返回列表 回復 發帖
( D6 g' |* I$ l& k# n& N/ [2 F: i5 I9 [: b6 b- u
多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
( e! g; V% @! K1 E! M& u  D$ @4 V公仔箱論壇個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題 ...tvb now,tvbnow,bttvb4 ]0 C; Q. L1 h2 B) B9 a
大文細佬 發表於 2014-3-20 05:18 AM
) ]" G, j! f& O9 p! ]0 a  n) Y你見解會用作日後考慮或參考之用
《叛逃》第咗兩集,我覺得同胞間的信賴及友誼,刻劃出一段段隊員間出生入死、肝膽相照的動人故事。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!公仔箱論壇4 W0 f" A$ {. b( a$ b/ D

. t& f2 w4 v1 R9 J公仔箱論壇聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...
7 H& T& r( c+ ?: N4 r# z% C大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
  e! r/ v8 Z4 X2 X, k! `
我都好想阿Yo番歸.
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- x& v7 V0 Y8 J  _4 c

; ]  b% t; e& O多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
$ e" D1 C" u' g' A# a; c4 b2 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題 ...
% f7 F' Q0 w6 b0 h  F" h公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-20 05:18 AM
" S  E' ~. ]( j1 R
你講得好啱,所以你見我嗰啲帖一定有劇名就係咁解嘞,多謝細佬嘅意見!
本帖最後由 大文細佬 於 2014-3-21 01:07 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 }4 z) A' p$ n' o8 a" m0 e1 E

' U2 ?* W- z7 [- C" L5 I' [
《叛逃》第咗兩集,我覺得同胞間的信賴及友誼,刻劃出一段段隊員間出生入死、肝膽相照的動人故事。2 H- x9 `# ~* g* A/ ?( m$ ?
timmaxsing 發表於 2014-3-20 08:27 AM
" Q5 ?" F; d+ ~, g# K公仔箱論壇
% x0 W$ O/ O2 {* H- d9 h. o0 |, atvb now,tvbnow,bttvb由其生死存亡一刻!
+ z3 b. |4 N! W+ W+ ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" m8 @0 c9 G$ h( |" \6 ~. n- f
我睇晒三集喇! 頭兩集反而啱我口味啲, 講啲恐怖分子點樣亡命達到目的時又罔故人命! tvb 好想拍到有電影效果, 但有耐都未達水準, 不過睇得出tvb已經努力咗.
1 Z6 [+ c6 r7 N" _公仔箱論壇但由第三集開始, 講啲學員training, 對我嚟講, 好似好無新鮮感, 有啲悶!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 I7 U: ~+ o& p; F& [3 C

. Z9 T7 f' f. ztvb now,tvbnow,bttvb由其生死存亡一刻!
' S( m/ o4 b5 Z, f7 D$ O( x  e公仔箱論壇www1.tvboxnow.com# P& |/ n/ G# t
我睇晒三集喇! 頭兩集反而啱我口味啲, 講啲恐怖分子點樣亡命達到目的時又罔故人命! tvb 好想拍到有電影效果, 但有耐都未達水準, 不過睇得出tvb已經努力咗. 2 T: Y* E1 \2 K! k
但由第三集開始, 講啲學員training ...
! I7 }; h) Q& }大文細佬 發表於 2014-3-21 12:53 AM
$ p$ a9 M. `, ?. d3 Y( m/ L細佬你同我真係非常有默契,所以請你及其他網友留意明天本帖嘅新標題(而家努力製作中),我諗會比到你消消氣及解吓悶囉。
: f* N. D/ ]" ]% c
細佬你同我真係非常有默契,所以請你及其他網友留意明天本帖嘅新標題(而家努力製作中),我諗會比到你消消氣及解吓悶囉。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 Y: s$ U6 y" W6 G- ~* a
leekwoklam 發表於 2014-3-21 12:16 PM
公仔箱論壇1 N8 I- v' Y; e9 |( L0 s2 `0 Q

* n2 P9 w5 B6 r  Rwww1.tvboxnow.com因為我閒人黎架嘛! 忙完功讀就非常得閒! 無限量支持你一個咁pro. 嘅巴打!
睇呢一幕嘅時候,我都身同感受咁,好痛呀.........
0 K/ C' u: R1 g+ {' C, \5 Z9 r
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
tvb now,tvbnow,bttvb' F6 D+ ]3 A: a0 i5 i: ?0 ~( z

" E1 l, r/ r- E+ o, p5 R- _公仔箱論壇因為我閒人黎架嘛! 忙完功讀就非常得閒! 無限量支持你一個咁pro. 嘅巴打!
* N5 c1 _3 R: y# m: D5 j1 D大文細佬 發表於 2014-3-22 12:31 AM
( u- \7 `# U" W* H9 u' W$ j1 xtvb now,tvbnow,bttvb真係唔敢當,但我總係覺得,未必太多網友會明白我近期改為一半劇評、一半開玩笑的發帖風格。
$ ~1 d+ Z3 r) C# Iwww1.tvboxnow.com版主會明、細佬你都會明,其他嘅人就真係唔知明唔明囉?
本帖最後由 timmaxsing 於 2014-3-22 03:50 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb' A; w3 Q/ z5 I7 ^3 b5 R$ _4 }! a

' v. O2 x& K! V, u9 d5 K( y0 awww1.tvboxnow.comD圖片加入對白非常有趣味,另外其他/她多睇、多評,就會明白啦
早前TVB《叛逃》一眾演員在商場出席「反恐情感戰」宣傳活動,於劇中吳卓義及陳展鵬在陳茵媺之間獲兩型男送上心形氣球示愛,
3 ~5 w: ~) s+ d8 I; j+ d6 L近期容光煥發的Aimee透露近日與陳豪帶同囝囝外遊慶祝誕生百日之喜,非常幸福!並透露劇情後期會非常......
4 z( j, ~! C4 M# Etvb now,tvbnow,bttvb4 i7 A  |6 \9 D) A" N

2 Y( a. E/ d$ K7 ~5 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
D圖片加入對白非常有趣味,另外其他/她多睇、多評,就會明白啦
* C8 ~5 f3 |3 M; qtvb now,tvbnow,bttvbtimmaxsing 發表於 2014-3-22 03:48 PM
+ ~( L3 W6 i4 h% p* [0 |公仔箱論壇
7 m% X4 A8 N5 ^- G* {2 q7 L( ?多謝晒J神哥,因為經常喺本帖加入中肯嘅評論,呢樣係非常重要嘅........
由第二、三集開始, 覺得咁早又講多角戀, 唔係太想追呢條線
+ u$ A( X0 o+ s# y% u
, G5 T, d1 U+ W0 X公仔箱論壇同意樓主! 睇完第一集之後就覺得有D悶! b9 R4 Z; {; k+ s: f9 @
套劇講反恐, 編劇們想突出劇中反恐精英有幾勁, 但有些劇情...
6 e8 `' p2 h1 Z/ b. t. A4 P; A有一集唔知邊個 (好似係黃德斌) 徒手接住個就來跌落地既危險品! 又唔記得邊一集, 敖sir & 莊有正做訓練既時候, 跳過去對面無雷公咁遠既大廈天台, 第一個感覺唔係覺得佢地勁, 係覺得邊有可能呀!
( i0 ~3 E, ^# w, Q% p' X& mwww1.tvboxnow.com3 D  e" R! ]6 }/ }
我明白睇戲劇會有超現實情節, 有些會還會很吸引人, 使主角很突出, 但以上兩個位, 我覺得唔吸引, 個人認為仲有少少反效果! (我心諗, 反恐精英訓練時搵自己條命較飛!!? 失手跌落去跌死你地呀!!)
5 k9 E& @  E0 }/ q9 @1 T. ~$ t
- X1 o; f  p7 q. b3 d: a. C+ k6 Swww1.tvboxnow.com為何唔用心在反恐訓練等情節, 如樓主所講, 訓練內容都無D新野睇下, 唔通真係中小學生訓練營咩!

評分次數

• timmaxsing

暗戰係幾時嘅戲黎架?? 呢幅相影到劉德華勁靚仔呀 , 不過你唔講都唔知個女仔係蒙嘉慧添 .. 乜佢四十歲架喇?? 但佢好似啱啱結婚架喎?? 咁遲嘅?? 好驚自己第二時都咁遲結婚呀.. 最好26歲前生仔喇
原來我missed咗你呢個topic呀--> [22/03/2014] ATF特訓營與中學生教育營 <-- 你啲comment絕呀! 點解我覺悶, 仲有好大原因, 好多戲同劇都有相同嘅故事編排同埋好似你咁講佢地好似好低能咁, train到好似一個普查警察咁, 一係就過火到要跳去第二層樓嘅天台, 好變態!
0 c" L! H4 ~: V( x5 G0 R) [8 |! U" j9 I
想問下, 香港係咪真係有反恐部門架? 點解我覺得佢地啲工作好似同飛虎duplicated咗嘅??