返回列表 回復 發帖
86# netnet882 佛祖好靚呀!是不是在你講晌紅磡嘅佛殿呢?
Netnet882紅磡象神殿我有少少印象,上個月我幫朋友去順豐速遞攞淘寶啲貨,旁邊好似係象神殿,但落咗閘我唔夠膽入去喔,是私人嗎?
早晨呀~ NETNET882, 昨天我5點幾去到,入左去睇呀~ 入面好光猛..仲浴左佛,好開心,後來想走,有位工作人員叫我留一留,因為那位主持人會幫我地加持,加持後仲比左張卡我,佢話保平安的... ^^ 好開心呀~~~公仔箱論壇3 y$ k' i. i0 B+ [. E) Z

3 Q7 B% P. |% d6 b- CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過個陣好多人,甘大地方...................企都無位企~~我想我一有時間會去上香的!
本帖最後由 meow7027 於 2014-4-15 10:59 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& P  y9 W% F( I7 z9 @
tvb now,tvbnow,bttvb/ y1 U. d! ?' N! c6 x* S' Z$ w
今天食 LUNCH 去上了香, 入面感覺都良好呀~又好光猛。。。。 D 人都幾NICE公仔箱論壇; ~3 N% G, l) D* N6 Y: m$ P2 N
我3點幾去無咩人。。。。仲坐左一陣添
請問要自己帶香拜神嗎?殿內有無得賣香呢?我都想去拜下
- c" B0 Z7 T1 T1 M7 X, `: s: y公仔箱論壇
) p$ O5 M7 [6 v% @6 n0 {早晨呀~~ 今日返1030.... 要早起身) @$ A: O% U# f; D/ u" R/ F1 Z
tvb now,tvbnow,bttvb, ]$ S8 c0 G5 T6 A, f5 @
  k" o% X: j5 j: o, i2 b* ]' V
唔洗買香去GA,佛堂入面有提供喇! 去喇去喇!入面好莊嚴的, 又光猛... 感覺良好。。公仔箱論壇) h; h- K3 N) o# U9 e! K
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% a" x4 ?- z+ Z$ r! Y3 C* ?
今日LUNCH 如果出到去,我應該再去上香 ^^
! s  t- X% F5 _" ~6 m- n5 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( w% @' E" Z$ x5 X' c& dtvb now,tvbnow,bttvb
2 J# E& g: O) ?% Htvb now,tvbnow,bttvb
* Z$ z( j+ }/ U: G# I1 y2 a% m公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb0 c" I& r# @) j, X, y' w+ {8 ?8 m$ T
95# 異味
8 I6 F6 x: v( {7 S, l4 E% A
+ u% n4 j" z' s1 A0 b4 ~& x# ]www1.tvboxnow.comHi ,早晨啦大家呢 幾日公司好忙,都冇时间同大家吹水,
; `$ E; q1 i5 H3 y. i好在我睇反之前,講既事唔係就 miss 左好多野啦,
3 V6 T/ V$ ~+ ^, s8 O. _) lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我想問下你地講話有得浴佛既地方,其实我都係神婆一名,tvb now,tvbnow,bttvb/ x9 w7 ?2 q" k% b* W1 e: ^) }& v; D
我想問清楚係殿定佛堂,如果有事想問得唔得架,定係只可上香參拜呢?同有冇得求签架,可以講解下吗?我都想去呀?其实位置係邊到呀?
yellowma7 : 係紅磡呀~鶴園街2G恒豐工業大廈二期地下...6 L0 o6 H) ?  s) I; l
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 P  d' C. C8 p
殿定佛堂?? 我唔識分呀... 不過個名叫 "象神金殿"
* D9 L! V5 t5 I$ [% L
# x! R, ?4 S5 x2 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我去2次都是上香咋... 有冇得求签?? 我真係唔知WOR...... 我LUNCH 會去上香.. 我了解一下先..
如果我朋友鬼上身,我會唔知點算 給鬼上身那個的態度和眼神簡直是另一個人一樣~
99# olivesu 我見過我朋友俾鬼上身,變咗另一個人咁,又唔知佢叫乜講乜嘢話,嚇c我,我之後問返佢佢完全唔知發生乜事
98# meow7027 我夜晚8:45左右去到象神金殿,但熄晒燈,有成三丶四十人坐晌地下道,有個師傅坐晌佛祖前打坐,但感覺好寧靜,唔想騷擾佢哋所以晌門口睇咗一陣無入到去,因為門口有牌寫住收九點,下次我早D去裝香先得
99# olivesu
# Z9 Q( k3 q0 H' V* m0 n/ Y7 F( B" iwww1.tvboxnow.com@@ 甘得人驚?? 我都唔知點算呀?? 有無人解答到呀>>>
98# meow7027 我夜晚8:45左右去到象神金殿,但熄晒燈,有成三丶四十人坐晌地下道,有個師傅坐晌佛祖前打坐,但感覺好寧靜,唔想騷擾佢哋所以晌門口睇咗一陣無入到去,因為門口有牌寫住收九點,下次我早D去裝香先得 ...2 W  ^% S- A; l
異味 發表於 2014-4-17 12:34 AM
: M/ R  v2 L5 A6 n; \) Hwww1.tvboxnow.com( G% V0 s1 n, ~* {
我8點幾未收工~ 日日收10點幾11點呀~~~
! K; S  N( s+ Y4 B. n
+ ]! O3 q2 ^% r( j5 F5 u5 l* {2 xtvb now,tvbnow,bttvb我多數中午時間去的...
3 _* A  d8 r0 s" X; d- V! R; \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ t/ }! @% ]4 C2...D 人坐係度做咩?? 甘得意????
HI 好耐冇黎 話題講緊咩
象神金殿我間中都有入去拜下神 裡面都幾多神像 金光閃閃都幾莊嚴架 .