返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
$ P/ p( M- Y( i: k6 o) ~- uwww1.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
tvb now,tvbnow,bttvb4 Q* e4 N% ?, m# e/ V
係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" @' r2 t8 r5 j" @+ E
hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
tvb now,tvbnow,bttvb- l: p& }- E" n" p' K, g
我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 12:58 PM 編輯 ( g  g: {: z% `- ^7 z
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: X* }7 _' _" `5 ~; A
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( p1 s- u2 y* ~! d6 C. \/ D
; Y& l. B# \) q7 n
同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集
% f7 j( B# \; n$ \9 G2 g1 J8 Gtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
tvb now,tvbnow,bttvb7 h$ n* ]' d  S
係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。
/ i, F1 O5 ^9 i: y$ `tvb now,tvbnow,bttvb唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......
: Z. V. |3 r( W4 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。www1.tvboxnow.com( s) E1 ~: s  @. i# v8 _
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 x  m. F7 a/ k
比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

" z* C/ k; I+ x! y0 K* Gtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇( [1 t7 y4 B4 B9 J6 L: ~9 A
「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。公仔箱論壇5 [/ W' m9 l* K4 M7 I. W  |3 f9 K
「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。

* z3 d5 B6 Y" Stvb now,tvbnow,bttvb) ]6 s' I# g. N2 m4 R
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-25 11:15 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb: E! ]( y# e/ c

4 e% m1 ?* p% P- y' D* Jtvb now,tvbnow,bttvb
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀! % {( P; S. y+ G+ Q/ R
大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
: n6 Q$ x0 h5 K2 J# _: c+ \# o1 m7 _0 G公仔箱論壇  @9 M: B5 G6 a
吳嘉熙呀?等我研究吓先..........
8 H8 D2 v' p8 z) o; {# }' g4 Ktvb now,tvbnow,bttvb哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?公仔箱論壇8 `: J: x, w# _( |6 Z+ x

" N! Q0 `- y6 x4 [+ M, ^4 b% x1 T4 m3 j2 `+ t; `, I. t
劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。www1.tvboxnow.com, |( H' M% T5 @2 Y; E
而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......tvb now,tvbnow,bttvb9 }/ z2 W+ D# p
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。
tvb now,tvbnow,bttvb% }4 u5 {7 k2 p0 V
細佬好嘢 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ P8 d- q: M2 b
香香瘦咗好多
0 c) q  h0 J& `) e公仔箱論壇chy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
& P% g- }# M" }* l公仔箱論壇香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
+ }" J6 q. f  h* G公仔箱論壇香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....tvb now,tvbnow,bttvb6 t/ x5 r& Y  ^7 @/ O0 m
leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
公仔箱論壇& u7 {0 I/ q! l, }2 m8 M
有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~tvb now,tvbnow,bttvb: i- e! w( ]5 G- }2 I4 {1 |+ r
tvb now,tvbnow,bttvb( Z2 Q6 N/ `+ p3 c
另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~* ]& V7 \( K3 X  h" m; n; ^0 V
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ u2 B% N8 i  d) u" b6 @+ [
另 ...
3 h  @& f0 j6 X/ @$ n& ~, [! Y+ vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。molaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
5 P  |" }: q. ?( O8 H3 ]tvb now,tvbnow,bttvb啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。& L, P8 }1 K9 Z. U: ?; L1 u

/ b$ _3 {3 c& O公仔箱論壇
1# leekwoklam www1.tvboxnow.com2 S. ]3 e5 i: b/ B/ e) |4 @0 @
thank you very much,

評分次數