返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱# \' E# S( A/ }* N' w* Q: |9 \" @: ^3 T
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# A9 E, R/ M( C, B
係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。5 C& e$ g9 c. I2 b+ U
hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 [/ y! P5 X; s8 V  a% d
我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
/ P5 s: A& V" e' I; I& sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. X0 X8 g8 [; }, V# _9 w2 M5 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
www1.tvboxnow.com: s3 w3 M  k5 |3 C
( _8 q0 D% J- @) W- y( n
同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集
  v7 v! X- a1 p% S( K1 ?) F大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' f0 O7 ]8 v+ ?' j) B8 c; h
係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。www1.tvboxnow.com/ D5 V7 q5 C+ \% q
唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......公仔箱論壇0 q- Y0 d, ?$ t% e7 V" v
不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。5 p# p; d$ f1 X8 `9 k7 g3 \9 i& i

3 w  O- l0 ?/ VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 02:20 PM 編輯 2 C* @! ^; Y! U1 m( ~* ]$ p
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 T& }! J6 O+ `
「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 A4 ?+ m$ r8 e& b0 \
「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。

' Y5 k6 X" |& d& h
8 p* N5 c2 _3 u( itvb now,tvbnow,bttvb
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-25 11:15 AM 編輯 公仔箱論壇, u! E" i' h6 M  W, R
) d1 D! w. r6 ?& H
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀! 公仔箱論壇. C1 T/ E! F$ W0 t" N% N
大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
; u' H- W# e6 ~$ c! P& n# [
www1.tvboxnow.com9 _7 r: q- Y6 @8 i7 s! ^
吳嘉熙呀?等我研究吓先..........+ r) S& O6 `& J" n" f6 f  |! ^- {  V
哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?
( n% j5 t% m3 S( ~0 Q0 ^www1.tvboxnow.com
5 F% x# I7 |2 p3 i* }  xwww1.tvboxnow.com& C2 S& M' M8 E5 r- e
劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 ^& K  {( t+ c9 H
而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......www1.tvboxnow.com6 U5 v* P4 [0 {3 l
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。

( L& {' i+ a: C, m! ~, \tvb now,tvbnow,bttvb細佬好嘢 7 a: ]# S4 _$ C4 i& Y
香香瘦咗好多
- K$ k6 t5 e( |: B3 H( G* k公仔箱論壇chy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
* M! v5 R, o, T; t. y! I4 G- B香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
公仔箱論壇. Q; z  `8 M( I$ p. W) P
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....tvb now,tvbnow,bttvb: e. B: O4 s5 }6 [
leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( ^$ y4 @2 T# K
有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~公仔箱論壇( N! s! R. N7 b$ M% g0 S7 ^% r
www1.tvboxnow.com7 L+ m5 g& `- R" U
另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~www1.tvboxnow.com6 _- X" C3 q# \3 l3 [  J$ s
* A: A! ~2 R, s6 m1 V! v! s
另 .../ h' ]) H0 f: Y; K( ^8 f
molaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
6 [& F. |$ Z6 n& o# ~tvb now,tvbnow,bttvb啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。
& s0 o' a, [/ D; R/ m: Y* wtvb now,tvbnow,bttvb
/ W+ Q6 G! R& V3 l: r3 xtvb now,tvbnow,bttvb
1# leekwoklam 6 Q( E) b( q1 j: A4 h! _/ m
thank you very much,

評分次數