返回列表 回復 發帖
講懲教署嘅劇較少再加上係台慶劇應該唔錯呱,睇下點
8 |( ]' X% ]4 g) ]% ?. y
係呀,監獄劇向來都好睇嘅。
9 P, O* j/ j5 u  k1 E噢,又令我想起經典美劇Prison Break,雖然《再戰明天》應該冇越獄嘅橋段,當年Prison Break熱播時mnb1123你可有追看?公仔箱論壇  }, d6 q) h1 `# }# ]# e
3 p6 K6 M. Z+ ^. d0 }2951021www1.tvboxnow.com, d& ~- s8 o" J' r
2951022 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* @( Q$ L3 T' V' U1 x: F1 V
leekwoklam 發表於 2014-10-2 04:10 PM
公仔箱論壇1 r- x* R$ C- v0 Y/ z6 }
冇啊,淨係睇過几集啫。記得好似5-6年前嘅事。當時几乎日日做足10個鐘,加上揸2個鐘頭車响來回交通上 ,返到屋企己散晒。好彩鬼佬公司每星期做五日,
0 G! ?5 F7 h" Y9 N7 {! X公仔箱論壇超遇四十個鐘,每個鐘X1.5都几和味 希望《再戰明天》就算冇Prison Brea咁正但都唔好令人失望,期待著
嘩!睇你啲資料, 原來套劇咁多人架.. 有朱小姐都OK喎, 雖然佢演技仲嫩, 但佢有天然美, 唔似依家咁多膠人!公仔箱論壇0 L. p0 V* y$ |* W; v
大文細佬 發表於 2014-10-7 02:10 AM
www1.tvboxnow.com: k  J6 a( K  n- O& |* o# L/ {
仲有心穎BB阿大佬
www1.tvboxnow.com+ [4 G: v6 j: o9 T" `# Z, Q" |
2954355, T5 S: ]5 x2 [8 F$ P; a; H; F
咁mnb1123兄唔會失望,心穎BB第一集就出場囉。
6 Z3 X2 H2 E& J. W- S- Cleekwoklam 發表於 2014-10-7 01:03 PM
& `; e! G" D& z0 n1 d0 F
係啊,不過劇中係一個完全冇主見嘅女仔, 暫時冇勿機會發揮,要再睇多幾集先
2951828 你戰佢戰,個個都在戰
6 h- t3 F0 T% [/ ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5 ~/ j- l2 O/ i2 h0 V- i7 k' C* e14/10/214  「忘年戀」太多,削弱有趣劇情 [1/2]
. N9 f" f, S5 P公仔箱論壇啱啱喺隔離話完《大藥坊》只係copy過往《茶是故鄉濃》系列成功嘅方程式但越睇越悶。
9 t6 E; _' f. W1 P; o! a6 jtvb now,tvbnow,bttvb8 r8 i! A0 U  x. z7 x
呢種感覺好快蔓延到《再戰明天》,唔係話本劇抄 ...
: ]8 R6 g) c6 a/ x- ~9 L* v- Pleekwoklam 發表於 2014-9-29 01:37 PM
tvb now,tvbnow,bttvb9 k5 {6 H3 _& _) @: Y# v  V8 o
企係無記班編劇.編導嘅立場叔侄、父女戀真係小兒科,現實社會有82歲娶28歲。但作為觀眾嘅我哋一套劇咁多「忘年戀」真係有D頂唔順
監倉戲,環境太新淨,地方太乾淨,空氣又流通,自由自在有間房可以擺吓私人嘢,定時定候有人派飯,得閒可以睇吓書,照道理監房仲會有電視睇,獨立廁所,如果中五重讀生想搵個靜靜地的地方讀書,戲中的監獄係一個唔錯的選擇,唔 ...tvb now,tvbnow,bttvb! s/ h: C# A% J, v# i1 p
金田Sam 發表於 2014-10-15 02:51 AM
2 u& K0 O- b, b% i6 `
金田兄一語道出呢套劇嘅`精彩'之處。我諗呢套劇應改名為:「忘年戀之一一畸戀明天」
; u) E2 K8 X" M8 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ ~. r% Q. q( h
話時話吖.. 心穎BB出場幾好笑$ C6 \! b3 }) u  E8 g+ j0 l
大文細佬 發表於 2014-10-17 12:51 AM
! |9 ?* V6 B/ M5 `9 e公仔箱論壇BB拖住個行李喼論論盡盡、鳥烏龍龍出場都几搞笑同跨張 但我比較中意呢D搞笑輕松嘅劇
www1.tvboxnow.com5 b; I$ u0 t% A( H5 g3 G
' b2 n  T8 z# V* r- F
唔知係咪《學是學非》train得多,心穎做啲開心搞笑情節幾好睇。
6 C* T4 [" t4 v9 v( C. B; ?tvb now,tvbnow,bttvb2961768
4 y' J& N2 k1 h$ J% b+ Pleekwoklam 發表於 2014-10-17 03:50 PM
, C9 s$ M/ f4 r' m  V* _' u( d4 V
肯定係《學是學非》train得多。記得四個是非精上森美、小儀嘅千奇百趣玩HIGH D做嘉賓搞到我笑到眼水都標埋

評分次數

• timmaxsing

# P) ~  c6 s- p" e; _) \

6 h& ~4 e6 {6 [* S6 P6 b7 L& XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都好鍾意佢地四個女仔tvb now,tvbnow,bttvb; J& E# z1 t0 N$ @) U: {  s
大文細佬 發表於 2014-10-21 12:27 AM
www1.tvboxnow.com. o8 Y9 s$ r+ @1 b+ Y0 l, K$ J( O1 y1 ~
睇第十集心穎被Q記罰完在雨中同哥哥文上升果段對話真係好感動,雖然仲有進步空間,對一個新人來講已非常之好,起碼感動到我
. }3 Z5 T- U$ Q: F% m# Y1 J1 k; q  \6 T4 {5 Q# ^# i) L5 K
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 A; l3 i) w3 _) z' G! v, o; b" m
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. k$ r/ Y( S4 D% D# v
不過呢套劇開始好似無乜好講添.. 希望跟住會好啲喇... 老表好好笑呀
4 D, L) n" f( n& G5 H大文細佬 發表於 2014-10-22 12:57 AM
% D7 S$ x9 C8 y公仔箱論壇係阿,大佬.D人去晒睇飛虎2同老表hea,細嘅今日都淨係睇咗老表啫
* I1 ~- y+ C! v1 K$ Q! t5 N3 w5 O$ x" Xtvb now,tvbnow,bttvb
  f( L0 M( O# R8 V# C2 t  ^www1.tvboxnow.com
' y- J# T5 b$ V' o. O# E* u- vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咦.樓上個位大大用咗你個嘜頭.係唔係你個孖生兄弟?

評分次數

• timmaxsing

近排比較忙,有几集仲沒睇,看來呢個周末要追返晒