返回列表 回復 發帖
我備份的文件寫
“xxxxxxxxxxxx-iphone4-4.2.1.shsh”
這是什麽意思呢??但是我的Iphone上寫著版本 4.1(8B117)
pohpoh 發表於 2010-12-11 06:45 PM
現在4.1的備份已經關閉了的,所以你這次的備份可以說是不成功
各位的討論使在下對iphone認識和得益不少..謝謝各位樓主
樓主,好像今天已經不能備份4.1的shsh,是嗎?
我是美版3gs升级4.2.1后变白苹果了
我是美版3gs升级4.2.1后变白苹果了
tanggong1974 發表於 2010-12-13 10:13 PM
你直接升級就白蘋果?有越獄嗎?
有越獄,现在怎么办
有越獄,现在怎么办
tanggong1974 發表於 2010-12-14 08:53 AM
那接下來請看完置頂的新手教學貼
你好, 你寫呢篇好仔細呢, 其它網都冇咁多

我想問下, request SHSH From Cydia系咩呢? 點解第一次吾勾, 第二次又勾?

我系琴日先出機. 4.2.1版, 等緊完美jb, 有咩要注意呢? 同埋我第一次用呢個backup好似吾得, 吾見有success, 個陣我有勾 requestxxx
然後我關左個backup再開, 再backup距先話success

同埋我想問下, 用呢個backup完, 洗吾洗再用itune 個個backup呢? 有咩分別呢

同埋我再次backup會發現距有寫你講ge cydia does not have yourXXXXXX4.0.2,  但系多左4.0,,4.1,,,4.2b3,,,,4.0.1 <<<<<<多左咁多行ge版本
你好, 你寫呢篇好仔細呢, 其它網都冇咁多

我想問下, request SHSH From Cydia系咩呢? 點解第一次吾勾, 第二次又勾?

我系琴日先出機. 4.2.1版, 等緊完美jb, 有咩要注意呢? 同埋我第一次用呢個backup好似吾得, 吾見 ...
skydtv 發表於 2010-12-16 05:45 PM
shsh備份係為左你第時升級新版本後,可以順利降回原來的版本的
只有備份了SHSH,才可以進行降版本的動作
4.2.1的完美JB我都很期待到時候出了我應該會再出教學的
依你咁講你今次的Backup已經無問題的了而iTunes的備份亦都同時要
iTunes的是Backup返你電話聯絡人,信息等等東西,萬一升級時有咩問題,都可以回復返
而你其他的問題一時三刻我都吾知點解釋比你聽好因為包含著好多吾同的問題
不過你破解多幾次就會領悟到係點解嫁啦
等完美JB
39# 比堅尼祭司

吾該曬~ 咁系咪姐系暫時我咁就冇問題?

我仲未jb~等你ge完全jb,, 哈哈
沒問題啊,其實4.2.1跟4.1沒多大的分別,只是現在還不能完美破解而已
沒問題啊,其實4.2.1跟4.1沒多大的分別,只是現在還不能完美破解而已
shuntinest2008 發表於 2010-12-28 12:49 AM
恩恩,這篇文章的原意也是要多些會員知道備份SHSH的重要性
Halo, i just buy iphone4 the version is 4.2.1, when can fully jailbreak ?
雖然唔係完美唔會變磚頭都沒用啦