返回列表 回復 發帖
《大藥坊》劇中其中一句話「好醜命生成」...這句話是真的話,佳期條命真是苦,真係唔認命都唔得呀!
( Y0 d3 d4 l4 @3 e) g認命你就輸啦,正所謂命運在你手,無論幾辛苦都好,佳期都不會低頭,努力地向前走...' e* x2 H1 ]7 o/ ^: l; u+ U
最後期待這套勵志 ...
0 t7 {. _! G9 S* x; xtimmaxsing 發表於 2014-9-23 10:29 AM
5 ^2 Z& g$ @0 V8 _, M& |* e6 E
係囉J神版主。《大藥坊》啲訊息幾正面,睇佳期逆境中都唔放棄都睇得人舒服,唔明點解啲人唔鍾意囉。
www1.tvboxnow.com" u4 R3 J3 E7 y& Y" d' p
6 R* g" K; ?! _' ?. C; G3 D7 @
因為呢個世界唔係真係咁多人係可以做得到囉... 又或者人生不如意事十常八九.. 唔想再睇咁多唔開心嘅劇.. 好似我咁.. 情願睇輕鬆笑片.. 又或用下腦睇下啲偵探推理片.. ...
1 H, G3 Y5 ^# `/ C. C3 h7 v大文細佬 發表於 2014-9-24 01:01 AM
& @# e/ A; R/ w& [+ T" O' R唔睇《大藥坊》唔緊要架,不如淨係睇大結局就算。
+ o5 _& y; K" i2 R: |tvb now,tvbnow,bttvb想睇輕鬆好笑嘢?有冇睇J-2台《海女》?公仔箱論壇9 B3 E* j' W* G7 Q

" @- W7 l7 l5 [4 \  T! H1 a公仔箱論壇
睇左咁多集, 都唔係好明點解要有許君約 (唐詩詠) 呢個角色,
( @" X: Y* o: z0 p" G. Z1 fwww1.tvboxnow.com除左俾莊繼宗利用發電報俾南京政府外, 其餘情節, 都係覺得佢可有可無TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ b* P& Q3 z+ P0 p
tycn3320 發表於 2014-9-25 12:47 AM
$ `8 m) @1 d4 b& f& K9 O& o呢款「永遠得唔到表哥嘅表妹」係無記本類劇嘅常設角色嚟傢嘛。
4 f5 L. ^9 F  O% nwww1.tvboxnow.com
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
"一元35歲就要瓜斗咯......".. 即係sad ending喇.. 唔想喊.. 唔鍾意sad ending
* {- x' n: q" w6 l9 l0 m8 R  S  Q大文細佬 發表於 2014-9-25 01:36 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! R  ]3 ?" s& ?. T  s2 i
係呀,如果《大藥坊》個sad ending好似苦茶咁,唔好飲喇。
2 g& }- ]3 a# m; H! r8 w& DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不如睇《海女》吖,感覺開心又青春,好似飲紅荳冰咁。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-26 03:52 PM 編輯 8 b( p) Q+ o* t0 d' N
" ^7 v) C# f5 q7 d2 r' E* z; R
劇情一如既往發展,今日冇乜好講,不如睇吓有關BB寫真集啲靚相補數。
( l  D1 }+ u* ~/ U. ^" mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇" }  W; }7 V& ^. o! K" g
+ I. U" Y: N# V. w3 ^8 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ Q* v! ~7 ?- {5 D1 O6 ~1 h
2 f+ w4 s6 K/ x% z7 V8 k. s6 ^tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( q% V* P" B8 r/ {2 q
可能會由廿集開始好睇番呢.. 可以多啲話題.. 同"使"倒轉5 w, ?5 R7 B* F
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:30 AM
& v0 s* {- S# m公仔箱論壇本劇有30集啊。噢,我有啲啲想接檔嘅《老表你好Hea!》快啲出添。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# F1 @* I" R( a+ q
琴晚最好睇嗰兩分鐘就係......
; E# c" s0 [1 h( A4 }" V公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 u1 w: R# c- a+ H0 X
公仔箱論壇, I( u. l$ u: t3 E9 {
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ m; D$ x2 Z/ |* o  h" i
咁我寧願睇BB 奇實係冇時間,因為用咗D時間睇帖同回帖 离開香江成二十几年好多中文都唔記得晒,特別要寫廣東話公仔箱論壇3 O6 _3 N1 {1 J% r1 I& ~# v& W
mnb1123 發表於 2014-9-27 09:30 AM
- X, G2 B7 c$ g$ u7 I5 F6 Rtvb now,tvbnow,bttvb我而家好多時都係第二朝好早一路睇琴晚嘅《大藥坊》,一路又回你哋啲帖。公仔箱論壇) v$ a5 I# f: {0 n6 J
寫緊字嘅時候剛剛睇到杜茸被打pat pat。tvb now,tvbnow,bttvb( {$ {( k& j3 X) n  g, f
& A( U% r# ]) x7 _www1.tvboxnow.com公仔箱論壇3 f/ @) ^' g3 p+ a; l
我都係睇香港啲新聞update自己香港嘅時事架... 近排! k0 N, x8 k2 S  Z( P9 {1 F( q/ H0 f, \
大文細佬 發表於 2014-9-30 03:04 AM
www1.tvboxnow.com: e' z% G; m+ U4 I# I! n1 N9 Q
啲人走晒去佔中,又少咗批人即時收睇《大藥坊》,如果仲傾唔掂數或者情況惡化,會唔會睇睇吓佳期突然插播佔中最新現場直擊架?
(3)棺材內的黃浩然...外又點呢?公仔箱論壇: M3 q& B) u2 ?$ y- W
大文細佬 發表於 2014-10-1 01:24 AM
( |4 O' M+ ?% g
外就陰功無比啦,呢排佢因怪病入院,雖然剛出院話冇乜事,但都冇法出席本劇宣傳,又要辭演新劇《張保仔》添........
嘉欣表現可圈可點..好看www1.tvboxnow.com# D' ~  P+ C) i8 _, x9 }1 X  d2 ^
tb037456 發表於 2014-10-2 10:33 PM
www1.tvboxnow.com' J  b: t$ Z2 H( Q
唔好意思,"可圈可點"係唔係算讚嘅呢?& _8 ~) N8 \& m8 Q) F+ L5 ?! @! m1 e
係就代嘉欣收咗先啦,哈哈.......
* \  V# ^8 q" ~! [- }  z
www1.tvboxnow.com9 u# g. g6 p$ p% C1 r' o
係喇.. 聽講佢個病好似同大長針個皇帝一樣架公仔箱論壇* U( `; k# T! X" u* W: i
大文細佬 發表於 2014-10-4 01:03 AM
: N$ n$ ?0 n: i2 @& R1 N4 W  Q/ g. y
係呀?唔記得晒添。
2 d) A, S) E& _4 \公仔箱論壇琴晚停播,冇得comment,有啲掛住杜茸呢個「開心菓」,佢次次出場都有笑料....
睇本劇睇到小弟開始四肢冇力同頭痛,仲有10集點捱呢?

4 e, b8 E+ X5 P3 d/ P其實我明白《大藥坊》同《仁醫》唔應該直接比較,大家條「橋亅根本唔同,趣味性大有分別。
1 e7 T* `- j4 \8 |
9 `1 s. T5 S. S8 {- ]tvb now,tvbnow,bttvb我實際係想話無線啲編導、編劇今次浪費咗一個大好題材啫,畢竟無線啲醫護劇一年一套嘅咋,而時裝醫生劇又已經拍到開始令人生厭嘅地步..........
; [, X$ f; Z) n$ v9 f4 E  Q- l# n& D8 Z1 g: c* C7 |: S+ {8 W
一句講晒:浪費咗一班好演員。
" M3 t2 f: i6 W. Z  i
我就話因為冇競爭所以無記D編劇.編導求勿其  。如果魔童攞到牌,班友仲唔打醒十二分精神?
" D& X8 J/ {) C/ Jmnb1123 發表於 2014-10-8 09:51 AM
公仔箱論壇7 t3 c! W% c' Y2 U" q4 ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ h/ v- q2 d( u1 }3 T" n( F
係囉,我都望港視爭氣啲,有競爭有進步,幾時都啱聽。tvb now,tvbnow,bttvb; M: f. o6 U$ ^6 j
+ ^4 }$ o% F% L" a+ n% H( E
千奇百趣玩HIGH-D好睇架?得閒睇吓先。
中意本剧多过使徒行者: E( g) \& ^5 A
b1991 發表於 2014-10-8 01:49 PM
0 X# Z  L5 f2 D1 @+ b; Zwww1.tvboxnow.com使徒行者同大藥坊兩者都差不多喜愛,其實前者劇情好多沙石,唔係真係好好嗰隻囉。