返回列表 回復 發帖
好多觀眾包括馬仔本人,都覺得無記欠佢一啲獎賞,我都認為馬仔係嗰種「好駛好用」嘅演員,又可以唱埋主題曲又盛,但無記的製度下始終借唔到一個好位頒個獎比佢,非常可惜,但亦都係因為這個原因我先至要更加支持一下 ...
) G$ r$ d/ L# M" @4 h  DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-2-18 02:22 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% a; R& d% B% S2 |/ W: w

4 g4 d$ D% G; E1 r; ^) t% u6 p公仔箱論壇佢好努力, 好似馬明咁, 都係無獎賞, 不過馬明好少少咁喇, 起碼有個最受歡迎男角色, 唔知無記頒獎定義係乜??? 不過有啲人攞到獎唔代表佢真係得. 唉.. 兩個字 "無奈"!
我未開始睇呀, 睇過先至投!
- D9 S. W2 ]5 A3 p% |' f2 qwww1.tvboxnow.com公仔箱論壇# U7 _' U: ~1 e& I+ x9 w6 K3 |
民初偵探劇.. 好采係有少少推理.. 如果無, 我會無興趣追劇.. 你地估邊個係兇手呢?
% D6 X" g9 j- Y% H; p+ B* Rwww1.tvboxnow.com
" E% i# X4 J' [2 k& e0 ~細佬你講得好啱,簡直係意外收獲。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) V7 i; o( q* Q& J
至於兇手呀?!唔......www1.tvboxnow.com9 K8 _0 T1 P9 A4 `
26789532 @' t2 n+ c% p) D/ `* B
leekwoklam 發表於 2014-2-22 01:57 PM
) }3 Y$ h/ X% ]9 G  [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb3 ]" q; k2 ?' N; p
我初初估兇手係大佬架...但睇睇下又好似唔似咁.. 無記啲編劇應該好straight forward架嘛.. lol...
  _& p+ p! }9 ]3 `! E3 H/ X2 g$ ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' F. P% R! W( F成半年無見,好開心見番你。
" l& G7 ~) z! Q+ `! x/ utvb now,tvbnow,bttvb好欣賞馬仔,佢個樣又好襟老,本劇同楊怡外形都頗襯。
7 P9 h# \' W7 j& s2 r1 C2 ]www1.tvboxnow.com2682052
1 s& K2 H) B8 l7 }3 v( |. uwww1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-2-26 12:01 PM
2 U) V, w0 L5 ]5 d& q' P
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' p# `$ a6 g  x6 m! U/ Q/ y" ~  X6 O. r
楊怡好似同馬明襯啲喎, 可能佢將來個老公都係姓馬.
第一次聽到 "好使好用"呢個詞來形容馬仔, 真係 非常貼切~~我覺得都馬仔幾好, 至於楊怡就開始睇到悶...
- t  {6 d4 `, b  g公仔箱論壇另外幾欣賞D 女工的衫, 吊腳褲令我睇落多左一份真實感... ...
' t( h5 y0 x" C1 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。molaytau 發表於 2014-2-26 04:05 PM
www1.tvboxnow.com5 N4 e, \* J" q( |, S/ D( g1 @

' k9 p) ^( u  Y5 X& Z# b/ ?. O  Gtvb now,tvbnow,bttvb女工要著吊腳褲架咩??
& n* O6 w, ?# Z. P4 {8 a$ v) {2682931
* ^' x$ ]* B( p9 y6 M6 mwww1.tvboxnow.com其實馬仔拍劇外又主持咁多綜藝節目,又識煮野食,唱歌更係佢嘅最早期本業,祥仔都無佢咁多材多藝啊!公仔箱論壇1 l! P2 A& Z3 p' i8 _7 ~" M7 `' u, {
公仔箱論壇2 e: l0 N8 y: T
2682948: M( @5 _$ Y8 s
你係咪女仔嚟架呢?女生對服裝特別敏感啊!/ k+ I- H/ {$ J" f- L4 K( @  G! |9 p
啲人成日話無記拍野馬虎,不過本劇外景有部份幾實 ...
, _+ W1 Q  t) f* f% P: Uleekwoklam 發表於 2014-2-27 12:17 PM
4 ?' m- {8 r" r, M7 b% h! i/ l9 K8 J

: R5 U# i3 p' I- A# Y& h1 V話時話吖, 佢唱歌幾好聽架喎! 做乜唔唱歌揾食呀? 你唔講我都唔知佢唱歌出身添
我都覺開始悶! 唔係因為追兇耐, 因為通常追兇都要追到結尾. 我覺係其他支線唔係咁吸引.
唔睇都冇損失, 不如留的時間上論壇聊聊天好。
# J) j& x2 F% N" Parthur2005 發表於 2014-3-1 11:43 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 f8 X# I1 S5 P$ }4 {
公仔箱論壇$ n$ z8 p( d3 ?" J- S, N( P$ K' w! M1 y
咁你會唔會好似我咁, 等ending一次過走馬式咁睇番呢?
琴晚一次過追睇番至23集, 之前嗰十幾二十集講嘅偵查兇手戲都唔係咁吸引.. 點講好呢?? 應該係話呢段比唔到我好想追睇嘅感覺. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 h1 b* ]+ [, G# Y

4 N' `3 ]* K0 \6 q) s$ xwww1.tvboxnow.com由二十三集開始講番楊怡馬仔感情線又好似比到我想思考當年民初時封建思想有幾無聊同埋幾咁唔人道, 無論係父母又或者啲三唔識七嘅人點樣打壓啲唔同階級戀人嘅手段.
8 F+ L( D0 _* H% R' Y# d公仔箱論壇note: 我本人唔係咁鍾意睇愛情劇或者戲架, 但呢段戲好發人深醒, 唔知現今社會仲會唔會有類似人物或者遭遇架呢?: U( `! ~) \2 ]6 K- n6 ~
tvb now,tvbnow,bttvb* e7 K- q! ~# e% e; `5 w
想提提麥包佢呢個角色幾慘, 我諗正常人都會變成性格走向極端, 一係會充滿仇恨, 一係會變成無晒自信負能量爆燈. 麥包演技好正!

評分次數

• timmaxsing

tvb now,tvbnow,bttvb. A3 }( O1 [  t+ k
細佬,我同你一樣,儲埋3幾集先一次過睇。
& b* a9 H* v) D7 h" _1 n7 ?真係唔想追,今日睇睇吓仲瞓著咗.........; {" F0 o3 p0 e! B9 @0 K+ f+ q' d
啱啊!如果你係嗰陣嘅自梳女就真係無陰公.
& j& K3 Q, n! G+ Y% V( \/ F1 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-20 08:22 PM
5 X# z1 V1 P5 j6 c& YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 U; p! p8 k5 C1 \
我一定唔會做自梳女喇! 佢地唔嫁咪得囉, 做老姑婆好過做自梳女喇, 比我就比多啲機會同唔同嘅男仔拍下拖喇! 不過我又真係唔係咁明以前啲人嘅心態. tvb now,tvbnow,bttvb* V+ R9 }6 V& N
公仔箱論壇/ D7 h+ @6 b) x# m
睇套劇, 好似做低下階層嘅女仔仲慘, 以前就麥包同邵美琪, 跟住就馬仔同楊怡, 一樣比父母迫害要分開! 反抗喇! 家人抗命!
+ A3 g. B$ v0 ]2 r7 k* Etvb now,tvbnow,bttvb細佬,我同你一樣,儲埋3幾集先一次過睇。, o/ @5 ?4 O% H  p
真係唔想追,今日睇睇吓仲瞓著咗.........公仔箱論壇4 i$ c( ^) O+ w! P) N5 c$ c' I, w
啱啊!如果你係嗰陣嘅自梳女就真係無陰公.! E. T* E/ R& n' w6 C
leekwoklam 發表於 2014-3-20 08:22 PM
6 |6 _, k, c7 I9 U# L& A3 S
* A! k$ D; `8 Hwww1.tvboxnow.com我最多一路睇一路玩game
% m! h+ [6 y! \* s6 Z" W5 {你講得好啱,尤其是係家人抗命呢幾個字。睇完你回帖,我揾番啲舊嘢比你睇呀!不過你嗰陣可能未出世.......
7 X( W& O7 p9 O8 a3 D& {+ g) x6 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2701565www1.tvboxnow.com  J+ [' m) K/ w" [  b
+ @5 z" Y: f9 u
以上係來自1990年無記舊劇《自梳》嘅cap圖,我睇番《自梳》嘅頭兩集,感覺雖然out咗啲,但係戲味 ...tvb now,tvbnow,bttvb$ f8 I! K" k5 X/ X) n! Y
leekwoklam 發表於 2014-3-21 01:01 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 I9 `: C6 `! U4 C) {6 i1 f5 q  A

8 U+ |8 m6 O' x  n7 s' ?) q居然有套劇專題講自梳架?? 邵美琪真係幾靚, 咁另外嗰個係邊個黎架?
公仔箱論壇" Z' t3 }$ V6 H7 }: B# z* O* y

2 v/ F/ Q' j9 G  k( i9 Itvb now,tvbnow,bttvb
! V9 N1 H: N. `. z  t1 m之前查案的劇情太長太悶, 個大奸角(KK張國強) 而家先出來, 都無咩興趣去追!
" ~1 j& a+ a  t: h+ Ztycn3320 發表於 2014-3-22 12:00 AM
9 g. t" C6 ^. G6 G, V9 |公仔箱論壇
! Q1 d! y6 k7 X! M6 C咪就係囉, 話個細佬係殺人兇手好似好奇怪咁, 因為以個細佬嘅性格絕對唔會咁兇殘架嘛! 張國強同麥包應該無關係喇, 一睇就估到(當然講套劇喇)!
tvb now,tvbnow,bttvb  V% O6 F( ~( n, S/ G/ b2 `6 d
8 t7 d9 k+ V. z& l/ m" @
“粥是故鄉綿”、“魚是故鄉鮮”、“豬是故鄉肥”
4 i& b, C) j8 Z) O7 }" e$ `randomtkk 發表於 2014-3-23 01:13 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  C0 S) ]8 ]' z) T" U7 R6 F7 }
9 f. \  u! C8 E, U! L  S
你地個個都好勁, 乜都可以故鄉好啲.. 仲有無呀??