返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
; N/ W4 N- M1 o
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。- D( P  L" }8 C1 o
近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。
) o( p- z% g2 F  u, q/ O* O
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam + t& G7 y2 ~$ [3 q$ i2 t6 U
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。
8 O# Y2 O0 P; n6 ^* K6 N$ a2 Qtvb now,tvbnow,bttvbspacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
2 Z* {) |2 M" Z: c9 j7 F1 ]3 ~公仔箱論壇都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。9 P- V! ^  N7 h: n/ l
www1.tvboxnow.com% Y7 n) B9 _- d* D4 v
講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
' D2 H% `5 b$ c! i7 `4 _

" e2 t3 X3 U9 E; ~. i% i細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。
' D* f# o0 j  C4 r8 N% FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
" N" Y5 E) P- H. i* a4 }" |7 Atvb now,tvbnow,bttvb講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好,
  q$ Z% {* b5 H( k好有以前d "故鄉" 味
" s# [/ o9 w) v$ ?! e6 f# I2 vwww1.tvboxnow.com
/ }! D' T1 h( z' P1 q/ ]www1.tvboxnow.com算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...
! o6 ^6 u6 h! u/ A. T  N# |0 S0 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 p* r5 W+ ?& C" R/ x7 |' c( g
支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
3 n+ K0 _: z% f) htvb now,tvbnow,bttvbshibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
( a( f9 ~; o/ K, \套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
* X8 l1 o- I2 ltvb now,tvbnow,bttvb
1 ?% y# y: F4 k+ Y  [7 j" xwww1.tvboxnow.com
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* q. ^) p1 n, [
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
/ _' O) Z& }/ D9 Aluckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
$ }6 K: _+ C6 [0 Awww1.tvboxnow.com啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
5 V( t3 ~- b, ?) T9 wluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
tvb now,tvbnow,bttvb- A( K* F/ h+ x, }2 |* c! A) O
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
% P/ H* M- J' b! h& v9 r% ?1 Qtvb now,tvbnow,bttvbluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
4 g6 _1 f/ B: @/ U& X9 ]8 ^$ iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
3 [7 a5 K+ l' \+ j4 h& ^3 Swww1.tvboxnow.com我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-11 11:38 AM 編輯 公仔箱論壇# h; L, W( h/ [9 w: `+ t
www1.tvboxnow.com0 D7 s7 M2 }4 u* G& X$ S7 h3 K8 d& k
0 D8 ^' S$ W/ i. @! ^/ w
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲tvb now,tvbnow,bttvb$ t$ b* P# x$ |0 Z4 [+ d' X2 o
luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
+ _3 t  X- A8 ~  U8 U7 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。+ {& T7 n+ b# B, y* ~& j

, W( l, y" i, N$ I. z報載___________________________________________________________________________________________________TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 [/ Y! \' {2 X  d$ w7 K9 b
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」
  W9 e% Q& S7 F5 w  a; M1 ?7 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 t2 O- a2 L/ E' Q6 E8 V公仔箱論壇
_____________________________________________________________________________________________________________
8 V3 d) S' X& }7 qtvb now,tvbnow,bttvb馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
/ @0 o, [5 r4 ?7 l7 Wwww1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb8 J! S  W0 {& T4 r% Z1 P
& H, p' \7 u8 W3 T8 Z8 b* qwww1.tvboxnow.com係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。www1.tvboxnow.com; d( V- B# Y3 N8 y
www1.tvboxnow.com% z0 q( |0 a; k% o. P% l. Q
報載___________________________________________________________________________________________________公仔箱論壇) V- I& D/ Y3 Q
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
# ~$ Q* s- H" e公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
4 M$ l+ {" V! E2 p& M1 \6 R公仔箱論壇有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲www1.tvboxnow.com9 i' C0 @! f/ P
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
% c+ v% a5 O5 c' q6 W有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲( K: a7 G7 v3 F/ |1 m6 r) t
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...7 P$ l* R. m; H
luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
www1.tvboxnow.com; C, R4 e( q3 r9 T. G% b& a
www1.tvboxnow.com1 O: |: \6 A7 w5 T# R0 C# }
係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。
& k; G+ r: ]7 `0 h: ~$ ?/ owww1.tvboxnow.com