返回列表 回復 發帖

太不合理的劇情

高探長受勛病發, 一眾警隊高低層在場, 無人打電話叫白車, 或利用現成的警車送院, 郤只有包平安揹着他狂奔..
+ `  L0 v4 J; g3 w7 \& M" P) i公仔箱論壇2 B5 T4 c( q" E" F% I6 p4 \5 P" U
是添叔監製的啊!!
我想講呢.....其實你有冇睇過第一集既呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ }7 y+ q7 m  e6 m  }/ r9 \
根本成間差館都唔LIKE高倫布.....
; j$ u* {' ]8 G: ], Z  A公仔箱論壇重點會幫佢打電話同揸車送佢去醫院呢www1.tvboxnow.com  D: a% ~' P: U7 C; A
同埋一個人情急上黎其實係乜可以唔理tvb now,tvbnow,bttvb9 P  q. _: H  b! ^) R2 N, S
所以佢背住高倫布就走...因為平安只係一心想高倫布快D去到醫院. ...
  |, j% z* U+ ^1 @. d( \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。丁傑 發表於 2013-4-10 12:38 PM
2 ^5 L. p. d2 ]* R3 V/ o, ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。授勛咁大件事, 唔關like唔like佢嗰間差館事.
& `9 R2 B5 F( A1 H" j3 ~公仔箱論壇就算係關, 佢啲伙記都唔敢對受勛嘅上司見死不救啩, 唔驚上頭追究咩. 係警隊喎, 唔係街邊雜貨舖.
: G6 h9 P3 L! f* @  dwww1.tvboxnow.com此外, 就算有腦退化症都唔會以為揹佢去醫院會快過叫車啩. 除非醫院就喺隔離.
; b% ^, g7 f) p( A; j5 B情急上嚟都唔會咁...癲起上嚟就會囉....www1.tvboxnow.com2 L; H/ c! n% R- h
www1.tvboxnow.com; i: G0 v  U; Z. m5 L1 {
所以仲未破解...
9 f8 N1 h/ l, ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- g% i) B, i9 w
不過我都知道自己多事咗D, 聽古唔好駁古嘛..sorry
無記啲劇集當然唔可以咁認真去睇, 但係都唔好離譜成咁嘛.
做戲就是做戲有什麼合不合理你都傻tvb now,tvbnow,bttvb. j& X8 `9 a+ d
hhuiyau 發表於 2013-4-16 10:16 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ x+ ]) m+ m1 Q

; p* [' T  q( M# I' O$ Ttvb now,tvbnow,bttvbtvb 有你這類觀眾, 實在是太幸福了, 也難怪劇集會如此水準了.恭喜恭喜.
不要跟TVB讲合理
* x9 Q1 H5 o2 _0 k5 {www1.tvboxnow.comhejialiang456 發表於 2013-4-22 02:09 PM
/ {7 C: s6 q8 q6 P3 A2 h7 F! g# Ytvb now,tvbnow,bttvb8 e/ z( i+ O0 z) K7 J
是的, 當然明白這個要求太奢侈, 只是想佢唔好"太"唔合理而已. 點知咁都咁難....唉
+ @9 h$ G: _  E* k, H) ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 \3 i* t" `7 ^9 `! H2 \公仔箱論壇
看剧就是要跟着导演思路走`你太执着的看剧`自己也吃力啊
8 _9 Y1 l4 J9 k, Z5 @  Ntvb now,tvbnow,bttvbrowing111 發表於 2013-5-2 11:20 PM
0 a7 F3 h1 e% c; [: [
www1.tvboxnow.com# q9 J/ a6 b$ _6 v" d/ ?
只是要求稍為(注意: 是稍為)合情合理一點而已, 那裡是執着了. 要跟着這樣的導演思路走, 對一個正常智力的人來說, 恐怕是更吃力吧.