返回列表 回復 發帖
( ~, n) j  p) G
雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉公仔箱論壇+ o) \3 z* i6 ?
timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
tvb now,tvbnow,bttvb( @) o9 d% n5 A6 W8 Y, P

7 K* S) B- \! U, Y. p1 pwww1.tvboxnow.com
6 |1 {  w  E" F) o' I$ t加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
tvb now,tvbnow,bttvb3 {$ y* U  A) q: }/ M6 q

0 o* z8 G, g- b( stvb now,tvbnow,bttvb5 y2 }. ^% Y- f( B$ p- {
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦" @6 ^7 S3 v& ]8 b' i
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
公仔箱論壇; W! u1 h5 U' `2 w$ ~: @
所以有兩大寫筆守則:www1.tvboxnow.com- g  A/ D4 k, H5 r$ u
1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩
2 g8 _2 O  L. O* z2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
本帖最後由 timmaxsing 於 2014-3-18 02:55 PM 編輯 公仔箱論壇! z8 l7 |3 k$ \* A: v5 {

+ y$ i4 ~% T  ~5 V4 C
5 a3 e0 {% j- Gtvb now,tvbnow,bttvb
. E2 O: y) o  d. x% i+ H) o$ R公仔箱論壇公仔箱論壇0 P, M% f# }, X, b$ _& T
你睇食為奴就知,大結局好求其咋
! {& S. X, I& N1 s/ pwww1.tvboxnow.comLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
www1.tvboxnow.com2 w% v; n5 l: u

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持www1.tvboxnow.com! F) j8 M+ }; ]6 R# I) j# u
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
  v3 w) X+ w1 o好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
9 J# J" c+ J. B% A* a! W9 c4 G# E食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察
. T9 l  P0 w% w& [公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
  N& J: u! x" J* a% r. Wwww1.tvboxnow.com5 ^& L9 I# q: w5 ]( `2 l  W% g- C
《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-19 12:26 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb8 i  H5 c" {6 y1 _
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" C0 g$ `) p8 R' D0 T: u" c
唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。+ W7 T4 t* a; L: c0 W1 {
8 ~7 y5 s( x5 t/ f) |
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
3 q7 m' [; j) P0 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
' x; Z) [5 |& }9 S( [: j公仔箱論壇係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
: F+ X9 D# R  V  n8 ~( Y' g+ Dtvb now,tvbnow,bttvb
8 |, P9 I6 Z4 m/ O; zwww1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com! \( E+ n; Q' |! D! V9 H
你睇食為奴就知,大結局好求其咋
# Y: ~% V* g. I+ b, X, Rwww1.tvboxnow.comLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
3 z, y5 d: X. r" `9 Wwww1.tvboxnow.com睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
7 s' I/ U1 J! ]1 ~( I5 ttvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb1 v1 l) `1 Y4 L1 i; S  b* l
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!) }% _% g7 L% _

* U; C) f% w4 Z4 F- w0 L希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!tvb now,tvbnow,bttvb( H5 u4 w0 q# H, O8 j* n
7 J! X" U/ W1 @$ k2 I/ J
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...www1.tvboxnow.com( h- N) \( X$ a5 V8 F+ t' b: B7 ?5 m
大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
: L) n8 X/ m+ L) z! B8 I, i% L4 q公仔箱論壇蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" Q5 {) ^5 `  s  d( N( ?( m
timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
& j' }* |0 G' L" g( z公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  J; B" |$ \7 j9 S) I, _
多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
. w# ~( _: d7 K8 q. A# D  KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉
# D9 J) d% m4 m0 v
6 j2 R  r3 J8 rtvb now,tvbnow,bttvb講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?