返回列表 回復 發帖
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
) K( Q* ^# ^0 f: cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
- C. R* g( Z2 ^www1.tvboxnow.com公仔箱論壇  U" _8 f; \( V( ]6 f( k
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
) t1 B: Q0 r9 H( w公仔箱論壇又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。

! }8 M/ }' K# S% W0 u
3 p9 l$ X) _  Q4 \" w公仔箱論壇大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。
; W/ F* `: ~7 _9 q. q1 Jtvb now,tvbnow,bttvb大佬,你好醒呀。
9 S4 x3 G9 Y' R3 W2 ]& [2 `大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D
- I1 E) Q& \( k1 Rtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ R- ?! T4 i. {1 [5 o
www1.tvboxnow.com6 E! F" B5 i6 f! |
你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...( u" W7 |3 i: F7 N' e6 S6 w) }
大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
公仔箱論壇5 p* C- i: x, k) K
( S! J4 ^& R' N5 ~! P. E. ^, I
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但TVB俾我既感覺係持住一台獨大, 有慣性收視, 高層出來講野和宣傳都好大氣燄, 作為觀眾既我真係唔鍾意囉!
8 k, _2 D. D( d! \  {tvb now,tvbnow,bttvb
  J% L& j1 r, z0 t/ X呢套劇, 暫時我最期待係黃金貴和皎妃呢條線, 期待關禮傑的精彩演出, 傅嘉莉能與關禮傑拍擋係一次很好的演出經驗
, V  I9 {& [; U- k" X' P* p1 D! Ctvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb" V7 J) ^% R/ {& I0 T$ r
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& C3 E( |8 I6 v$ i4 B0 o
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...
4 i0 _$ h  Q4 y, {. V# k" itvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
. N: T- y3 T" b) @公仔箱論壇
4 l! n3 |0 X1 Q, y我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
- M# `9 p: [' N
1 C, ]* B( s3 j: d3 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?tvb now,tvbnow,bttvb7 a3 u& a( g; K
大文細佬 發表於 2014-4-21 12:02 PM
2 j, E1 X5 L* }4 y5 p/ q8 Mwww1.tvboxnow.com係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
hello12324, 你好利害, 首首歌都知道, 謝謝你~
# A, g8 O% b4 `5 m: stvb now,tvbnow,bttvbICE17 發表於 2014-4-19 09:05 PM
其實維基百科都有~~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 d% C' s( w) b0 S, q3 y
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
: Q& B0 ~# s: b& O; c3 o4 {+ Gmnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
公仔箱論壇( g  f7 ?9 O+ \( j
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D% j6 J; o8 j- K3 W! s3 z
mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' t* g: ?( u" R, x* M

9 b$ e4 F# Z9 F: E( C) Ctvb now,tvbnow,bttvb我都係呀... .... 唔知點解???
公仔箱論壇5 h$ A3 _" `% L) b6 ]/ v3 }

- r3 X7 u( h# STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...
( b2 {) J* y+ }: \公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
8 V. H  c1 K# Q* ~6 `0 E, M' wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- q: x. t& M3 E# {
咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到公仔箱論壇$ q7 z! c# Q$ i6 q- }- a3 Y6 h9 u8 h
hello12324 發表於 2014-4-22 12:43 PM
公仔箱論壇) w3 B& @7 J9 ?
可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態
tvb now,tvbnow,bttvb: B; O6 ^' _! E7 b0 ^
可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態 ...公仔箱論壇2 P2 v7 J. D- _' ]! F6 Z' f: ~
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:25 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! \. }% `( l. a2 }

& N1 T. ?, ?% z* M& o& ^唔通我都冷血??? 唔係呀.. 係因為佢個樣好好笑呀.... 我尋日揾番佢嗰套回到三國睇.. 佢居然可能演得咁c文架喎
大家觉唔觉得皎妃有的似莫文蔚?
多谢分享!

評分次數

• timmaxsing

9 [8 z5 m6 Z. }7 t/ qwww1.tvboxnow.com
2 M  V6 e$ L' |- X5 ^+ M9 _www1.tvboxnow.com
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
: _" ^4 M2 q! j8 Y* g9 ~tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-23 01:10 AM
公仔箱論壇! i& E$ _9 q# s
公仔箱論壇$ Z3 ^6 J6 [" v4 h
由於男女主角條主線劇情太夾硬來, 完全唔會因為男女主角終於一齊而感動, 完全無興趣睇主線發展
- r0 U$ U9 w% y# u2 Ewww1.tvboxnow.com  
/ c9 \, q0 W* E! X, H已經不只一次提到, 黃金貴 & 皎妃呢條支線最精彩, 亦因為有呢條支線我先會睇, 由冤家發展至建立「父女」之情, 發展得很自然之餘, 關禮傑和傅嘉莉的演出亦很好 www1.tvboxnow.com$ h. o/ X" f5 [

* `$ M7 {0 S* U- `0 H- cwww1.tvboxnow.com在球場, 黃金貴提到為妻子儲錢, 等待妻子, 而又不知妻子在何處, 關禮傑的表情、語氣完全表達出果種內疚和失落
3 E. L3 C1 j+ G* j4 m+ R# s6 d & x  Y9 u; ^6 ~6 t# }
皎妃決定要回鄉, 黃金貴請佢食一餐, 叫佢阿女、衰女包, 叫得好自然, 我睇到會心微笑! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- X0 U9 x' _6 b& l9 s  S+ v7 L; `+ h

, q6 [- g4 c9 X" B; u# C黃金貴為皎妃送行, 兩個人做到不捨之情又唔突兀; 另外, 黃金貴發現留給妻子的錢被提走了(表示妻子原諒左佢), 關禮傑激動喜悅的表情做得淋漓盡致 (呢段無對白, 亦唔需要對白, 單睇個表情已經好正, 好感動), 仲有幾多個呢D實力演員?tvb now,tvbnow,bttvb) q+ y- t: u5 `1 E( J; q! ~  _7 c
www1.tvboxnow.com5 P* e4 R+ l; I# D. S1 I4 J
本來唔太鍾意睇皎妃, 但加埋黃金貴, 就好似有種化學作用咁! 一D好演員真係能夠帶起埋D拍擋

評分次數

• timmaxsing