返回列表 回復 發帖
有黃秋生、湯鎮業、黎耀祥咁强勁大卡仕,再加關禮傑、馬明、蘇玉華、梁琤、爗哥......咁多好戲之人,套劇
9 ]0 G" I) ^1 T1 Owww1.tvboxnow.com應該好有睇頭,不過唔知TBB班編劇大大會點玩,真係要再睇落先知

評分次數

• timmaxsing

請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
- M/ v! Y# d1 f; t+ ?8 ]: MTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?( |+ H! `  k: y; m3 h
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...' ?4 ]2 _& i$ }; y. n
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
公仔箱論壇0 J* `! i2 z4 w' D! `1 ^
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧tvb now,tvbnow,bttvb& C: {2 O" Y: W- u

7 E0 R4 H, c% ?; Utvb now,tvbnow,bttvb《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),/ P& `5 {. P" v9 k. I
一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下公仔箱論壇: W0 A* c, g) @9 @" v- e
反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
' O& f( a- J1 S% Y% {$ z4 s, @tvb now,tvbnow,bttvbmbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇4 \+ S( ]- O$ W, r

$ B  U, i  N- v  r( ]2 j: M* C; V我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!' G+ x4 w. z# p7 C2 L' H/ q
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
% a1 E! c. F+ y/ ]. ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! Q" H& N3 ?' [5 W' H' S7 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?www1.tvboxnow.com. w+ d  i' k  |
7 d5 Y. ]0 O1 u/ D5 x( z9 ^$ p
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,公仔箱論壇1 A( B- Y+ A2 g2 p* H+ x6 y
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇
- {  Q/ p0 k$ |" Q9 Z公仔箱論壇睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
3 L% s/ E9 }# U" }- u* m
! D# u/ c( ?- g: f+ F2 h3 {讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
7 i6 Q% E, E0 z( f! z* v
, x; v( ?& x4 C% S1 ge+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, i0 P% v" }& M
大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- V) t5 C6 _. o$ O3 t. P
[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算 # r! y" o$ h" _0 u% H( U, t

7 |+ o6 i/ I2 {! p& c呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。" X& c9 D5 V9 O: I" U
两套背景都發生係上海,唔係歷史劇