返回列表 回復 發帖
www1.tvboxnow.com: u; {: [  X$ c- Z* R8 l% k

; t& V$ D) T  Q% [6 D/ ]2 j5 i係咪!.. 我第一個反應都好似你咁.. hotel一定有heater架嘛.. 唔make sense! .. 都係嗰句"揾戲嚟做"
; C: i$ m. F* i8 K. e- m' btvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-8 04:07 AM
公仔箱論壇8 ~- c6 z: X  y. l& F0 V$ j* h
哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。
公仔箱論壇( E' ~' n  ]# D" [, p# ?% z3 `

t5 b4 z* E- J# e公仔箱論壇"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...tvb now,tvbnow,bttvb& s9 e) Z3 g* d# y0 |- A0 r
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
  ^% C9 ^9 Z- x# Swww1.tvboxnow.com《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
$ H% K: k- x( @# [www1.tvboxnow.com$ i! Z; G* B7 J. A% W* d
相反前者民初背境已經有少少趕客.......
& V+ \- y5 p$ E( w但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
, ]1 y9 `7 {( I; V& a公仔箱論壇6 ]+ x! y3 d$ Z
tbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,公仔箱論壇# b# R& K" K% O) N) X. z4 i. E
忠奸人反而可成為今年的重頭劇。www1.tvboxnow.com! k2 c* W4 V% |9 F3 W1 G: @8 u
# l5 }- h" u( P. g5 I& Y
使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。tvb now,tvbnow,bttvb- i; l, \; C: Y) k: i& v6 c  W
開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,, s1 R# G% U, S* Z4 ]$ d' T
...
' @) R1 q/ a  ?) d) l9 _金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
: H  C, p  g0 r: e, Q6 K2 [
睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...tvb now,tvbnow,bttvb% L" t( _% W3 {# n# a
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
9 q* Y+ i2 t  Z. I" b( Z- E
, n8 y: |- T' F
細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。
9 P6 S9 T2 `2 L5 G+ Z5 iwww1.tvboxnow.com 公仔箱論壇; j5 Q- ^" K/ {( e$ H% a! V/ Y
我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。www1.tvboxnow.com1 ?! S7 i  D% A0 j& R6 m& N! D: l

) W8 D$ ?6 X$ l1 Y) ^但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
& G2 D  x* v5 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# c0 A1 A8 F. i: L# F9 V
樣搞笑多啲tvb now,tvbnow,bttvb& B- b4 R9 Q4 Y, ^3 t0 o$ z
大文細佬 發表於 2014-9-11 01:34 AM
9 u1 e' k# L/ B( |: o/ X( n9 g4 D
笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: i+ S, l# h$ S4 f  e! v, U! w
第13集最後一幕: _( p  n8 T8 f
陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷...
# L  z8 z* |6 O+ \( k0 QPedestrian_A 發表於 2014-9-11 11:39 AM
www1.tvboxnow.com6 I9 a% f- C/ }' t
冇錯,非常明顯,不過睇開啲啦。
公仔箱論壇4 M4 t. I/ h5 [6 e* J

5 h! t( O! b5 C& Y  U, ]8 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過tvb now,tvbnow,bttvb0 V) O" x; n6 e, S
大文細佬 發表於 2014-9-12 02:11 AM
: X9 N5 x' H7 I5 ?公仔箱論壇真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ l% H' g/ S, f) g% P% X
但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
. g) e8 G, P& u$ p' ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb6 m6 D# v4 M1 |8 {. B+ |. E
我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:公仔箱論壇. l' t% B- Q8 ~* ^; I4 p

1 d0 N8 [( D& z公仔箱論壇歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥 ...
" s* R1 l% }! H3 otvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-13 05:02 AM
* m, N2 w! |* e% Y
係囉,歡喜係UC唔係冇可能,但如果係真,條「橋」要扭得好盡,編劇就抵讚。
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
9 T- l% {+ |7 t; z2 atvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb# v# _, G' g/ P
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...tvb now,tvbnow,bttvb( m: P8 F+ [' q
金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
) z* s) B  I2 {7 o; }3 [, ^啱啱啱,有啲急,又要睇番原本批人,悶。
係喇.. 响15集咁多人死.... ..
' B5 S6 D( W4 W% z. a/ {2 k6 `' N; c公仔箱論壇) f7 n2 {& H3 M9 ^, ^9 ?9 }8 |! c
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  g5 x- B8 q8 a( P% ~1 x
大文細佬 發表於 2014-9-14 06:51 AM
; I" G$ n' O6 m/ Qtvb now,tvbnow,bttvb我都係咁話。tvb now,tvbnow,bttvb$ c; q6 H% ?- |# H! P3 K. t: z6 ?
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地, ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, B3 y9 I+ `1 r! ~1 {5 N1 J7 m; N
金田Sam 發表於 2014-9-13 04:47 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- _+ X* o' g+ X  y/ z3 I* y
即係變咗警校教材呀?
7 U2 a! Z% t. C% f; i/ |tvb now,tvbnow,bttvb或者安排放喺港台啲官方宣傳片?
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,
$ A( K6 q4 t1 k& M或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈
. V) z# _; R2 k! s; n* T$ Rwww1.tvboxnow.com9 w8 `: O, P7 ~( L2 S$ r
釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!
+ G7 K" `( I4 d9 n/ O' S! G1 g, G; Ttvb now,tvbnow,bttvb我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!" . F( {. f; s, \7 U
大文細佬 發表於 2014-9-16 02:06 AM
4 v5 u( ^; c& C4 w8 e0 ]' O哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。
真實情況有人中鎗後到完全康復可能已經需要九個月時間,回顧的九個月中各人分別中鎗多次,差不多所有男角也有試過楂鎗射過人,鎗械何時在香港不受管制? 爆SEED背部中鎗時走不動,而且當時人地射中了就停了手? 如果繼 ...公仔箱論壇4 Z7 k5 i6 J' c, J
金田Sam 發表於 2014-9-15 05:35 PM
$ Y! X) h9 M& Z# gwww1.tvboxnow.com唔好咁勞氣啦金田Sam,無記啲劇我都係DL咗慢慢睇嘅。
& a. |" z' S8 E& _* K/ v* S唔啲bug好多觀眾已經慣咗,唔當係乜嘢問題架啦............
5 Q- P( w& `; R& h
2 N5 {5 [0 {# v' B, i我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法..
, r7 W3 a8 c$ @% Stvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-17 01:40 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 W# v1 p3 r  s7 w& y5 \" J
公仔箱論壇. ?. Z) y8 B% ^$ Q

# r4 `. ?. Z0 f: Z- P係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。
& e) o3 R. z: g0 h' g. w9 o1 i話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。