返回列表 回復 發帖
7 b! P& `% o" E, S' y' F0 v公仔箱論壇
5 u% D6 T& Q# N* b5 |公仔箱論壇
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
0 O# x. P' U: r' |  c大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
www1.tvboxnow.com2 e. h) w; k5 ]
tvb now,tvbnow,bttvb! q7 k: r& P( _, C" n
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。tvb now,tvbnow,bttvb7 A* E/ l5 S. ?' y; Q0 Q2 ]# ?
4 Y- v/ u3 q$ n" I2 t- J1 _: \
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
$ g5 k; j4 W5 i8 i因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,www1.tvboxnow.com7 o  A' M! |3 t  h; F
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。www1.tvboxnow.com# h4 B* l& {5 _5 E& q
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
www1.tvboxnow.com, {; ]$ O  m" \: I' Y

1 H5 w* y( q4 R8 X0 z( Z係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
: ^; Q3 V8 b6 v' I% \0 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
9 P3 l) X+ H5 {, T0 U$ F4 Htvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。www1.tvboxnow.com# Q* u% G/ F3 {* C
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
# f4 X- A  ~! |8 ?+ f公仔箱論壇你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
4 d5 r0 I$ Q" S0 W0 u$ |* I4 Q- W
. o% p+ ~6 B; z# y. V# G+ E- g, _
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
2 c8 s. T# [1 h1 Z; ^; qtvb now,tvbnow,bttvb
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊$ z& y1 q+ X/ d7 C9 I3 C
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
7 y' c% Y0 I+ G8 h3 X" v 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
6 d% f6 N7 p# ?0 {8 l" j' `1 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。公仔箱論壇1 m- p0 k; ^; N2 }; q/ r% T5 b

4 G8 l( s/ T- V+ Q. rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
www1.tvboxnow.com" m0 e) g: }/ Z; b
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
' K% U0 b# g5 @9 Iwww1.tvboxnow.com[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
' U/ d4 y1 ?0 Q- Y唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,tvb now,tvbnow,bttvb8 z% N3 i7 g9 \
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, e- g( [9 k0 V5 u2 N0 ]3 l  y
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
$ P1 B1 J, F( k: t+ J; `公仔箱論壇沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? 公仔箱論壇- C4 z; V/ _. X4 K' ~$ n4 i' R
tvb now,tvbnow,bttvb6 G4 h& H& `& C0 I* o
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
9 W5 D' e& }, STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?6 G9 ^* t6 L7 Q
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
) r- G" X8 L* a! L. i) k犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
) m; O  |0 ]( N0 q公仔箱論壇* [5 F# t% H( \! J; ]! ?" P0 W: g
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,. v  L; h% ]9 @+ a" K2 y+ s+ C
仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
+ r7 y/ N: |/ b
! c3 ~, B  ~; w7 n$ K2 q1 u) g. T公仔箱論壇佘詩曼www1.tvboxnow.com8 W, |9 `6 ~+ J" h' W- }
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲): P. D4 _, X! T) W9 ^. d8 y
* g9 ~* J% @: ]5 f5 T' f
真係邊度似呀?....9 @( ^( G+ q* I7 B- i- {7 U
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
7 A/ ?5 }' T% F6 U8 h$ a9 \4 Swww1.tvboxnow.com拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。tvb now,tvbnow,bttvb/ }! h' Y; W9 l: R9 V
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
; A  O! O" D7 `6 {: |是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?! g. X! ~3 G: u. @) {0 @/ a" Q% s
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
( E, x/ g; N& e0 y0 ftvb now,tvbnow,bttvb9 P: C; t: Q# L, j' J! b% s- g
好!
. G6 p- R7 L4 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
  b# @. g7 _5 L9 r5 ?" Iwww1.tvboxnow.com2927296+ t* v9 y7 N4 f% @# }4 J
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
6 m6 Y3 U  d$ l2 m' e$ U9 S8 C公仔箱論壇
" F3 ]% _/ I, ^) ]1 G4 Y; r+ Uwww1.tvboxnow.com話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
1 ?) g& T8 n/ ^" [$ D6 ^# r你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?tvb now,tvbnow,bttvb$ V) b. G. w! E8 x. X1 E" Y2 M; y: `5 J
' z1 I3 B2 u: {& k. M1 O今日睇 ...+ s. x: Q4 K8 z+ u# i( D9 h
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
公仔箱論壇6 Z4 A+ ^" b7 |: O2 v
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 n1 j0 H6 R6 ~& y! s
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。公仔箱論壇% \& l4 e6 `) y& o8 `# o
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?" c5 W  G8 G. Z5 P; W& s5 R* ~
2927306公仔箱論壇4 @3 Y8 K7 r5 ~5 w2 W& y
今日睇 ...
3 u- u, n; K  `, `0 etvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
6 w+ v# N$ @$ ttvb now,tvbnow,bttvb唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 公仔箱論壇/ s% O2 b8 I) X- C; j$ U& U+ |

D" z) V8 _  k' T
5 E" h  A8 l9 @+ k7 Y9 Xwww1.tvboxnow.com
) L1 r3 X& t# Q0 O8 A即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
7 k# b5 ^4 D8 o' d1 ]公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. M3 t" A7 V, p
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
; ~9 M# W( ]7 J5 ?  q0 q
公仔箱論壇2 ]1 J& f0 B1 u5 ^. A2 v
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,公仔箱論壇( |. {. e; i& ?
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ u& @. D5 }) T: R; o
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
5 E1 q5 b. p; S1 k, d+ d- kwww1.tvboxnow.com戲中如果林峯都 ...公仔箱論壇2 x* _6 J2 S/ d, y. {# W
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
& d1 l8 k  `2 D! A; R$ [www1.tvboxnow.com阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing