返回列表 回復 發帖
你忘了很多HKTV員工來自TxB!  以前已經製作低質素電視劇, 在新電視台只會繼續製作低質素電視劇...
看了2集童話戀曲201314, 演員ok, 挺搞笑
我就淨係睇咗"選戰"和"警界線"兩套. : a6 W6 F5 I2 }) ?

; x+ Q; D' T$ A* I2 U  n公仔箱論壇"警界線"
% g" m1 t9 `! ?) y' J" \開頭個幾集都仲有一集一集睇落去. 直到pandora出現嫁禍將軍起, 真係覺得唔知拍緊勿. 啲劇情越來越離譜, 方藻晴可以冒认佢家姊方藻文起警署自出自入放炸彈, 見方藻文個 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  g; K* M. {7 a/ u
pknoface 發表於 2015-1-26 07:06 AM
大廚,貓貓和我看並討論警界線時你去了哪裡!!??
# Y3 r, C$ O% d) P  P- N( k4 W* f1 _! n) f+ E6 d+ O# L+ s
童話戀曲201314看了六集, 故事普通演員不差但出來效果不錯
估吾到A生有睇呢出戀曲哦
% f9 K, X9 Q4 @: o聽聞香港果邊因為呢套劇" B& Y, i0 o* `) E+ ^5 ~
HKTV的收視已經去到臨界點了TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% d" \- n; e0 Z7 O! f% S) I. O
吾明為咩吾將選戰提出來連續播挽救下
- y4 P, U% n$ \3 Glhy92725 發表於 2015-2-4 03:46 PM
& s1 x( {  T8 i! a, Y) h5 N又叫我A生
. o( V7 L  a  P0 O# h
3 f/ G7 Y1 S1 D9 s$ `( W童話戀曲201314我可以舒服看不易說這樣或那樣! 還是那句話整部劇麻麻地但出來結果好...
5 P, o1 {9 n2 |8 A5 w& [5 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 Y! j2 Y' c2 j9 k- O
選戰&警界線很多無厘頭的東西... 特別是選戰用文字交代劇情* s3 J8 n- D( L( T: `

2 ?1 @' o  {( T* {+ m, I1 ]3 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。收視問題是你期望HKTV過高! 香港人仍然會投訴並繼續看TxB...
問題是大多數人習慣了TxB劇集形式
老爺(=路爵爺)講開慣性收視,令我記起我阿爸、阿媽以前係香港争電視睇。一個話亞視都幾好:《變色龍》、
9 Z9 t+ Y. i; U/ J. D8 q6 u《大地恩情》、《天蠶變》.......另一個就算唔睇都要霸住睇無記,唔得閑睇一聽轉台馬上要轉噃無記。咁就 ...' v8 N: ]3 \! q2 m. E# j6 Q. S
mnb1123 發表於 2015-2-6 02:32 PM
請叫我路人甲公仔箱論壇) Q$ i, \, w5 Z2 j5 v0 r& I+ Y! A
公仔箱論壇& x' j# d, G- H% {
香港人習慣很難改變
最近好似無曬聲氣!真系有D可惜
- X' M0 H" }" _) {) @4 d/ i+ B9 X公仔箱論壇lhy92725 發表於 2015-2-27 07:01 PM
這種品質沒有可惜
我阿媽係黑玫瑰故事主題新鮮但出來結果... 低B!  最後幾集故事很倉促...+ f, m: b9 E: n0 U' G
第二人生頭5集不錯, 之後不知道因為我還沒有看  故事主題改變和遺憾... 有趣
最近呢出好睇麼?仲有無甘低B啊公仔箱論壇( e7 D; ?2 h- _7 z- L4 L2 O
lhy92725 發表於 2015-3-5 05:32 PM
故事很好! 當然細節有一點小問題...
第二人生我睇佐三集 ,演員問題依然無改善www1.tvboxnow.com: c$ c% W; l. n. O+ @
lhy92725 發表於 2015-3-16 11:13 PM
改善?兩到三年以前拍攝, 一直沒有提供意見.  
. m; [+ z2 c$ j% e4 }3 X; J5 K- w: `; Gwww1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com' g4 ?, _9 }+ E% g* h0 @
如果hktv沒有關門, 兩到三年會有改善!
真係唔知捱唔捱到2-3年,如果亞視關門大吉hktv就機會大D,真係阻住地球轉!公仔箱論壇* G' h( G! h4 r) A; R/ i! ]
mnb1123 發表於 2015-3-17 09:48 AM
沒有資源生產更多電視劇還有一些倉底電視劇要播

評分次數

• timmaxsing

) S! C0 @, ]2 c3 _' eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) f2 K( f1 e& U" f5 I$ ztvb now,tvbnow,bttvb
王生最終都會敗在錢果方面2 L8 C8 A  z! Q5 l8 k' f! x( ^
lhy92725 發表於 2015-3-17 09:47 PM
因為他製作的東西不比TxB.好太多
其實如果不是被打壓無得領牌
& Y: \3 w0 i" N: D公仔箱論壇大家一齊用免費頻道,都未必不能形成競爭嘅0 U1 X% G" f+ W# g, ^, f9 H4 h( x
lhy92725 發表於 2015-3-20 10:01 PM
另一個ATV
又吾至於嘅,D劇唔系話完全無質素嘅
5 ?% n- B+ F0 ^lhy92725 發表於 2015-3-21 10:19 PM
香港人不懂如何轉台
www1.tvboxnow.com( p( ?9 Z# g3 {# c
另一個角度睇,D人忠心不二 我就邊個節目好睇就睇邊個。有套叫《導火新聞線》唔知路人甲大哥、猫姐有冇收睇,聽聞唔錯。
" b- I* K7 f% l4 n& `mnb1123 發表於 2015-3-22 09:25 AM
想看但下星期開始忙