返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
8 K6 {3 g& U2 U1 C, S) v# sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。公仔箱論壇4 G. \( ]: w2 L0 K6 D9 q
近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 \3 j% N% h5 y( Q+ W
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam
4 x1 h3 M: `* S" `; d6 k$ _7 k% U' H8 B9 wtvb now,tvbnow,bttvb馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。5 ]0 ~! S0 k6 S3 {5 W( K
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
+ T+ y/ l1 A, b都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ L3 u3 }% f. p* n

% n: L2 X7 T9 C3 @/ c公仔箱論壇講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
4 J/ D" {, E! {* }$ _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 U! Y4 L( r4 W4 B  m. Q: g公仔箱論壇細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。" K) t+ X0 M! u9 {; c, A1 j1 X) a
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
. e# ]& O" v7 U2 ?& u講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, tvb now,tvbnow,bttvb- u6 ]2 }% D# B/ B
好有以前d "故鄉" 味公仔箱論壇" O3 k6 u4 d3 L; [) U
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( l9 ]: }( k: t' M
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...* U/ ]6 r; |, z4 U2 J) w

" T: ^# H6 {  P$ W支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.公仔箱論壇/ a3 o4 l6 Z  p' t! K
shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
! @! |, Q2 ~1 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-10 02:11 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ v8 w. ?2 e' U
公仔箱論壇! p" t. |& u. ^
公仔箱論壇- L! p% t: v. j2 z& n! \/ Z
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
9 M+ I. p* s% l4 [1 d: k- Cluckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
5 C- J' n7 x2 s, u% |8 _啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
' {6 {) g) n3 o$ xwww1.tvboxnow.comluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
tvb now,tvbnow,bttvb9 R2 z5 {& O# H0 z
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。tvb now,tvbnow,bttvb  }) v* W; Q* Z# z( U
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
5 T; f+ P& G7 I! }leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
0 |8 \8 h9 u8 L! p+ J
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
9 {- P- c' N9 B" [3 I0 S7 g. H4 X
2 e, y7 T/ K; `; H( l( wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! T4 r4 T/ A% G( u$ Itvb now,tvbnow,bttvb我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲公仔箱論壇5 P8 w2 v5 h, E2 x6 t( `
luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
, L6 P2 H  Y8 A公仔箱論壇係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。tvb now,tvbnow,bttvb# w4 d1 I# d8 D% Z& R
公仔箱論壇6 Q& [0 H$ ^) p/ ?/ N& e# h
報載___________________________________________________________________________________________________
! h6 E" D+ v, ^; t7 H* z% iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」tvb now,tvbnow,bttvb  b) s3 O5 ~0 |/ w, q; Y7 x2 J7 `. ]
公仔箱論壇7 P# k- a3 I  T# T8 u1 z  U
_____________________________________________________________________________________________________________tvb now,tvbnow,bttvb( q( e1 P0 D; k. \
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
6 T2 J* B3 J  k1 P' a1 U4 [! L( Y! C7 ~www1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb/ h# e- y7 o) N* N/ `) k
& O8 V' I, P; D/ n+ t/ R$ Z6 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
" L; \0 L$ s- ]7 q7 U5 O: ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb$ w' u' @* u6 V0 }# T8 @! O
報載___________________________________________________________________________________________________
  k0 I9 X* L4 S" ftvb now,tvbnow,bttvb出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
  H. W, g! q8 D0 S/ H- dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
  d& ]5 l/ h- O  z+ hwww1.tvboxnow.com有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
; s/ c$ n; n' [另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
+ v2 ^( Z" H3 _, d- r有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲tvb now,tvbnow,bttvb; J, J. M2 X% b( i5 v' F
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...# H8 R0 x  U- z. R% q: t) b# F
luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
tvb now,tvbnow,bttvb. b' k# m$ V3 n$ A1 h! T
tvb now,tvbnow,bttvb3 o2 g- W0 J2 p
係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& s0 Z$ t, @% F5 q/ A) J; Y