvboxnow.com另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...
' P2 M& H$ ?! E$ a# L' b  M! ^' \tvb now,tvbnow,bttvbluckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
+ o6 U0 V* I: R+ v) u2 C: KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ E0 p1 b* _- s6 @6 ~* l. h/ Z
係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。( `/ W4 a3 Z/ ?0 Q$ g. A
公仔箱論壇& i- i" T1 B0 u: ~
呢樣我又未留意到窩,馬仔真係唔開心俾人拍到好似僵尸?聽你講咗睇番又有少少似,但依然咁靚仔。嗰陣佢同tvb有啲爭執,最後仲決定唔續約,唔通因為咁被人玩?. W' }/ U1 e$ V+ w  i0 U0 `
馬仔今日更新微博,唔知係咪拍MV。。。 ...
( o% X# N0 Q: R  |% N$ ytvb now,tvbnow,bttvbluckyfish 發表於 2014-3-12 08:24 PM
/ O& c0 ~6 p  o5 U! U. RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係?我又去八吓馬仔啲料先。多謝提示。
今集講永祥故意讓永年知道村民在廠外鬧事,在永年房內大吵大嚷,要求由他代表永泰隆與四大廠商會會議。0 g$ L% ~, t8 W& X+ Q0 e
冰冰質問家揚是否知道此事……劇情可以這裡越本越成謎團呀 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 r+ f" R" \9 _
timmaxsing 發表於 2014-3-18 05:50 AM
1 P1 f: _# |" K& e+ K1 f哎吔!我開始以分心嘅狀態去睇本劇,真係有啲越睇越無心機......多謝你提一提劇情發展。
琴晚一次過追睇番至23集, 之前嗰十幾二十集講嘅偵查兇手戲都唔係咁吸引.. 點講好呢?? 應該係話呢段比唔到我好想追睇嘅感覺. 3 s1 K% h6 r2 T

+ ]$ J7 }% L& h' X0 b由二十三集開始講番楊怡馬仔感情線又好似比到我想思考當年民初時封建思想有幾無聊同埋幾 ...
9 x- J7 P$ F; Z) K1 rwww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-3-20 05:07 AM
公仔箱論壇( y$ b3 z" c6 k& e$ w
細佬,我同你一樣,儲埋3幾集先一次過睇。
! s6 m9 J' F! h" Z% w" w* Q# G$ V真係唔想追,今日睇睇吓仲瞓著咗.........
4 z9 `9 _- L. Y! `) a0 ~啱啊!如果你係嗰陣嘅自梳女就真係無陰公.
tvb now,tvbnow,bttvb# y. M/ T. Z& P/ y" o- E
公仔箱論壇( X: B7 P6 v3 f* R! Y8 E
我最多一路睇一路玩game$ e5 T2 k* L5 ?
大文細佬 發表於 2014-3-21 01:15 AM
www1.tvboxnow.com% _% {6 V- M+ [$ ?
我而家係一路睇劇一路改功課,ZZZZZZZZ........又瞓著
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 e" f% d  p2 a" _
tvb now,tvbnow,bttvb9 d& V9 K4 T' G8 k( ]# I
我一定唔會做自梳女喇! 佢地唔嫁咪得囉, 做老姑婆好過做自梳女喇, 比我就比多啲機會同唔同嘅男仔拍下拖喇! 不過我又真係唔係咁明以前啲人嘅心態. 公仔箱論壇5 J1 i. d* T) f. n+ E* A; C

, s9 U( i. k4 k% h9 Y公仔箱論壇睇套劇, 好似做低下階層嘅女仔仲慘, 以前就麥包同 ...
: Q. T' \7 Z7 ^4 W7 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-21 12:28 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# k- K/ O& r. W. u
你講得好啱,尤其是係家人抗命呢幾個字。睇完你回帖,我揾番啲舊嘢比你睇呀!不過你嗰陣可能未出世.......
5 j/ A0 ]2 d' Y0 vwww1.tvboxnow.com  |% `/ ?) n4 t4 J6 M% e
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, j9 y) y0 v3 [' N; _
以上係來自1990年無記舊劇《自梳》嘅cap圖,我睇番《自梳》嘅頭兩集,感覺雖然out咗啲,但係戲味依然濃郁。
6 P3 _7 q. S; g3 i1 l. w同埋你睇吓,同陳秀雯合作嘅係好後生嘅邵美琪呀,而家對照番雲姐,感覺係咪好得意呢?
* S: u1 x3 A" h8 O2 C; I; \www1.tvboxnow.com
7 @4 A6 F' j( j  r% ~公仔箱論壇居然有套劇專題講自梳架?? 邵美琪真係幾靚, 咁另外嗰個係邊個黎架?
: K6 m3 q8 D6 ~: b) KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-22 12:15 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; K& N0 m8 Q( Q- F# O

: X+ l* _0 Q  C! i公仔箱論壇細佬,你就好啦青春無敵,你太後生所以唔會識啲前輩囉,其實我係最近番睇《自梳》架咋, 1990《自梳》初播時無睇過,企嗰位係陳秀雯,ATV一级花旦,但中間有幾年曾過檔TVB,坐嗰位真係唔識,相信當年都無乜人記得。
3 q7 X( x5 a4 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ |' u6 m* x7 K" R9 E
“粥是故鄉綿”、“魚是故鄉鮮”、“豬是故鄉肥”
: L4 ]# ^5 J/ w公仔箱論壇randomtkk 發表於 2014-3-23 01:13 PM
2 K3 o6 d7 X# h( t' Otvb now,tvbnow,bttvb係呀!呢啲combinations係無記出品嘅標準成份。
公仔箱論壇8 }: S) s/ Y% B+ t% y4 }
& P8 u5 q$ v2 w$ K
你地個個都好勁, 乜都可以故鄉好啲.. 仲有無呀??公仔箱論壇" K# B. m5 y) s# f; q8 @
大文細佬 發表於 2014-3-25 01:45 AM
www1.tvboxnow.com; Y8 s/ V  g, v; y! T- b: E& X$ m4 |
tvb now,tvbnow,bttvb  N7 T- u' K% }5 _8 y9 \
唉,呢啲只不過係二次、甚至三次創作啫,難登大雅之堂(我講自已嗰啲)。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: e! L0 R9 W; }. j' a
細佬,你遠在美國可能未知,上星期新聞話,港府遲啲會考慮規管此類網上二次創作呀,到時我啲“加對白改圖”都唔知算唔算犯法?

( B  ^' ~( n. Z- M  Dwww1.tvboxnow.com
% j# ^' ]) @3 u  |8 R( @) \tvb now,tvbnow,bttvbwww1.tvboxnow.com' n/ m  x" x$ e3 o+ A. o
吓! 唔係呀嘩! 都係搞下笑啫, 唔係太離譜咪得囉! 公仔箱論壇) _* p6 Y/ U5 n6 a3 t! F
tvb now,tvbnow,bttvb! @7 `$ z. ~- w4 H/ `: F/ |
唉, 睇鏗鏘集先至知, 依家香港連中文科都要用普通話教呀! 好似依家有啲小朋友連公仔都叫洋娃娃呀... 廣東話遲早無人識講喇.. 點解香港人唔爭氣啲, 無論 ...0 Y& S+ s  E" e7 @9 d& R
大文細佬 發表於 2014-3-26 12:05 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 y- W5 h$ _2 e
www1.tvboxnow.com  M4 s) n: X% E
公仔箱論壇. T( p; V$ w( J. o9 }$ S6 q

' Q4 {0 W6 E0 v1 ~4 s& {1 |1 q7 R* w公仔箱論壇呢啲咪就係無線劇集令人又愛又恨嘅地方囉,明明以前睇過好多次類似劇情,本來諗住一路鬧一路睇,但睇睇下就有親切感,自會「痴痴呆呆坐埋一枱」咁睇埋落去...........公仔箱論壇$ p3 d8 p2 ]# I" Z5 \

0 N1 \, |& I( Q* BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原來日本人嘅生活係咁樣嘅,難怪啲日劇裡面,编劇都唔介意一再取笑自己國民英文差勁啦,唔該晒你嘅補充呀细佬。www1.tvboxnow.com  f- T! K! H! m1 M3 C4 t) N9 D

* t2 S& J. J# ]+ d0 [+ N* Awww1.tvboxnow.com
& F/ j" g4 \$ A9 qwww1.tvboxnow.com我覺得你講嘅嘢異常啱聽,廣東話係呢個世界上最傳神傳真嘅語言。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ T% t: h; C/ K/ k1 ~, r
唔怕爆多個事實你聽,以前教中學時,校方出資要教師放學後學普通話,我哋班土生土長嘅老師,好多都敢怒而不敢言,我哋唔係話抗拒學多一樣野,係介意點解一定要其他科都要用普通話上課。tvb now,tvbnow,bttvb6 @! k5 C% h0 Q- ?0 G
無記的劇我都支持,希望收視高.
  u1 i; E0 i/ f; r8 `% umg005 發表於 2014-3-26 10:51 AM
' O2 y9 e& F! l8 L8 @' T$ K" Z公仔箱論壇: s+ S- p7 }' J/ L7 R- Q: M
而家收現約28點,咁你收唔收貨咁呢?
, W9 n) k( ?; r; JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 d* E, B( `- T2 o我都覺自己呢幾日痴痴呆呆坐埋一枱咁睇守業者呀, 明明skip咗呢套劇, 但依家又緊貼番喎: A& A" R2 a( G4 W0 x2 H9 L

! \5 c5 J! s# g你唔好嚇我呀! 其他科都要用普通話上課??? 幾時開始架?? 咁廣東話响不久將來無人識講喇! 好似話依家廣州新一代已經唔 ...# U! X" ?8 t( @- x8 Z
大文細佬 發表於 2014-3-26 11:54 PM
. X3 D* C, r' @9 J& i
% d2 [1 ]/ i- |0 l) k$ N
三少坐完監,但老爺又搞成咁,好慘。