返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

本帖最後由 匿名 於 2011-4-12 01:01 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb4 t8 |1 D# c% ?8 Z3 C- X
9 i6 q; E1 @' Y% U! X

: u# v3 b: D' bwww1.tvboxnow.com
0 G1 x: u1 i; |; y/ m% H貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。
0 M* Q3 V$ ^9 D+ a63歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。$ b- _$ z( Y) N
. J1 l7 S+ [: D
網民立碑TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 V) w4 F6 n6 F5 T- s- g# Z( k

8 x8 K5 e/ L' M# k# ~& k: {) Rtvb now,tvbnow,bttvb噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」
4 S. z9 N' j+ B, P8 j* M( Mwww1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb7 F# M8 e+ K  j
tvb now,tvbnow,bttvb1 p. `/ d  Z" Q2 d- h$ _8 x
: g" |4 u: K; m0 _* w3 C
【羅樂林連環死亡實錄】
* @- C/ h8 t- y1 B- }www1.tvboxnow.com《病死》
: [) H. v* B4 c' x' S6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片
* {' @8 T% J, l5 s# y/ N, q2 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。角色:朱元璋
# ?8 I! G; ^* S5 Q; A2 l3 U公仔箱論壇www1.tvboxnow.com* G- Z* D9 A8 o" b

! H2 I4 Z; [9 p. C% bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《遭打死》
3 U- k7 o. k2 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6/4  21:30《女拳》 電視圖片
* r1 `2 j9 I" I/ i1 o1 d0 P( kwww1.tvboxnow.com角色:莫平
! ~  |/ ]7 B5 q- STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 A: X1 C3 U+ y$ i; r

' R, d- l  J+ Y4 q% CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《失救而死》
) u" s" ?5 d/ }+ M  h3 d$ gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7/4  00:15《七號差館》 電視圖片& a* `; U# [. P2 {: k8 e: M
角色:孫全
) j  ]4 l5 F' o  _$ S  _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" {( w) z0 E; G" |2 L7 a% j公仔箱論壇
' L" e9 r9 K2 f8 p/ K/ j$ A& c《嘔血死》
6 V: l& F; b" M6 F- a+ {5 g2 X& J- p公仔箱論壇7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片3 \' H1 R0 `7 ^/ `
角色:無相子tvb now,tvbnow,bttvb7 B9 @3 J3 D3 j" p/ B+ s) T

8 O1 i3 c& O7 _. J, @2 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, ^# O6 x: `2 a( r) J+ z- \0 twww1.tvboxnow.com《病死》tvb now,tvbnow,bttvb  `, e- u! S3 [7 O
7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片3 P9 K/ E4 B. j5 C% W" C/ }; @6 n
角色:金華TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: s, y6 R. _9 Z1 V" s# r

; o) @9 i  R. s0 }. `/ E
4 A. ]4 T6 c3 q$ ]7 B公仔箱論壇www1.tvboxnow.com9 i: j! _! B- R/ P, w2 g2 q! ~
TBB都搵返佢做專訪
/ S) h' s  z( N
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘 5 U" v5 |) p& s* l0 P
HIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fast
; F, K2 z5 t2 fAnonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名? tvb now,tvbnow,bttvb) Y4 g+ i6 t- w2 D9 n) k+ g4 r
HIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
- [0 p1 S3 t, H0 n公仔箱論壇www1.tvboxnow.com* e4 `7 |/ r! _6 i7 w/ @: n

# s( w- x; z% R
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
& e0 n& O+ m9 H) S

$ _" F. H4 i) q* z' @
4 [6 `2 Q0 G5 a* q& Owww1.tvboxnow.com**** 本內容被作者隱藏 ****
* v& d8 B* x/ T! `- ]8 z+ x& d公仔箱論壇Anonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
9 q6 |& Y3 k  ]* `3 `; L$ ?3 w. {- H- cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。HIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇
/ W, n7 I( e; {' U& V- M$ aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇
% e% J2 p" x3 Rwww1.tvboxnow.com先捧紅平叔公仔箱論壇; E5 B/ J% h- h2 S
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.tvb now,tvbnow,bttvb1 _) r  Z4 c$ f# X
I like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~