返回列表 回復 發帖
2 G* D# A- }" j& g( z9 ]) zwww1.tvboxnow.com第1集 天下無雙3 E; {8 ?3 S7 Z3 w" [
第5集 每一個明天   黑夜不再來
& ]/ h" k8 W6 @* l2 y4 T5 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第6集 人來人往TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: j5 C! t) K* Q) Y: t8 f( G5 e, m
第7集 每一個明天
6 E4 R% a8 p) g2 k$ d第8集 每一個明天. g* ?' Q& U/ }: ]: _6 O
/ b1 [9 K+ S, O% y3 Q" a
真係好好聽~
+ X% h- \7 J8 ^5 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。zzleezz 發表於 2014-4-10 07:36 PM
% n% ?  i0 F) R+ `, _4 @www1.tvboxnow.com
' \; M  M$ L7 m5 F5 @tvb now,tvbnow,bttvb咁啲歌手嘅歌算係本劇嘅甜品囉,唔喜歡睇劇情都有第二個選擇,幾好......
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-12 12:40 PM 編輯 www1.tvboxnow.com" b, F7 T& g* e9 Z5 K1 [

F0 G  K1 B$ k公仔箱論壇唔知係咪姚子羚個喊樣慘樣真係非常令人難忘,所以成日都遇上各種悲慘角色。就算喺《女警愛作戰》做癲婆蘇星佩,戲份少但一樣悲慘,睇完都有啲心酸。" F4 u' z/ E: y# }' [, J8 s
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
全對,劇中姚子羚中給觀眾一個新感覺,我也早前講過少少啦公仔箱論壇3 y6 }( |6 A! X$ S  u
由《我的如意狼君》的劇迷一定記得他們是同浩然演情侶檔,被浩然這個超級愛情騙子欺騙,最後因愛成恨,一刀插死浩然一幕啦,但《愛我請留言》中令夫妻之間備受考驗,
& R" v$ P; Y: B- l( u+ o* P3 O最終子羚更患上抑鬱症。有一幕蹲下身靠向櫃玩自閉, 子羚該角你們睇時,可留意一下啦,演得好入格局架
+ O% \8 A2 K4 i$ K$ V. B  F# _tvb now,tvbnow,bttvb7 r( ?/ G' Z4 H3 H
我愛姚子羚 。請大家留意佢雙喊眼。同係喊戲,但由Elaine演譯真係悲苦百倍,真架!  P1 t7 \% h1 A% `/ _# p
www1.tvboxnow.com) c+ U4 Z# Y- K3 b- a1 Q5 [
不過佢真人咁靚女,所以貼番啲靚相平衡一下。
回應宋柳娟靈體上身事件如下 ,不過...睇完記得要比TVB呀
# @& l6 i1 K1 g2 Ktvb now,tvbnow,bttvb
天下無雙,今天我非常寂寞,男子汗,相愛很難,漫步人生路,我是癡情無限,快樂,陌上歸人,富士山下,每一個明天,黑夜不再來,人來人往,玻璃鞋,身外情,少女的祈禱,非走不可,心債,好多林夕同陳輝陽作品,體完呢部劇發覺原來真系以前d粵語歌好聽d
琴晚一次過睇咗1至6集, 真係估佢唔到, 6集裡面只係宋柳娟呢part我覺好睇好笑(並唔係因為leekwoklam係梁嘉琪fans), note:我唔係梁嘉琪fans!.. 坦白講, 梁嘉琪演戲好過女主角. 我指任何角色. 但值得一提係套劇講宋柳娟响咖啡店比店員誤會係國內同胞時, 因為我係土生土長香港人, 所以笑到肚痛, 但無可否認, 國內同胞會唔高興囉. 雖然e+仲有幾多國內同胞外表比較突出, 但佢地都有好多唔係咁娘架喇.. 唯一要佢地知道嘅係公民義務, 例如排隊&保持社會清潔.
$ k; s3 ^' X( a  V( w睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ U, D0 q8 T: l
leekwoklam 發表於 2014-4-7 08:35 PM
www1.tvboxnow.com  `# n$ x+ Y+ ~( s  B
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 v2 U3 k; ~$ P
隻009响梳化企响度勁可愛呀!
公仔箱論壇# e( m; o: h# A0 @7 e* ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- Y3 E5 `- r6 B* m
隻009响梳化企响度勁可愛呀!
1 b( {& }# `( j+ @  {www1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-4-15 02:23 AM
: D' M- @7 t- L2 D; \* |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www1.tvboxnow.com' D! c+ B/ p; q2 c, E, ?
細佬,你又返咗嚟啦,太好了。
( t, X; |# C/ t1 awww1.tvboxnow.com
/ i1 c( U3 K3 K( M7 D$ WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。所以我都話,本劇會唔會成為嘉琪佢喺最近兩、三年嘅代表作呢?, A; f& |: J! U3 V$ `  J( k
) a- G# P/ z# A: s- T
劇內呢兩位小朋友(悠悠同009),真係成為我暫時唔放棄本劇嘅三大原因之一。
回應宋柳娟靈體上身事件如下 ,不過...睇完記得要比TVB呀 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. y# e$ ^  J6 g7 |: Y) Z* V
2719101tvb now,tvbnow,bttvb" d* S/ l. M# q
timmaxsing 發表於 2014-4-12 01:11 PM
公仔箱論壇; [. P% d( e! G

' k1 G3 _# h) U5 X% l) pJ-神版主,Sa姐個假髮真係好肉酸吖嘛。7 \, ~; ~0 f5 Y' M. r
tvb now,tvbnow,bttvb" ]& U5 [: s9 Q  d
BTW, 你係咪鬼太郎啲fans呀,我見你對動畫好有興趣喎,你新舊兩個肖像相都係卡通嚟噃。
9 j+ e! Y* N* d1 E+ H1 ftvb now,tvbnow,bttvb
) p' a8 J  p* d7 A/ G8 P細佬,你又返咗嚟啦,太好了。
6 t) S5 l7 }. @, y. T( z; atvb now,tvbnow,bttvb& E- P5 P& ?9 O+ X7 C5 ~
所以我都話,本劇會唔會成為嘉琪佢喺最近兩、三年嘅代表作呢?
! S8 Q. \! m; K+ G; G4 G: u
5 ~% x- V& C8 _4 }劇內呢兩位小朋友(悠悠同009),真係成為我暫時唔放棄本劇嘅三大原因之一。 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* o: u7 Y6 O0 c/ x1 A% K' E
leekwoklam 發表於 2014-4-15 04:01 PM
1 k1 C  d( k' K/ |$ y5 c# B

6 l2 y' \& ]% L  v0 G1 Mwww1.tvboxnow.com係呀, 今個星期 spring break 呀! 追唔切你地嘅進度添... 睇咗幾集, 我like009&宋柳娟
; |/ i/ S. L# j' ~- z
www1.tvboxnow.com) T5 I- X6 u" @0 u
J-神版主,Sa姐個假髮真係好肉酸吖嘛。www1.tvboxnow.com( _" e) b- g8 r; C1 a

3 S# x! R1 I9 W7 Y% Z* K' KBTW, 你係咪鬼太郎啲fans呀,我見你對動畫好有興趣喎,你新舊兩個肖像相都係卡通嚟噃。公仔箱論壇( Y2 G. A# C4 g  Y7 l
leekwoklam 發表於 2014-4-15 04:07 PM
4 j, P' h6 `, O9 v' G) }tvb now,tvbnow,bttvb其實無話喜歡定不喜歡,可能我的工作自由性較大,在時在刻的時間都找劇集睇,無分任何類別,肖像問題就網上見得意未做肖像相囉,喜歡睇鬼太郎動畫就要講返13年前因工作關係到訪鳥取縣境港市JR鐵路公司做交流,見到主題車站好美,再看...
8 ?6 k( l9 G) U" I" c& Q公仔箱論壇' t% r* v7 i8 p
係呀, 今個星期 spring break 呀! 追唔切你地嘅進度添... 睇咗幾集, 我like009&宋柳娟
8 ]8 R: F! ^" H. B2 D2 c6 ltvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-16 06:02 AM
2 z9 W5 ]7 [" K/ a/ }公仔箱論壇慢慢嚟啦,繼續睇本劇嘅其他原因包括姣妃同黃金富呢pair「父女戲」好睇,黃金富鬧姣妃成日唔著褲周圍走幾好笑。
www1.tvboxnow.com9 u/ ~' R5 d+ w8 f: |7 y
慢慢嚟啦,繼續睇本劇嘅其他原因包括姣妃同黃金富呢pair「父女戲」好睇,黃金富鬧姣妃成日唔著褲周圍走幾好笑。
; Q7 o, c" p1 m) f2 H4 [公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-4-16 04:47 PM
  H0 M. a2 |$ \7 ~  `$ r% ?* s% Y% ]' S9 e' r& V% g/ G; D7 ~
黃金貴去到當年女兒的幼稚園,變左安老院,諗到自己會孤獨終老
. p0 Z5 k* \* I跟住去搵樂天送,在樂悠悠面前,因為想念女兒而崩潰大喊,關禮傑全段都做得好!! 睇到心都up埋!& F0 Q( J- x' D% g
  TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. Y! M: n/ o" S8 _% B
之前同樂天送食菠蘿油,扮到自己有個女兒好幸福咁,但其實係自己一個人,唔知個女去左邊,關禮傑做到果份悲從中來的感覺,同樣拿捏得好好!

評分次數

• timmaxsing

唔記得講對我嚟講好重要嘅comment添... 相信香港人要比七百萬以上個like呢套劇, 因為呢套劇唔會好似其他啲愛情劇咁用外國嘅歌做background music.. 用晒本地歌星唱嘅歌呀!.. 個人意見:如果可以同時新舊歌夾住播仲好!

評分次數

• timmaxsing