返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
' x' i' ?6 h, w8 swww1.tvboxnow.comTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
/ i0 Z4 j" Z  C4 \( V, Awww1.tvboxnow.com其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
$ X) k5 ^8 G1 U" u* ttvb now,tvbnow,bttvbTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ Q; G* K$ Y1 x- W
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
' X. W- y' X' H8 a2 J, w公仔箱論壇大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??
8 S- l+ z9 {9 W' r/ s* n最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
4 }2 k+ ^) h" O$ S  b/ E公仔箱論壇TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
8 L6 p% ?' V$ D2 i公仔箱論壇其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
+ {8 V2 p5 m7 gwww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
公仔箱論壇. S9 L$ Z- p5 Q  e+ G
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧' ?) q5 \( l. o% I: V& l) O3 v
www1.tvboxnow.com7 }' [; i: v4 K, c2 H
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
2 X) W! e: m7 I8 k" twww1.tvboxnow.com一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下tvb now,tvbnow,bttvb" W: B! v5 U8 l/ a& ~5 H; e. ~( k
反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...
' r8 b& g3 ^2 ?6 O4 s, Ytimmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
www1.tvboxnow.com# A0 v: W) j  b0 W

: C/ u7 S9 I4 X( q: ]* S公仔箱論壇www1.tvboxnow.com' w5 r" G. e  P2 _; d2 H
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
0 G& I5 q! l  wtvb now,tvbnow,bttvb嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
' @9 A6 D. O7 }www1.tvboxnow.com大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
6 c* Y0 F1 V% Y7 D. Dtvb now,tvbnow,bttvb
4 Q) r+ |4 m3 P& ^. B3 o0 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
+ F$ T: h+ y! s: [  G2 e% G9 M一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...
) `. H6 z) V, K  zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
4 L( H) ^3 [8 P1 @8 v6 n" f. W9 y公仔箱論壇mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇+ ~8 \* ~  Y8 D+ L' W2 E. q- `% \
% P$ }3 _* S3 }/ g
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
% S# R/ O2 Q- s7 J& a公仔箱論壇mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇tvb now,tvbnow,bttvb  ]# G* |0 a0 N# H$ d8 E  z
www1.tvboxnow.com) w! [/ q$ H) u1 y
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
6 p9 u1 T2 M" G( c4 U, R$ f# Y大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
) S9 x) Q: {4 n2 C9 atvb now,tvbnow,bttvb" h2 I6 V* p: {/ B% J. z$ Q7 f9 l4 L
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
- o4 X* m' x2 b4 otvb now,tvbnow,bttvb
0 G1 _$ k8 j' Stvb now,tvbnow,bttvb呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,tvb now,tvbnow,bttvb. E. E3 }2 W; h0 S. d' |
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( [  r' |5 j/ x: K
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
; k8 v1 J( Z$ y1 c6 k* v( ?# XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, |9 I3 V7 v8 e9 a+ y0 j# q3 Stvb now,tvbnow,bttvb大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% z+ c4 w5 ?. p" R6 M. m
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' K1 T6 d% f0 z( z: e1 Q$ ^# m
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,www1.tvboxnow.com2 [8 S( y6 F$ V  y% W  y; }3 `0 u
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...
; J( p& a% S2 s! X; I. E+ h: G) XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
' p7 Z1 c/ D% J3 q7 z' Q$ utvb now,tvbnow,bttvb
7 t3 m2 ?5 w& @$ B2 n9 ]! b$ P讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
  Z8 S7 b6 W2 {  U, Z公仔箱論壇
3 N% b2 R! I& R' D公仔箱論壇e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開tvb now,tvbnow,bttvb: O  J8 G' J0 E/ }8 k

9 T* \2 o5 \/ \( G8 J使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
8 b  e: `  v6 I9 C* T6 j: r, a, v公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ |0 v( N! B" q1 i) s1 V4 [
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 a; l1 h+ y' A) y) j
公仔箱論壇6 D. r# r2 a, `+ r) ^' B" q! W: c
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...
5 Y3 H8 ?8 ^* I. F大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
www1.tvboxnow.com) o; o. S( v) E1 `% b
[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算 tvb now,tvbnow,bttvb: S9 E. U. K: s' {  j' z% F! V  Z

5 V" l4 Y. n$ x/ J$ i9 r" f) \' wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。www1.tvboxnow.com. d' @! ]# k) h2 u! |- ^
两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
* k, w; c8 T* H! ?8 [( N' k1 j版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
; r+ K, R4 I+ Z  d: t+ p/ n4 D% ^公仔箱論壇嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...
, S2 G7 b) f3 M* F大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
tvb now,tvbnow,bttvb* f' w$ k( D' G7 Z1 k+ u
任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?
. W7 |( O# A. l" q0 ltvb now,tvbnow,bttvb原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯