返回列表 回復 發帖
! [$ V1 Y; J9 `2 ~+ u/ @$ o2 h5 `tvb now,tvbnow,bttvb
  {: ]5 k3 |- ~1 {
公仔箱論壇8 C% h$ h3 g6 r, f

( G9 f; p8 L% c* C嘩! 是懷念帶學生去黃金地庫找書? 呵呵,我的回顧只是以前自己去買電腦零件砌機而已,睇書我好容易眼訓,可以的話都係搵識呢方面的朋友示範會好一點,從人地做法學習會比我看書容易,除漫畫外任何書籍我不能保持睇 ...
9 H! Q8 Z- q( ztvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-9-18 11:51 PM
6 p% s, d4 L7 U, ^/ t/ q- G4 q哈哈,當年黃金嘅歲月其實仲有「參觀」老番軟件及VCD檔。' z$ B" t4 v& z1 v' r
話唔定可以見到釘姐睇檔........
" |) t; O/ D6 z6 X6 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「釘姐的背影」好似書名。
" k6 {* A0 o% v. {0 Ewww1.tvboxnow.com
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
0 p8 U: c" V- c; V% o& E
哈哈,幾幽默幾好笑吖........請收獎www1.tvboxnow.com# X6 v" r2 S/ Y- U, `
leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:05 PM
' i1 L: x& i, |9 I
多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦
# Q8 X: _) ]8 \8 o, |www1.tvboxnow.com個畫面幾搞嘢........哈哈,等收獎5 q/ T5 ~- g7 F3 R0 z) `  Q
8 _$ g" y8 b! \9 T1 ]leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:09 PM
( m9 _% D8 E/ j1 }公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  ^5 I9 b, @( m+ T; F& X8 v% V, a
多謝lam lam & Vandas 姐
補充茅山聖物紅肚兜
% {5 g* u) _% R/ b1 Y) xtvb now,tvbnow,bttvb2940554tvb now,tvbnow,bttvb  u) ~, c  K$ H6 n# q) l9 `
29405572940558TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! E3 o. p0 k. J6 W$ ?+ z
leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:16 PM
tvb now,tvbnow,bttvb" X6 }  }1 E4 L8 i) W6 h
www1.tvboxnow.com2 k5 L6 i6 Q+ `8 `8 ]' K/ ^
等我都買件紅肚兜著下先
公仔箱論壇2 u" T) ~, H# C) p9 D
多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦
" X! R' ~1 O9 o- U% u) sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-9-19 12:29 PM
tvb now,tvbnow,bttvb1 y# V4 U$ i  ^3 ]3 Y/ j: A9 p
係呀,因為小弟睇得《怪談》多,入晒腦囉。
# [6 e( ~" |' U6 ]( ]9 X2 Ctvb now,tvbnow,bttvb
, ?/ k  D7 K8 p8 Rtvb now,tvbnow,bttvb等我都買件紅肚兜著下先TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; Q; Z6 _; x8 h* z: U
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:48 AM
tvb now,tvbnow,bttvb0 x- _# E- X5 i7 p" R# l
可唔可以著埋上身(著喺外衣之上),影埋相分享吓呢?$ [' U) t; y% n5 n1 [% }0 b# P
哈哈,講笑啫 唔好嬲
tvb now,tvbnow,bttvb! N6 _" x& q- a" t' C2 m2 k

% }9 n, t+ \3 C- {聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。
其實唔係咁明乜野叫借庫..
本帖最後由 Pedestrian_A 於 2014-9-23 04:02 AM 編輯 0 i; o4 I5 w+ J7 ?2 j2 S
tvb now,tvbnow,bttvb0 ~7 N1 M  X) I+ x+ [
其實唔係咁明乜野叫借庫..www1.tvboxnow.com5 B3 @9 `: ?2 P2 L4 a# V
大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# e% [7 \. @4 F7 r! O$ I
维基百科/ f, v6 p7 v5 }  F' z* H
觀音借庫,是中國民間信仰,又名觀音開庫。起源有說,觀音大士修道期間,500護法羅漢化身和尚,下凡為考驗觀音之修行,到觀音廟化緣討飯,觀音於是日農曆正月廿六大開倉庫,給和尚們享用齋菜,其餘食物留給到訪參拜的善信。此民間傳說成為約定俗成,化為善信按是日到觀音廟酬神、借庫,年底還神等之宗教活動。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; Q6 @. r9 `4 b0 N

, g/ S$ g7 p6 z0 \% i4 _簡單來說,D人希望觀音能夠幫助有飯吃有錢用

評分次數

• timmaxsing

. j% f. K! \  q. D9 o: L0 y7 ?公仔箱論壇2943427
- K1 _5 j* ^- D& `+ C; {聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。www1.tvboxnow.com2 B$ y( _- n/ {% d5 C7 }, @- N
leekwoklam 發表於 2014-9-22 02:46 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: I1 L! v) R- C
我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
歡喜哥借庫??TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 G7 {: P. t. Q! C5 h" S8 b
啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來
9 z( G; n: X. Z. e6 j+ D
我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.www1.tvboxnow.com  P. C8 {/ T  v, K
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
tvb now,tvbnow,bttvb) R- e/ |% M) b" F/ l$ V
應該都係求其揾D嘢代替,真正牛歡喜唔止咁細,特別係大水牛 又或者係牛BB可能會咁細
歡喜哥借庫??# Z% b; t0 P: V2 g2 L6 S/ W& d
啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來tvb now,tvbnow,bttvb$ |, @" `& U$ N
timmaxsing 發表於 2014-9-23 04:15 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' S) j& P& S  q+ \
皆因我無聊吖嘛J神版主
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# R# I& ?8 Z; c8 Q
我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.9 X- ^2 @  \) Y, E
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
5 I0 {) E& y! {; X6 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。這個當然囉,我誌求其攞條豬大腸代替就算。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-23 01:30 PM 編輯 公仔箱論壇/ W/ z, k( n3 v* Y- ~+ o% F) w" T
tvb now,tvbnow,bttvb6 V9 d) x; f0 [% N/ d6 S% f8 Z4 \+ T
其實唔係咁明乜野叫借庫..: A" p7 n! M: I* U+ q
大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
6 {' \8 _0 t. B3 R細佬,聽Pedestrian_A講解完,明嗎?
- I/ m$ c1 U+ k公仔箱論壇
3 v* `/ I; ~' e+ ~9 Z1 Ktvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb4 l, O8 r/ Z% A$ h" G
我再補充少少吖。
% a0 I4 c! J2 n1 a1 o公仔箱論壇香港興借庫時每名善信會好似抽簽咁抽一個利是封,利是封內會有紅紙一張,並一早寫有一個銀碼,由幾十萬至幾億都有可能,例如抽中港幣1000000,就寓意菩薩會在來年賜與你有机會揾到1000000,如果真係事成嘅話就要喺嗰年多作功德善事,並於年尾還神還願,答謝神恩。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 {# {& T$ u0 {+ e' q! k

' h+ ~- _8 Y! STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。每年正月二十六為
借庫日。' Z( R  T1 q6 d5 S! a
唔明再出聲啦。