返回列表 回復 發帖
leekwoklam, welcome back! 未睇先要講林峰造型, 佢個髮型好韓feel呀, 你地覺唔覺呀??
leekwoklam... 呢個就係點解你發帖我一定支持嘅其中一個原來, 除咗你好比心機編輯啲內容之外, 你真係一個好有heart好respect每一個回覆者嘅feedback嘅... 呢個其實係一個基本respect人嘅態度, 你不單止回覆我地每一個, 同時仲要好用heart咁回覆我地嘅見解.. 比個like你都唔夠呀! 億個likes喇!tvb now,tvbnow,bttvb6 H0 g! }- E1 _! p+ q# \4 t2 o; F! H
公仔箱論壇+ F6 w! G+ f4 z0 U* K
講番tvb啲劇.. 我都好似你咁dl咗最近幾套劇.. 但仲未睇呀.... 叫做啱啱睇完係馬明嗰套, 都ok嘅!.. # N8 g. f0 L: |9 f1 o- k
呢套未dl呀.. hahahahaha...應該啱啱先至有seed.. 希望唔好失望喇! 睇你對呢套劇嘅拆解.. 應該唔錯.
終於播咗第一集,主要我係睇佘詩曼,原來今次又做類似[絕代商嬌]的[三水妹]果種角色,換轉七八年前甚至更早的十月初五的月光時,佘小姐全無難度做得入型入格討人喜愛,但今時今日造型上還可以,雖然仲係咁靚女,但畢 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 o. H2 o1 m3 ~
金田Sam 發表於 2014-8-26 01:11 AM
. T* g# ~0 L. }/ [. dtvb now,tvbnow,bttvb& M7 e. b& Z3 v4 p& l4 W4 u
金田Sam你真係無用錯名呀! 第一集已經可以抽絲剝繭得咁詳盡! 佘詩曼一向都好戲架喇! 不過真係好似你咁講.. 佢敵唔過年紀.. 唔可以再演妹妹仔角色lu...
* b" P/ v% ]4 Y: Q5 P" D! t# G
2924631tvb now,tvbnow,bttvb, N4 \9 V6 [1 N1 `
啲"陰"係有啲似嘅,但唔算抄啫,畢竟林峰都唔弱嘛,係咪?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! ?. ^! Q  }  C2 o

- b# {( s' v7 Z: O過去3個月無乜點睇無記劇集,改睇咗的啲日劇韓劇.始終美劇日劇創意高及製作認真,我連《忠奸人》都係DL咗全套先一次過"完成善舉".
( m- t8 v+ D; @- m9 O5 qwww1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com+ [* \: {6 K6 G0 G) t
不過《使徒行者》 ...公仔箱論壇$ c. R/ |% b4 l) I5 e: Y
leekwoklam 發表於 2014-8-25 03:58 PM
! V6 d) y7 b- c: E3 j
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) ^3 I; t; ]- c  X2 y
如果林峰返去幫佢爸爸手都好架! 唔知會唔會呢?? www1.tvboxnow.com7 A' r7 B1 H" I* d+ e" Q( {( W
佢拍劇比起好多演員嘅機會都算多架喇! 不過佢都好比心機去研究演技, 至於呢套劇.. 真係要好睇編劇編得好唔好喇... 睇呢班演員嘅演技應該好好.. 如果呢套劇情故事好.... 就係佢地嘅伯樂喇! .. 有好劇要有好演員.. 有好演睇都要有好劇本架嘛.. 睇下林峰今次好唔好運遇到伯樂喇!
9 r8 m8 j. w: P& e5 z% V9 M6 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 E( }+ S" B5 Gwww1.tvboxnow.com開場一幕比人圍,唔知你同其他會員有冇睇我主帖26/08/2014嗰段呢,我一路睇阿佘同林峰講野就一路留意啲打手,效果有啲喜劇feel,不過就無傷大雅嘅。 ...公仔箱論壇" w+ A2 z1 m2 K* l8 k. u; T# Q
leekwoklam 發表於 2014-8-26 05:24 PM
5 z# [3 s/ ~/ K% H' r, p
tvb now,tvbnow,bttvb/ u. [1 I& K1 V
琴晚睇完第一集喇... 今朝好想講呢一part.. leekwoklam你真係我肚裡面條虫呀.. 我睇到呢度.. 大笑出嚟呀.. 屋企人見到我都笑呀... www1.tvboxnow.com' w% j' ^" q% t6 V7 m
公仔箱論壇* Z" O! C; V; T, a
你呢段-->"開場就玩生離死別然後即時倒敍9個月,幾吸引嘅。"釘姐"同"爆seed"情深義重咁喺車廂裡面互表心跡,周圍過百(佢話)把老牛同曲尺「對」住晒嘅塲面,其實係好迫真定好好笑呢?"
% w' U9 m1 @' p$ Q% o+ k+ ?6 w故事講阿佘話唔好waste子彈, 殺咗佢可以save林峰一條命... 阿佘揾玻璃片自殺.. 比林峰阻止.. 之後好似好型咁向外開埋其餘啲子彈.. 已經覺好笑.. 最好笑係.. 之後成班古惑仔埋架車殺佢地呢幕好似games啲喪屍成班圍住.. 我即大笑呀! tvb好想拍得林峰好型,義,勇一身.. 但我覺好好笑多啲.
24# 金田Sam tvb now,tvbnow,bttvb2 e; C- x6 o+ o- n1 R, V( G6 w/ X& J

7 i9 Q) l% A  W6 q) B% }3 ?公仔箱論壇死在無故太多談情戲,使人印像扣晒分 .. 金田Sam你簡直係我知己呀.. 最唔like tvb啲劇太多談情劇情, 一到啲談情戲份時.. 我就玩games架喇.. 或者睇書
終於播咗第一集,主要我係睇佘詩曼,原來今次又做類似[絕代商嬌]的[三水妹]果種角色,換轉七八年前甚至更早的十月初五的月光時,佘小姐全無難度做得入型入格討人喜愛,但今時今日造型上還可以,雖然仲係咁靚女,但畢 ...www1.tvboxnow.com; p" d( }9 h* O* Q$ E
金田Sam 發表於 2014-8-26 01:11 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" A0 i( X& l# S" A4 U
tvb now,tvbnow,bttvb0 K$ p! ~: u/ S3 R+ n+ }
睇完第一集, 我就覺林峰係卧底喇.. 不過洗唔洗咁多卧底呀? .. hahahahaha... 香港係咪真係咁多卧底呀? 仲有呢, 香港啲警察係咪真係咁得閒去跟蹤番警察呀.. 不過如果個高層係黑警又唔同
, E) A$ G* Z+ `7 u# A公仔箱論壇www1.tvboxnow.com1 w; J: {' X5 F9 e, c
咁你回帖時都好有心機啫,係咪?9 @, t& D$ H: p
$ a5 x% P- j9 e
唔好意思呀細佬,我話劇中唯唯學「化骨龍」講對白,我驚你唔明呀,因為你咁後生,我擔心你或其他會員唔識張家輝個化骨龍係乜水啊,比張劇照補充吓先。www1.tvboxnow.com. Q7 S) V. C' L' o/ R: Q' W

* p3 k, U( J2 z" @0 x8 L( c) N公仔箱論壇292524429252457 Z8 \8 J- |: _) {

- Z+ z9 X. V) R+ P* A# Q化骨龍講 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' ]% Z6 d* b7 D( w
leekwoklam 發表於 2014-8-26 05:44 PM
公仔箱論壇: U4 p" L  O3 X& X
tvb now,tvbnow,bttvb" g! a0 \- [! `; [7 Y+ g
sorry呀你post咗啲劇照我都唔知係乜...可唔可以講比我聽套劇叫乜名呀? 又或者有無得dl睇下呢? 化骨龍係咪就係套劇名呢?
tvb now,tvbnow,bttvb% [/ N: r, b4 v1 h2 l2 `$ U% m' @" E' b
講起chok林我覺得佢演戲好過唱歌,睇咗两集佢都做到一個吃腦又冷靜的爆seed。我反而中意三哥,佢同劉江都有機會係黑警!
& L9 A+ \. }/ H8 D( O7 w; F! }mnb1123 發表於 2014-8-27 12:52 PM
5 |7 ^5 w* w( F9 i$ H* `公仔箱論壇( p: _& s4 {/ z0 B8 d) _0 g
以無記嘅慣性編劇, 你估邊個最可能係黑警吖喇?? 真係有可能係三哥喎... 但劉江差唔多套套劇都係奸架喎!
5 z" R) X$ O+ z# J; f2 A細佬未睇過「化骨龍」唔緊要,同「化骨龍」有關嘅幾套電影都成10年有多架啦,係我呢啲老餅先有印象。
  R: ~$ p& Y# @' \不過唯唯特殊講對白時嘅口音同語氣就係參考張家輝咁囉。 ...
4 c6 T4 X) R( V8 kleekwoklam 發表於 2014-8-27 04:13 PM
公仔箱論壇/ w" E$ o( ]* b( a9 d8 Y

. q4 G. o7 \& m9 i. q9 _& z公仔箱論壇套劇真係叫化骨龍呀? 有無seed可以dl呀?
tvb now,tvbnow,bttvb( R7 F9 y  C6 Z. U
2925852TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ U9 Q- @. X% z( n
咁咪夠晒正囉,可以當喜劇咁睇。2 d# g" d5 u1 j, ^( {
不過睇阿佘同Raymond啲鬥咀嗌交戲係應該好睇嘅,但日後談情說愛就好難講。
& h) Q" c* e9 |& O+ i5 l. M  L; P! L
% O5 {3 M& \. G: qwww1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-27 03:46 PM
tvb now,tvbnow,bttvb& t/ k7 K$ L( P9 L

P2 W- ^4 F7 \$ [  s$ l  NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。峰哥靚仔嘛... hahahahahaha..
3 ~8 Y( H8 j: T( Y  U! @公仔箱論壇2925854" z$ E9 i. A: k! D4 g. F/ C2 ?7 i, }
係呀,卓凱比我嘅感覺都係正中帶有少少(可能最後多多都唔奇)陰暗面嘅人。tvb now,tvbnow,bttvb- H9 L  r4 U! N/ h, o) t: v
唔,聽你推測,個黑警真係好有可能係劉老師喎。
. t& h; l$ }5 z5 {tvb now,tvbnow,bttvb
' z# w( |1 [4 `% m+ K& p  d  L
- b# C! D# k: T# B2 gwww1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-27 03:56 PM
2 Z- w* B; h# K/ h9 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www1.tvboxnow.com: `' z) T2 r8 |; y/ y, D! y% b
leekwoklam開個帖比人估下邊幾個係UC, 邊個係黑警吖
" j/ @# G% R7 y- @5 Ntvb now,tvbnow,bttvb細佬同mnb1123, 你哋個主意幾好。但怕唔怕比人鬧搶晒啲話題。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 E! y4 ^8 h$ N; C* V
係網上其實太多資料漏出,邊個係黑、白、灰都有啲頭緒噃,比啲時間我睇吓可以點樣包裝得好啲,OK嗎?
* \1 u* _/ B- `( f3 V' g) U但如果係遊戲形式就會益番喺吹水版咯。 ...7 f& K  r. O8 G/ ]4 g
leekwoklam 發表於 2014-8-28 11:22 AM
www1.tvboxnow.com3 W: l9 K0 R# _% b
) w, J# l- L: {3 u* N- G" s
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係要估下喇!
I think Raymond is doing fine in this role. He is going to be the next Laughing .; G% t# p& Q7 b
mrfusion 發表於 2014-8-28 10:53 PM
5 h+ H9 c( F( v3 _% v" ]0 F/ o1 M0 [0 _2 o! E/ Z' b. Z
佢靚仔過laughing
本帖最後由 大文細佬 於 2014-8-29 02:57 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- @9 T3 q. {% x/ c' R4 e" J

" _4 {9 Q' H* g6 V: P8 e, ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種.. 我好like睇架!