返回列表 回復 發帖
5 [6 c1 V1 X6 K5 U% j: M

' Q" U' r; `" ?係咪!.. 我第一個反應都好似你咁.. hotel一定有heater架嘛.. 唔make sense! .. 都係嗰句"揾戲嚟做"
/ h. F3 H# K, v$ h% E4 [tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-8 04:07 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 [+ ^/ Q; t" C- x3 h( c
哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。
公仔箱論壇1 d1 A8 J8 y" [/ _
" q! E- h8 b! u3 ?' R1 C
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" T  _$ z1 _1 h7 f( I
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
3 w+ z3 Y  a/ w9 x1 ?- u《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
' B1 I- E  u6 C/ z
& s  M6 k; c" B6 Z6 F公仔箱論壇相反前者民初背境已經有少少趕客.......( X% U# [; n* ^: d( {: f7 _; c0 R
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
3 n' v  K1 q, k" |www1.tvboxnow.com
: ~3 x. W. N, P0 O( P1 f. \0 _www1.tvboxnow.comtbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,
. m9 m7 q' ]& _% l$ b  cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。忠奸人反而可成為今年的重頭劇。
* {1 }/ k2 h+ g- b2 y6 g+ [! k! XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 E* k' e# n; ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。tvb now,tvbnow,bttvb+ N- g( }; A; c( y
開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,
) b9 L1 A1 i& x% R1 S2 z...公仔箱論壇3 X  c% a' X9 l" j8 E' _& y
金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
6 j2 ~" f! J% P" c0 V" Y; Ewww1.tvboxnow.com睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ..." l. @4 r1 \8 Q& s5 F
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
! e* S% @: C4 B% M! i

, r/ C6 m0 ^9 C# R4 dtvb now,tvbnow,bttvb細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。
0 E" K4 ]8 w1 R, e0 T
8 p6 N0 d9 p; W公仔箱論壇我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。
% n$ d/ I- ]2 ?: n TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 F0 o7 s, X/ _/ i8 g& Q9 x
但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
0 }9 x2 U; B  A  w9 k0 a7 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 g) p  L1 I! e) z# ^樣搞笑多啲TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! S0 j# I1 P5 k& d' ~# A9 n7 L
大文細佬 發表於 2014-9-11 01:34 AM
2 O* y' h  t( H/ ?笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。
$ h. P$ |- D0 s' {0 y) o
第13集最後一幕
3 c* {2 F) Y$ I! S! Z4 `) K. P陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷... www1.tvboxnow.com/ s) g7 L4 H3 q/ z
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 11:39 AM
# l5 R+ _  X1 O: g( Q7 o, [www1.tvboxnow.com冇錯,非常明顯,不過睇開啲啦。
# l9 q( p. C5 q8 s, V, T6 D公仔箱論壇www1.tvboxnow.com6 w& x% ]3 Z  J# e' O% Z  y
我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過公仔箱論壇; x% W/ k2 b8 |1 o* T
大文細佬 發表於 2014-9-12 02:11 AM
5 Z( g6 A: h7 A: Y+ L3 }. lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?- I/ A: E: p3 `9 S/ V: a0 R
但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
公仔箱論壇6 m: ?+ ^% }7 E1 [7 S/ t, y; ^
tvb now,tvbnow,bttvb; ~( w% c0 U+ x8 z, K$ w* ?9 ?
我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
% Q- u( H: |- U3 b  i3 bwww1.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' X' W7 O; C0 D- p$ ?/ j. P
歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥 ...
' h2 X8 s$ |% F4 e: f7 C公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-13 05:02 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 l$ C' ?" Q; k1 G/ p+ l+ g
係囉,歡喜係UC唔係冇可能,但如果係真,條「橋」要扭得好盡,編劇就抵讚。
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
/ H( V+ X* D' u* r3 e/ MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇( l8 D7 v9 z4 M' T/ K. h
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...
3 r: a( \+ v# b2 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
8 Z+ h1 D. `1 d8 Z3 @( u$ c$ s) Ywww1.tvboxnow.com啱啱啱,有啲急,又要睇番原本批人,悶。
係喇.. 响15集咁多人死.... ..
7 G7 B/ m5 P: [6 j" S6 P3 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# ?/ l% W9 m0 G* n7 K/ Q
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
$ f+ G! H3 n7 N6 J  b6 Rtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-14 06:51 AM
6 |' P$ [2 Q0 v; p我都係咁話。
2 y4 c  j  m% q5 P8 z
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地, ...公仔箱論壇& B' `* ?8 S. g) b0 c. E3 m- S
金田Sam 發表於 2014-9-13 04:47 PM
, P# @3 Q$ Y# \. B* N即係變咗警校教材呀?公仔箱論壇0 F  H% ]9 z7 r  F) \) i. t
或者安排放喺港台啲官方宣傳片?
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,
) \) S/ O4 @/ ptvb now,tvbnow,bttvb或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈
www1.tvboxnow.com; x* g+ @0 n6 H" _' _3 z$ r

5 x* u& S1 _  i  Q7 S; ^tvb now,tvbnow,bttvb釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!公仔箱論壇' h% b* @/ N8 R* F" o3 ]; S
我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!" + Z2 M% \; }$ c# m2 p
大文細佬 發表於 2014-9-16 02:06 AM
3 D. f- K1 j$ R. ^( Z5 C7 Z+ I
哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。
真實情況有人中鎗後到完全康復可能已經需要九個月時間,回顧的九個月中各人分別中鎗多次,差不多所有男角也有試過楂鎗射過人,鎗械何時在香港不受管制? 爆SEED背部中鎗時走不動,而且當時人地射中了就停了手? 如果繼 ...tvb now,tvbnow,bttvb+ }8 O* H, K, V9 _+ M+ M; g
金田Sam 發表於 2014-9-15 05:35 PM
tvb now,tvbnow,bttvb+ r& z! x" d( `; g" @
唔好咁勞氣啦金田Sam,無記啲劇我都係DL咗慢慢睇嘅。
. M! m4 @! E* V  Y唔啲bug好多觀眾已經慣咗,唔當係乜嘢問題架啦............
( A1 G6 J+ X& n% m$ L- o7 B% {公仔箱論壇2 C# a) e% @7 P8 _  W
我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法..
& x# X8 f  k; @大文細佬 發表於 2014-9-17 01:40 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& t4 M& u- t' I8 u* l

! v4 M* ^4 g6 b* l/ b8 ?  B9 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, p- Q; l# R1 W係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。
+ J0 }- W6 L3 x) R  Y- qtvb now,tvbnow,bttvb話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。