返回列表 回復 發帖
& x8 Y9 H9 r. p' f  XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( M3 N% |4 l  m0 z" dwww1.tvboxnow.com
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
, j, J6 O7 J7 L! e! X! H4 I大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
$ u* o& C( w( w+ I  B公仔箱論壇2 `# j* R0 n" ]* ?' E
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。  p" h9 |8 v) e
公仔箱論壇" ^5 ~  y) q4 m1 @1 k
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
4 B3 \9 _; c: J* M" W  V) C: t因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,  L+ N- H7 W/ {! Y( @% T
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
2 L. }3 z% K/ a4 H# c& H* k+ X公仔箱論壇這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
* F+ @$ M7 R; z% ~. N. C5 P6 \www1.tvboxnow.com% K  F( D8 l& T8 D
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
* g* F# E  J. X' mtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
www1.tvboxnow.com( R* V9 Z' G; {/ K( J2 X  y
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
4 L* L- u+ |6 S5 ]6 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
& @. N5 h8 d2 X4 u! s# R4 ^( l你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

3 T2 s" j+ C6 _" ewww1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb$ i8 C1 p2 S- i8 ^% x# G
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
5 v) W0 D5 c7 A5 D5 n) q- {! ~公仔箱論壇
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊; o5 o! p; k3 o2 A
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
: W: i! s* J( z: p0 G' ^" g& s1 Q公仔箱論壇 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
. b! |0 ]) [4 [. @6 b1 @+ g% r第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。5 i8 X. _, [& @" C
公仔箱論壇9 t2 t4 W0 h  @7 w) \& _
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* O, ~3 P7 i7 S  A8 J- d
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,公仔箱論壇# v& q: _8 [5 K: P( [
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,) D2 h) l2 n) W: {5 B' }* O5 \
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
; l' h+ M) `8 a% i4 S/ H4 [) Zwww1.tvboxnow.com戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
4 O+ V) @- j. X% dwww1.tvboxnow.com手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 H  N* _& y9 `$ ~+ `0 X2 s, A% [
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
+ `7 f. h0 m, S1 c8 U
# n- ]5 ~- i8 c& s' h. GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
0 Y- U' b6 ^% Z$ P/ |公仔箱論壇由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
2 x8 ?, P; N, s) W- S4 Rtvb now,tvbnow,bttvb呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,www1.tvboxnow.com- Y0 D3 J3 j- |
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
! X$ F& ?& O2 @3 b4 R
/ O/ O* y& b4 m; w, J! {www1.tvboxnow.com明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,www1.tvboxnow.com+ x* `- i* T! `( G7 |
仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) e3 N( T, @8 n5 G  |+ a/ [

9 q! G1 p  A# q) F% {佘詩曼
% j; |, _  Q" |2 B5 h" Iwww1.tvboxnow.com出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)公仔箱論壇9 s4 R1 c" w, ?: }) M4 p- S3 N

, A3 \5 @$ N2 X, e! e3 G! Z& t真係邊度似呀?....tvb now,tvbnow,bttvb: R) _% y" _( j8 @6 A+ A
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,公仔箱論壇( r" j' _+ q* u1 I9 V
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
6 g5 m/ \/ D# z. y& O1 r  \歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
) J) L* n' s# p% W$ o/ Q- b) P9 F是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
( J) A, w) P2 \8 z5 U% _& ]tvb now,tvbnow,bttvb多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...; e0 H* y9 Y4 _5 i, Z

2 \5 c6 N- z; a! S! Y公仔箱論壇好!
2 H. f6 b& a- Z) w2 |tvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。  I3 U$ z) I( f, m' O- ?
* C  i. G% {0 v- t4 f# XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
7 v0 f7 E7 K0 [- Q" e公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& F6 R8 B) {- d1 R* D$ ^
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
% T. r0 i0 ~( hwww1.tvboxnow.com你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
. D1 f0 \. F+ c5 J/ H- ?tvb now,tvbnow,bttvb2927306
) l+ [5 p7 i0 A3 Y今日睇 ...
* f+ ]6 y* x. i9 _www1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
tvb now,tvbnow,bttvb+ q# E4 S# [$ o+ z$ ~
公仔箱論壇& a8 D: A0 B* ~2 C( r  P
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
' U& r! ?1 j1 m. T公仔箱論壇你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
. V0 e% I, T3 B8 Z& d7 r) w2927306tvb now,tvbnow,bttvb: {: H! Q1 |6 d# d
今日睇 ...7 C  z3 g- N* J9 h; ~
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
  a/ c6 m( h; _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb4 B2 |7 F" o) Q& H

9 W( |5 {5 O9 htvb now,tvbnow,bttvb
& g2 e1 Y" c+ qwww1.tvboxnow.com
8 C6 ]& L  R  O0 }. `即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇. O1 |! S) [6 M, _; e
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
tvb now,tvbnow,bttvb3 `2 \8 d9 J9 O# F9 ~; p
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% l/ \: y+ ~) @
* g, l$ N7 p8 Q* f! k0 @' vtvb now,tvbnow,bttvb用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
5 }7 @7 R7 [) A) Z- J3 f[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,www1.tvboxnow.com' O1 p7 u: A: p5 y" ^7 w
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,公仔箱論壇( U: b" F( H' ?9 w
戲中如果林峯都 ...
0 C; W( a4 h0 A- x) z公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
" ?% E; s( k3 W; j3 W$ ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing