返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-10-9 03:45 PM 編輯 公仔箱論壇2 {! @$ J+ u. r! H

: j# ~) U' \2 A) Wwww1.tvboxnow.com, N8 Y+ D! T( I8 h7 I0 y& F

4 q  G& M$ c$ q6 A公仔箱論壇( k* j" f7 q) n
www1.tvboxnow.com% q( }' S; w8 E3 i' }
粱琤做「福贵人」時個樣清新淡雅,同阿佘比真係一啲都唔輸蝕架。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
www1.tvboxnow.com, C0 c$ y" L, h- A& F
! k% {; n9 b$ {4 H: @) p
梁琤除咗對眼有少少好似豆雞眼, 佢個樣好明顯靚過阿佘喇! ... 不過呢套劇佢好似無咗豆雞眼咁喎! c8 T* R6 l9 y' g, J0 \
大文細佬 發表於 2014-10-10 12:40 AM
- j  Q) p) H5 f% k9 [" Y咦,根據我第一張相,真係好似有啲啲問題,但平時啲相同電視又一啲都唔感覺到...
! j9 ~9 x) @' S" u2 _( |0 W( k
' s/ a5 V" j* Z( {- X- STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hi J神,,,,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( `9 V. _3 W; f; _2 c
成日用就唔係太好,而且今次咁用,又講吳啓華點樣捨身成仁,多咗舊魚,. }& Z( A5 Q, C
而且30集戲,使埋有咩底牌一次過出晒嚟吸引觀眾? 上套使徒行者,公仔箱論壇& p& J) Z6 ~% v2 S# v/ f" F; s6 c7 m
歡喜哥同高寧,黑警郭SIR亦唔係一開始就表露,有呢啲角色但未出場,% D  J: [1 @3 R* X1 k
驚觀 ...公仔箱論壇3 ~* J, B8 ~: \
金田Sam 發表於 2014-10-10 02:28 AM
) M, a  W8 H7 R0 b" F" e$ r' TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www1.tvboxnow.com( P0 y6 L! s& [
阿Sam,你有冇考慮去試吓考編劇呢,唔一定係無線嗰噃。
忘年戀... 重口味
4 M, }: ~4 H0 R9 I7 U6 Econho 發表於 2014-10-10 10:38 AM
公仔箱論壇1 l4 _+ H" A; [. q
子珊個樣老誠而啓華又幾襟老喎,唔算太重架啦。www1.tvboxnow.com: x% L% V/ s. S; e% l
遲啲Mary姐同張繼聰嗰啲就真係重囉...
黃德斌配梁琤 - 正
/ J, }5 M  a# O* o! Y+ Y, J5 dtvb now,tvbnow,bttvb60201617916 發表於 2014-10-9 07:42 PM
( p1 p9 _* ?- L# [# x+ owww1.tvboxnow.com公仔箱論壇& s0 Z* N4 b' B# N7 N
翁偉晉同葉雅蕾外形仲襯啦,德斌喺千雪面前成個老豆咁,一套劇唔駛咁多忘年戀啩?公仔箱論壇& }* u% |5 |8 m# \
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: N3 D) I0 t2 f+ G! z

# F1 f" R, ^& ?7 I+ jtvb now,tvbnow,bttvb
2 S# t2 r7 O* z# b9 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 f. G/ O( c# J6 A/ j7 V9 X$ \
% M% B: B$ Q7 ^% _" x
考編劇? 無呀,寫故仔或創作故仔只屬興趣,我可以勝任的仲有好多玩意,
' V: Q8 h9 Q% p9 ]tvb now,tvbnow,bttvb我玩中國象棋叻時有人建議我擺棋檔,我打桌球叻時建議我挑戰傅家俊,公仔箱論壇; |* s5 c! O4 K0 U5 O. o
打麻雀叻就建議我入麻雀館搵食,賭馬叻時建議我唔使做專心賭馬...
0 V+ S1 f8 w9 p9 k$ o9 s' `www1.tvboxnow.com哈.... ...
; U$ q3 ]  v. s/ x* v% n3 {tvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-10-10 03:22 PM
tvb now,tvbnow,bttvb7 H$ Z$ Q, m! }! F: I. K( D# \

8 L7 J$ V, c' c' {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈,忘年戀玩埋囉囉戀(羅樂林)就真係無陰功兼無眼睇Lu......
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! j4 ]/ ^8 X# k# K8 M
tvb now,tvbnow,bttvb2 g* W' ]8 i6 O8 {- [/ ?
嘩! Lam Lam,真係唔好意思,你頭版原來做得咁精彩,我晌後面一路只係顧住自己打意見,無留意到添。/ v+ D9 P1 |* W& @$ n9 U0 e

; `( [- }, h8 |- G, h* l, O公仔箱論壇好精彩細微同有意思得嚟又搞笑,相當好,搵齊好多資料,對角色描寫,演員動向,戲中細節,好詳細講出好多重點,好難得,唔 ...
/ Y/ i0 N7 a5 Btvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-10-11 10:53 AM
" H+ D' ~4 F3 g1 W- UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
& k$ \+ j* G5 b: I5 S' |3 J4 s" {" \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多謝Sam兄。公仔箱論壇, ~+ K# y. H% {( D! I! z
你提嘅「對演員的大細超」真係異常認同,以後就靠你代佢哋發吓聲咯。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-10-11 01:06 PM 編輯 & m! t7 S/ ^  _3 w, \9 n* n

8 U& a  u1 h- s+ v- @* Wtvb now,tvbnow,bttvb
# p' C- }9 }* I! @, ]6 S! @. Btvb now,tvbnow,bttvb9 ^- X$ f7 q- x, W1 m- V
朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 ..www1.tvboxnow.com" M. m* w2 a7 L% l! _
講番呢套劇.. 我只係睇咗 ..." W2 ~# P/ k7 S% a8 d( P( r2 o
大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
: p: @# h0 o; u. P# ?3 F; |+ Y: Q
www1.tvboxnow.com. Z, V2 Q/ p5 Q0 T" x

$ @, i7 I0 Y1 n2 Ewww1.tvboxnow.com係呀,無記劇啲陋習又走晒岀嚟啦。
3 r' R& c$ n' w+ s: b

; S6 E+ F! @% x3 }tvb now,tvbnow,bttvb朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 ..
6 g; Y! z6 h9 j2 |講番呢套劇.. 我只係睇咗 ...www1.tvboxnow.com& Y% @# a: b) ^8 H! i8 |( T5 q# v
大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
7 Y/ ?- {/ n! I1 p+ f( }& V. Z% V/ d

2 e, L$ w; Q: |: @# uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 r7 i+ b6 ~) X0 T
另外,Mary姐同張繼聰忘年戀唔係喺《再戰明天》,而係《大藥坊》播完後嘅《老表你好Hea!》嘅劇情,我可能交待得唔清楚,令你誤會添,sorry......
http://www.tvboxnow.com/attachments/day_141010/14101012526402ce572132cf89.jpg
/ \1 H: L& C+ M& e+ B( O) I公仔箱論壇朱千雪,這演員看來可塑性會不錯,鬆容自然的表現,看來在電視圈會有一番作為,同樣,石破天欣的石天欣出場太少,今次戲中角色有名字,可 ...
7 |1 d) B% }; N8 c* S/ j金田Sam 發表於 2014-10-11 12:53 AM
  n6 |8 H! }8 Xtvb now,tvbnow,bttvb
! d' f5 J3 P! m石破天欣呢個「朶」幾正吖。
tvb now,tvbnow,bttvb! T" U. a4 `7 a! q7 x- `) ]
tvb now,tvbnow,bttvb) R6 K; Y# B4 Z& B; Q) g" P/ W
睇德斌同Jade做戲舒服又自然得多不過雅蕾啲真性情快要浮面囉,希望梁琤今次演出可以好頭好尾。

5 N. r7 j0 J# S7 S" XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。最近睇子珊「咋嬌」嘅演岀都唔少,大家有冇小小「滯」呢?
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-10-15 04:50 PM 編輯 www1.tvboxnow.com8 O0 |1 {  b! [5 j( Z
公仔箱論壇% i$ y" }" `: B. @
其實忘年戀如果男大女細... 响社會係比較多人可以接受.. 可能女人好易老卦... 又或者太多契爺呢啲人喇... 正所謂男人到幾歲都係鍾意below30架喇... 由其老咗...
1 M2 i1 l+ [2 [3 W' Q( G: Gwww1.tvboxnow.com
' _8 g1 ^# U- O. Stvb now,tvbnow,bttvb講番呢套劇劇情吖.. 我啱啱聽咗第二集... 我 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- m( u3 Z- G( N
大文細佬 發表於 2014-10-15 01:56 AM
; t) d: {2 A9 j- mtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb2 ~+ X1 p* k% h# J" D
喺宣傳活動中,啓華都有相似言論。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. c7 C2 a" n3 l# O0 s
企係無記班編劇.編導嘅立場叔侄、父女戀真係小兒科,現實社會有82歲娶28歲。但作為觀眾嘅我哋一套劇咁多「忘年戀」真係有D頂唔順TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) Q. l% Q' B( n2 e% G' b/ e* R
mnb1123 發表於 2014-10-15 01:22 AM
' I8 {; T/ g6 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www1.tvboxnow.com6 T; O  H# Q9 U1 z# S
而且,一套戲3條感情線實在太多,TVB啲編劇「唔寫愛情戲就好似唔譏寫字」咁,有此啲走火入魔.....
公仔箱論壇6 B0 d1 Q& z, L

2 G( d2 y+ c; C' x. d6 E最頂唔順係朱千雪呢pair...女嘅太靚太young ... 男嘅太醜太老... 主角呢pair還可.. 男主角都曾經靚仔過嘛.. 女主角又唔係太靚
1 U. c/ Y( c4 O' ?3 mwww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-10-16 01:57 AM
) ^, J/ N+ E! J" s公仔箱論壇雖然有啲不敬(德斌啲粉絲請勿介意),但佢哋呢pair真係有啲「美女與野獸」feel....tvb now,tvbnow,bttvb0 h. o& j- K- U2 k) }: A