返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
8 l/ ]& ?7 W6 u" R) Z9 B8 e5 J$ C3 otvb now,tvbnow,bttvb6 D& y  d3 X  Q/ \5 ^
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 P: F% ~- G. a( J! i, q; ^

8 J. N8 ?, Z7 u' T9 k& J7 F" vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今晚恰巧8點幾 ...
. E0 w5 Y5 I& Y$ @tvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
- a/ {. q. \1 R( M6 O' i5 I' {
* N2 B  t' v% }7 P& ?, q6 \8 I睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
琴晚一次過睇咗1至6集, 真係估佢唔到, 6集裡面只係宋柳娟呢part我覺好睇好笑(並唔係因為leekwoklam係梁嘉琪fans), note:我唔係梁嘉琪fans!.. 坦白講, 梁嘉琪演戲好過女主角. 我指任何角色. 但值得一提係套劇講宋柳娟响咖啡店比店員誤會係國內同胞時, 因為我係土生土長香港人, 所以笑到肚痛, 但無可否認, 國內同胞會唔高興囉. 雖然e+仲有幾多國內同胞外表比較突出, 但佢地都有好多唔係咁娘架喇.. 唯一要佢地知道嘅係公民義務, 例如排隊&保持社會清潔.
. @: c! F9 W3 \# G( j6 }* H公仔箱論壇睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
7 O1 Z* z4 y  n5 e) ^+ ?2 vleekwoklam 發表於 2014-4-7 08:35 PM
, X: ?, O+ X. Ktvb now,tvbnow,bttvbwww1.tvboxnow.com" Z& m  q/ K4 }( ^' _" p
隻009响梳化企响度勁可愛呀!
tvb now,tvbnow,bttvb, g5 j  ~/ t  A" ^

# z4 |. E/ X& }細佬,你又返咗嚟啦,太好了。
( O  n! Q1 I5 e$ P. Jtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# v" h& \, f# P& ^8 G
所以我都話,本劇會唔會成為嘉琪佢喺最近兩、三年嘅代表作呢?
+ v/ F+ y8 k5 [' D. iwww1.tvboxnow.com
4 s# x- m) r4 {0 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。劇內呢兩位小朋友(悠悠同009),真係成為我暫時唔放棄本劇嘅三大原因之一。 ...
( e  ^9 r0 H/ PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-4-15 04:01 PM
- M/ _* P8 d8 a8 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 y/ D. P# l" _* j; O( s
係呀, 今個星期 spring break 呀! 追唔切你地嘅進度添... 睇咗幾集, 我like009&宋柳娟
唔記得講對我嚟講好重要嘅comment添... 相信香港人要比七百萬以上個like呢套劇, 因為呢套劇唔會好似其他啲愛情劇咁用外國嘅歌做background music.. 用晒本地歌星唱嘅歌呀!.. 個人意見:如果可以同時新舊歌夾住播仲好!

評分次數

• timmaxsing

$ n1 ~8 @; m+ E* E7 U; m
  ?' M6 _" u/ P! l2 B2 s
黃金貴去到當年女兒的幼稚園,變左安老院,諗到自己會孤獨終老
8 q- g& h9 N, ~& m: K公仔箱論壇跟住去搵樂天送,在樂悠悠面前,因為想念女兒而崩潰大喊,關禮傑全段都做得好!! 睇到心都up埋!公仔箱論壇# R2 [2 k# ?3 B; U4 @

, W) a3 u- K' \之前同樂天送食菠蘿油,扮到自己有個女兒好幸福咁 ...
* W/ b# Q( ?5 z* d0 J+ o; STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-17 12:53 AM
% Z6 y. T# {) q4 e: ^$ f: Mwww1.tvboxnow.com
# J! D, V% U( a6 b+ p( _閞禮傑响叛逃都做得好好架! 可能人生經驗豐富!
尋晚睇完第九集, 宋柳娟好正呀! 笑到癲咗呀!
- ^; |7 T% C; ~9 k$ v
第三畬個原因未放棄本劇就係d歌.tvb now,tvbnow,bttvb  x; T$ F( k7 d3 T! D! Q
現附上名單:tvb now,tvbnow,bttvb- f2 Q( o3 j/ b: F, L
! A6 E. \& i! U6 C, @0 q7 @leekwoklam 發表於 2014-4-17 11:20 AM
+ [7 x- @, N( Q: _- }4 `; M+ b1 r/ _% @1 i. i
點解你咁叻, 全部歌都知歌名同時知邊個唱嘅?? 佩服!
本帖最後由 大文細佬 於 2014-4-20 11:47 AM 編輯 www1.tvboxnow.com# B$ N$ h: f7 a7 T. j, z( v

7 m+ l) J" V, ?6 a, Y公仔箱論壇愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛比呢個細路女, 只係想爭番老公全部嘅愛, 佢就係知道無可能, 就選擇逃避, 選擇離婚, 有番咁上下教育仲要係主修婦產科, 理應係一個理性嘅人, 佢自己比個籍口自己話情緒病, 實質有情緒病啲人唔會識揾後著, 咁識保護自己嘅.
5 P6 C! P; ]* l. b: itvb now,tvbnow,bttvb
# B5 |2 i8 N8 j2 n0 Z0 r) dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVB一味想寫條線比機會女主角同男主角名正言順响埋一齊, 搞到好夾硬嚟.. 其實倒不如話蔡妍有病, 蔡妍主動希望老公將來幸福有個好女仔同佢過埋一生. 雖然呢種人少之又少, 好過e+明明係一個自私嘅人, 寫到有病做籍口離開老公吖!
; y* ?) Q9 j6 awww1.tvboxnow.com
9 W/ L- g% `3 y6 d3 ~除咗呢part, 全套劇中肯講句, 好睇過叛逃, 因為我鍾意笑, 好似宋柳娟黃金貴.. 仲有其他.. 不能盡錄.. 講到肉麻愛情就唔好喇!

評分次數

* q" T; F* Y: |$ Z# }5 l& H; N9 dwww1.tvboxnow.com大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D公仔箱論壇! q7 p8 ?9 U) x& A; k
mnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
公仔箱論壇6 g+ W, L0 Z1 t

g# _; q! i5 M$ JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
2 s' m& h+ a2 x: m: iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇) H2 ~7 C3 j% w" j
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。公仔箱論壇& |2 ?4 _5 ^* J. K
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...$ d) g. ?2 l1 l8 e. ^
leekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
. p3 S* v7 @9 P5 t2 o$ c  HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 i# X3 w$ |6 g' P% A! }1 u
我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
1 R* n6 ]& G3 ?8 c0 Q係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
4 f' g* `4 T) P0 F& YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
) |* t1 p& c/ N7 u2 A& V' k  u5 i0 x% W
我都係呀... .... 唔知點解???
: J9 Q# n5 ^7 M0 h
tvb now,tvbnow,bttvb4 j4 S% @# U2 _) O, ~1 f! ?
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...
5 G. R3 A3 L! x8 T1 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
8 @- Q4 a  F: X+ X, G! c7 \  N+ N

7 a  x0 d  e' R' o2 U( uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!