返回列表 回復 發帖
www1.tvboxnow.com; X* A; {+ q0 _& n) k7 I2 T5 c4 M
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ j' Y: r# q3 T
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
無錯。1 U5 Y4 P) ]' p7 r, \3 u$ x- z2 g
依三個角色好搶
# ~+ k( E! `( g
對!
' T1 N  D7 |- Y  L$ f) A% {tvb now,tvbnow,bttvb睇黃金貴同姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠及009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
% V! V/ n2 H4 `) @% m# }* x" lwww1.tvboxnow.com另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。www1.tvboxnow.com$ ~# G, Z8 |/ `& m# \8 Z
2713144 ...
. G# W$ z% y6 ^; xleekwoklam 發表於 2014-4-5 02:25 PM
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
2 f: x! t. \4 o8 I& {4 R公仔箱論壇hello12324 發表於 2014-4-5 03:47 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 a) b; M, U0 S0 M
係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。
' U( o' X5 f! I0 H- ~
, g. C! [7 V- q% a- F7 W- a我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
& ?4 d& C5 l1 n1 d8 V+ d5 `7 d
都係講事實o者~~
" W/ V, |8 W- V+ X- P我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! K& E, i3 q; j( A

% @; E( v8 c7 C. k% O0 E, Ftvb now,tvbnow,bttvbSa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
  J/ I1 y  C& a6 c+ {]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- z( [/ Z* E. t* ]8 [
hello12324 發表於 2014-4-5 03:34 PM
.2 g$ U4 ]; e- v( P' u& T

% u8 G6 |9 B! nwww1.tvboxnow.com哈哈,嘉琪身邊又多個自己人。公仔箱論壇0 ?4 C3 C7 R+ }5 B& C; s
第一次睇嘉琪做怪談,佢當年真係好比心機,連比人擺咗上枱要佢去召魂都無怨言,佢都一路喊但一路做完為止,非常敬業樂業
  j) R0 E: |, e! K% _1 a; u; E1 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 _( J  K, ?' a" utvb now,tvbnow,bttvbSa姐一角真係可以有得發揮,請繼續支持。
" K! n% ^" Y- j8 L5 M
/ r- D  _* J5 c9 Y7 Q7 g公仔箱論壇係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......公仔箱論壇9 m4 L5 W9 W* v# x! i0 _# |

Z# ?4 l$ ?3 j2 r) C我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?tvb now,tvbnow,bttvb1 O" g) P! i( m; T, F. ?0 |
leekwoklam 發表於 2014-4-4 12:49 PM
7 X4 g3 ^' v- K1 v4 q; s0 k公仔箱論壇
7 a1 C. z& @3 n5 c+ p) M) Uwww1.tvboxnow.com劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& ?+ J% ?6 ?# z7 V
其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽

評分次數

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ P% e; F1 d; ^8 }7 e9 j8 d
係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。8 ]# e' G! s' d- H
2713924TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ E+ m( X) \* E* b: V
我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。 ...
$ e. L) r9 y+ G" H, o9 v" D' t/ wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-4-6 04:00 PM
( d; P7 |* s5 O公仔箱論壇  公仔箱論壇+ C) [( ]& s: r
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就算個新人點唔好,都有班經驗豐富的演員橕住,觀眾相對容易接受tvb now,tvbnow,bttvb% `2 C, n$ r5 U0 f/ K* O2 ?

- M, g/ u6 g! w5 U9 d' R6 W公仔箱論壇但洪永城呢... 新人演出生硬就一定架喇!《單戀雙城》和本劇兩套劇集都係角色唔係討好,佢拍擋仲要係林夏薇、黃翠如呢D經驗相對少既演員 (雖然呢套有老戲骨關禮傑,但完全同洪永城果條線係分開),本劇角色更新係「乞人憎」(雖然KK在《守業者》角色都係「乞人憎」,但人地老戲骨收放自如,D觀眾睇完都會讚好),電視台高層為左捧一個新人,盲目咁俾佢在多套劇集出鏡,真係唔係上算,咁係害左佢!我而家真係唔想係電視劇再見到洪永城tvb now,tvbnow,bttvb, Z3 ^8 r$ h. D( h
  1 s7 Z$ H' p  T! Y
原本播完此劇後的劇集又會有洪永城,但早排電視台話變陣,跟住會播國內的《西遊記》,好彩唔使又連續見到洪生

評分次數

( T. }% h  w( z, }  T. l2 \

: m) G% ?* \- n+ U% E$ [1 c講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
+ N; C$ U- @# z( e3 ]( }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
/ O7 u3 y" J  W/ z6 S對,同意你說法,另外該新《西遊記》同舊有不同,遲D我會詳細介紹及評論該劇,THX!
tvb now,tvbnow,bttvb5 u; A5 q- r  R9 B  K; D5 o% j

- |( Y' U9 l5 ~+ pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題tvb now,tvbnow,bttvb( V0 Q7 P) h* i; ?. ], d6 Y! @
其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽 ...tvb now,tvbnow,bttvb, V* C* F6 c! |& J7 {8 i) U
tycn3320 發表於 2014-4-6 09:57 PM
公仔箱論壇( h( H$ \, A2 g2 a* p
睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
www1.tvboxnow.com3 C' f0 ~; z5 F
  tvb now,tvbnow,bttvb4 W" I' x+ a0 K! l# s1 t" p, C
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
# m9 B$ N: d9 u/ X* V6 A8 qtycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
, V' v; X/ f  Q  xtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) d& X2 X7 f' g& q, y
絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
. [' A0 Y0 y! a2 S* atvb now,tvbnow,bttvb  1 k! f' W. o3 q8 t. E
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
) u# u* Y) y* e! N; V  h8 R# Bwww1.tvboxnow.comtycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
* y) `. Q) N' q
www1.tvboxnow.com4 o. m  c$ y) m, N( O4 ^+ u
絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
佢做得堅放...十萬個like
愛回家入邊果個樂悠悠好似神槍狙擊入邊果個輝霆,禾懷疑區地系未2兄妹
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
. v' \" I" l  {8 Y1 Y$ dtvb now,tvbnow,bttvbb1991 發表於 2014-4-10 02:02 PM
www1.tvboxnow.com  g3 p2 F& _+ x
第1集 天下無雙
  W6 E- w1 j6 Y/ {* }5 S! p- zwww1.tvboxnow.com第5集 每一個明天   黑夜不再來
& U) t7 J. G' A9 N- [  H$ g0 u公仔箱論壇第6集 人來人往$ ~3 a" y2 e. D& s# \+ z
第7集 每一個明天公仔箱論壇1 ^8 y. L5 H4 D3 H
第8集 每一個明天' {/ B+ S, v: |: b+ O
, e: L3 Z0 A' o4 A
真係好好聽~

評分次數

• timmaxsing

小狗与小孩真系好得意