返回列表 回復 發帖
公仔箱論壇& V6 Y. f  J' X& G# b
公仔箱論壇( V1 A' a8 w) O- A1 |
多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
7 s" E( Q( P9 E( [) y, v' ^- rwww1.tvboxnow.com個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題 ...公仔箱論壇' c9 i& O# Q! N0 z1 D
大文細佬 發表於 2014-3-20 05:18 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 g5 N4 ^6 Z, i& }* [
你見解會用作日後考慮或參考之用
《叛逃》第咗兩集,我覺得同胞間的信賴及友誼,刻劃出一段段隊員間出生入死、肝膽相照的動人故事。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!公仔箱論壇/ z; t  l7 k: X" n& G' m& P: A$ d

7 w' U- [! q3 [4 G聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...www1.tvboxnow.com: N; d" J' [: h
大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
公仔箱論壇6 h: Y% u* |* w) [! D& L
我都好想阿Yo番歸.
$ ?9 O+ A( t% M; H

9 K5 {) O& V0 r% S6 o. |/ ywww1.tvboxnow.com多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
7 \4 j( ]( U4 y  F3 E3 J公仔箱論壇個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* r' s  u1 }1 K# R
大文細佬 發表於 2014-3-20 05:18 AM
www1.tvboxnow.com) [+ T% X3 k1 ]# h
你講得好啱,所以你見我嗰啲帖一定有劇名就係咁解嘞,多謝細佬嘅意見!
本帖最後由 大文細佬 於 2014-3-21 01:07 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 D" P% `( Z+ \( m8 [) V

4 A2 S* F- k2 O8 o, Rtvb now,tvbnow,bttvb
《叛逃》第咗兩集,我覺得同胞間的信賴及友誼,刻劃出一段段隊員間出生入死、肝膽相照的動人故事。www1.tvboxnow.com# I$ e4 x; D/ Z; d* o9 o& f3 T9 G6 N
timmaxsing 發表於 2014-3-20 08:27 AM
% h4 G% w! n# v3 |% x/ D

" e% J2 {4 T( J$ Ltvb now,tvbnow,bttvb由其生死存亡一刻! 公仔箱論壇" }2 s: ~0 l* T7 m1 ?8 n) o- D; I

* P4 N- s+ L, T/ J' _: d0 f6 }tvb now,tvbnow,bttvb我睇晒三集喇! 頭兩集反而啱我口味啲, 講啲恐怖分子點樣亡命達到目的時又罔故人命! tvb 好想拍到有電影效果, 但有耐都未達水準, 不過睇得出tvb已經努力咗. tvb now,tvbnow,bttvb4 H# i" e1 s4 k# v' m3 A
但由第三集開始, 講啲學員training, 對我嚟講, 好似好無新鮮感, 有啲悶!
# h- i( P# C" z1 M& RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇. B; B' @! N, F1 f& d2 G
由其生死存亡一刻!
! ]2 g, C/ e$ k
# W8 L4 j1 Q& }1 [( \* h我睇晒三集喇! 頭兩集反而啱我口味啲, 講啲恐怖分子點樣亡命達到目的時又罔故人命! tvb 好想拍到有電影效果, 但有耐都未達水準, 不過睇得出tvb已經努力咗. $ O8 ]! }3 P0 f& M  E8 b, M
但由第三集開始, 講啲學員training ...) r  Q* ]  N- B/ b. w
大文細佬 發表於 2014-3-21 12:53 AM
公仔箱論壇: s1 w5 S/ Q1 k. J! j! w% E
細佬你同我真係非常有默契,所以請你及其他網友留意明天本帖嘅新標題(而家努力製作中),我諗會比到你消消氣及解吓悶囉。
  Q" L' \% [; q! v4 ]tvb now,tvbnow,bttvb細佬你同我真係非常有默契,所以請你及其他網友留意明天本帖嘅新標題(而家努力製作中),我諗會比到你消消氣及解吓悶囉。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# r" w+ @+ t/ _: O' t/ b/ l
leekwoklam 發表於 2014-3-21 12:16 PM
  ~# o" {, H) N6 |( m# Z6 r- K: b, \
因為我閒人黎架嘛! 忙完功讀就非常得閒! 無限量支持你一個咁pro. 嘅巴打!
睇呢一幕嘅時候,我都身同感受咁,好痛呀.........
! x7 v& g  |; j* D( A! F# h: \
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
www1.tvboxnow.com3 R1 H9 E: t. I$ E0 ~# ?
" I3 Q0 c- |6 Q, ~) n, U( ?
因為我閒人黎架嘛! 忙完功讀就非常得閒! 無限量支持你一個咁pro. 嘅巴打!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, g+ [0 F9 H. r( M
大文細佬 發表於 2014-3-22 12:31 AM
公仔箱論壇3 `9 v' d" M) ~) n' Q6 l3 G7 Q
真係唔敢當,但我總係覺得,未必太多網友會明白我近期改為一半劇評、一半開玩笑的發帖風格。% T: ~) B  d' Y2 R% u$ o: h
版主會明、細佬你都會明,其他嘅人就真係唔知明唔明囉?
6 X& X0 z$ ?, H  H8 @7 c. q. swww1.tvboxnow.com) M9 ^/ \7 q/ _
D圖片加入對白非常有趣味,另外其他/她多睇、多評,就會明白啦
早前TVB《叛逃》一眾演員在商場出席「反恐情感戰」宣傳活動,於劇中吳卓義及陳展鵬在陳茵媺之間獲兩型男送上心形氣球示愛, www1.tvboxnow.com6 J5 @5 @* z$ J, ^6 E1 w6 T% a
近期容光煥發的Aimee透露近日與陳豪帶同囝囝外遊慶祝誕生百日之喜,非常幸福!並透露劇情後期會非常......
( R+ J+ {) q$ A( ?/ ~  itvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" v' `! h, R) k# a& ~( p; ?5 P7 j
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; v( f5 g) \- z! t
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
D圖片加入對白非常有趣味,另外其他/她多睇、多評,就會明白啦
; |  A( q1 Q' [# T% J公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-3-22 03:48 PM
! T5 W4 K) f! x: fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 F2 n, v# t2 R: P4 A$ O; ^0 K
多謝晒J神哥,因為經常喺本帖加入中肯嘅評論,呢樣係非常重要嘅........
由第二、三集開始, 覺得咁早又講多角戀, 唔係太想追呢條線 . g2 v: @" x: v5 e& g
/ b. p8 p3 u5 l, i( b% u& [
同意樓主! 睇完第一集之後就覺得有D悶
0 G) q" K% I/ J% S公仔箱論壇套劇講反恐, 編劇們想突出劇中反恐精英有幾勁, 但有些劇情...
$ `: v7 ?" L: s  |* K- J, l5 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有一集唔知邊個 (好似係黃德斌) 徒手接住個就來跌落地既危險品! 又唔記得邊一集, 敖sir & 莊有正做訓練既時候, 跳過去對面無雷公咁遠既大廈天台, 第一個感覺唔係覺得佢地勁, 係覺得邊有可能呀!
  G7 `8 }8 K9 @& r4 G: `公仔箱論壇www1.tvboxnow.com3 f, [* Z! l$ ~$ b, q' Q
我明白睇戲劇會有超現實情節, 有些會還會很吸引人, 使主角很突出, 但以上兩個位, 我覺得唔吸引, 個人認為仲有少少反效果! (我心諗, 反恐精英訓練時搵自己條命較飛!!? 失手跌落去跌死你地呀!!)
' f" C/ r9 U0 M8 w9 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
9 }% s( ?# p! C. I" sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。為何唔用心在反恐訓練等情節, 如樓主所講, 訓練內容都無D新野睇下, 唔通真係中小學生訓練營咩!

評分次數

• timmaxsing

暗戰係幾時嘅戲黎架?? 呢幅相影到劉德華勁靚仔呀 , 不過你唔講都唔知個女仔係蒙嘉慧添 .. 乜佢四十歲架喇?? 但佢好似啱啱結婚架喎?? 咁遲嘅?? 好驚自己第二時都咁遲結婚呀.. 最好26歲前生仔喇
原來我missed咗你呢個topic呀--> [22/03/2014] ATF特訓營與中學生教育營 <-- 你啲comment絕呀! 點解我覺悶, 仲有好大原因, 好多戲同劇都有相同嘅故事編排同埋好似你咁講佢地好似好低能咁, train到好似一個普查警察咁, 一係就過火到要跳去第二層樓嘅天台, 好變態!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 I8 ~" c% {/ G7 s! F

+ H+ u9 ?( Z. m! [5 f. tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。想問下, 香港係咪真係有反恐部門架? 點解我覺得佢地啲工作好似同飛虎duplicated咗嘅??