返回列表 回復 發帖
公仔箱論壇  `% h) ~- }4 m& C- H2 Y7 \

+ H1 W3 t& B# g8 h2 Q! M/ ktvb now,tvbnow,bttvb
$ W: i  ~1 A: d# Y3 C& ~4 U+ ]) A戲中人物受傷到復完實在太快太誇張了,驚人的回復速度相當嚇人,仿如打不死的,卓SIR鎗傷,爆SEED面部被畫花,其後被打,捉撻沙時受的鎗傷,毒品交易時試毒嚴重差點死去,直接的真正交易時更背部中鎗被挾持,救回 ...tvb now,tvbnow,bttvb  U. [$ f+ q6 `1 A
金田Sam 發表於 2014-9-16 01:51 PM
公仔箱論壇5 ^8 g" k5 R2 I
金田Sam,或者爆seed佢哋睇得《龍虎門》多.....
! G/ J9 k$ J' |5 F/ \
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 J1 m0 [# S: I% A3 b4 e& @5 G
www1.tvboxnow.com2 r5 C7 ?% ]  n* S* E6 X; r# |
叫Stephen吖.. 同周星馳同名嘛.. 之前啲人都係叫佢星仔架嘛
- d5 e# P) ^2 b: L4 c7 k: B, Xtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-18 03:03 AM
$ x% `1 T: p7 g1 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係喎,Stephen哥順口又有意思。
% [, u  m+ W/ m5 m+ b& u9 I* hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 ; Q3 u! y; _% i' P# e+ M' `
9 T3 `+ p$ S" C: A2 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb/ m9 b) j0 J5 Y4 ~! l- `) A, l
個公仔係咪火雲邪神嚟架?7 Q- l0 ?+ p. U" _) O" X
大文細佬 發表於 2014-9-18 03:00 AM
! ~/ h: J$ L( d. D$ G9 w: `$ p係呀,佢係羅剎教主火雲邪神呀。
$ U8 D7 T1 z* {9 i" P+ N! T5 M公仔箱論壇另外,聽講釘姐都有跟另一位女主角"玉兒"學嘢。
. [* q/ ^* \) l7 F# L: Gtvb now,tvbnow,bttvb
4 w# |4 w9 x! k$ N7 A+ ?, a3 A+ u  v/ ]. l. |
+ K2 W" a) d9 L  P$ Z+ A7 q3 Q9 m6 y6 c  }0 ?( f" ?
呢對我個人意見無咩問題,畢竟三哥戲中是孤家寡人,而且江美人也是個美人,那個少少露牙肉的笑容非常好看,年紀是稍大了一點,但正正因為這樣,難得的是還個像38歲左右的美人啊,比實際年紀看起來年輕一 .../ L8 F3 J* r6 U9 @  {: y3 a
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:01 PM
2 a0 R1 |0 q4 S$ w  T多謝Sam評盡分析。
. J" ?7 c. R# TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好多points由於你講得幾仔細,所以我唔補充太多。
1 X: M; V$ M7 h6 f9 ?# ]tvb now,tvbnow,bttvb不過,你唔buy敏之啲感情戲,根據劇情發展我都有啲認同嘅。睇咗咁耐我都唔太投入佢同葉sir同Kobe段三角愛情線。希望而家Kobe岀事可以帶出一啲机會啦。公仔箱論壇3 Q& p7 [# X4 @- R' i; S9 ]
江美儀係咪已經4張幾嘢?我成日以為佢大過陳煒架。
成條支線cut走會好睇好多, 日劇唔會為加感情線而加, 夾硬拖長部劇, 韓劇港劇就會- P9 R$ o. L& e3 ^
shehboy 發表於 2014-9-19 03:42 PM
公仔箱論壇% y+ c6 w0 A8 x* N% m( y
係呀shehboy非常對,我對日劇嘅偏愛,就係偵探就偵探,親子就親子,警匪就警匪,校園就校園.....,而唔會係唔係都夾硬加啲冇必要嘅感情戲,所以節奏明快,越睇越投入............
http://2.bp.blogspot.com/-mI2jabrit2k/UIo45Hp1PVI/AAAAAAACa2w/S9NBTEw9py8/s1600/03.jpg 公仔箱論壇0 M) X! Y4 ~" y" Q* \
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ \- G! h" y& {  V$ W0 V2 i' D
江美人,現年43歲了,打扮得宜的時候誰會察覺已到呢個年紀?tvb now,tvbnow,bttvb0 m* }9 w2 |. \
tvb now,tvbnow,bttvb, T$ O+ A" v) O  q3 N' u
笑容親切,眼神精靈,談吐舉止高雅,與三哥拍拖就不可能了 ...
# A6 ]9 p5 t4 k/ m0 B: q* p/ t公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-9-19 10:18 PM
2 e6 z7 y! d1 [" A4 M" A襯係襯嘅,但唔知點解真係唔投入佢哋兩個嘅感情世界添.......
3 I0 p6 F+ a9 r" i' C2 l可能我仲記住美儀喺《名媛望族》個三太look呀。
% x' v5 r' T/ j# }
/ m! g, G! G6 M" P8 e  k# y1 O  ?, b+ T2 N% t
$ [/ F" H$ i+ S7 E" r# o" |8 v" S

- q$ A( ~; I' t5 U; j公仔箱論壇江美儀個樣點睇都係老喎.. 差唔多50歲我都信呀.. 如果唔係啲人都唔會覺得"衝II"馬明同佢似母子戀喇... 雖則馬明都老.. 但佢仲老嘛...我指overall 個look, 皮膚同個樣就更加唔好講... 所以有啲人個樣老.. 點扮都好 ...
1 T# C' W: O5 [/ F- k7 Gtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-20 01:33 AM
& c4 l0 S  y$ [* w8 U細佬,一講啲男女演員年齡同匹配話題呢,你啲意見真係好中肯,我喺呢啲方面唔懂表達,又做唔到你寫嗰啲比較,總之大部份都認同啦。哈哈,美儀似5張就陰功豬......
- E- O! _  B3 U6 C3 Y2 k公仔箱論壇
; X9 M/ W4 _$ @. B2 J( m7 Wwww1.tvboxnow.com
9 r8 F, \' z: `+ W! y  v不過講出嚟你可能唔相信,《沖上雲霄II》係舊年無記劇集中我睇睇吓睇到放棄嘅一套劇,到而家都唔想睇大結局。
3 c4 M5 _. j5 |* jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。套劇某啲演員太扮嘢(不過唔關馬明、美儀事),另外唔知點解連劇情整體我都冇哩興趣,嗰段時間我開始睇番多啲日韓劇,睇完幾套同航空有關嘅日劇韓劇之後,就更加無mood番睇《沖上雲霄II》嘞。係咪好怪呢?
9 ~; ?3 I& @/ {( ^
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! P" S0 M  g; _3 r' v
同感... 都唔知點解"衝II"會高收視.. 就好以韓劇"星星".. 唔明點解咁多人睇... "衝II"主角感情線唔好睇... 反而胡定欣同馬明呢兩pairs嘅仲好... "星星"男主角一啲都唔靚仔又唔識做戲.. 返而女主角演得仲好.. 個奸 ...
5 n* w& P* j3 a  n) a' Q. S& D公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-21 02:37 AM
tvb now,tvbnow,bttvb+ f, m' x9 L* f% [- r* K
1.
9 Y" u- A6 V7 F0 r3 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《來自星星的你》係好例外我喜歡嘅韓劇,不過全劇最唔like嘅就係"都manager",頌依當然OK啦。tvb now,tvbnow,bttvb5 c$ T  u9 E6 B. N5 t/ z
2.+ [# G! y0 P* W" \6 A; k% z
其實我覺得有時係成本效益有關。無記開嗰啲30集嘅劇,如果唔加插3幾條感情線落去,往往撐唔足集數,結果可能就係而家我哋所見嘅效果。
《使徒行者》已經進入最後兩週風雲變色的高潮,該劇播放到現在...口碑一直不俗,算是有所交代。tvb now,tvbnow,bttvb6 y; ^9 I9 I7 X8 |
該劇之所以受到注目,主要因為是林峰離巢前的最後一部、亦是佘詩曼回巢後拍攝的第一部作品,廣受關注亦屬正常。1 ~9 r( c. Q+ a- O- X
尤其 ...tvb now,tvbnow,bttvb& A5 T" s- h) }$ [( W% E
timmaxsing 發表於 2014-9-23 11:06 AM
) G; {4 Y# ?" L" q, G# a* L  t( `
Benz再攞男配角,咁就「冧庒」囉,預祝佢先。
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
8 {& V3 \6 k; B! U# yPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
( V1 j* S9 S4 _7 A, Qwww1.tvboxnow.com「宋生」可能係英文發音呢,哈哈......
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 g8 W9 m4 u0 |
8 \4 ~; B, w. U
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
0 _# a; F$ |# c大文細佬 發表於 2014-9-23 02:45 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 H8 r. ?  D( Y+ |1 |# \1 o5 t
死啦Eva係乜?我太蠢了.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. V2 L$ s. }4 U* f" |
公仔箱論壇3 B- H8 T* o* e) V; i
係呀,本劇可以計收視率,前排《點金聖手》我都係計收聽率咋....
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# r4 C! x1 W  i2 ?0 y
大文細佬 發表於 2014-9-24 01:23 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. D/ j) h) _3 D6 I" p9 h
啱!
3 O2 G- ^! H4 S" |) ^9 \tvb now,tvbnow,bttvb如果Kobe個角色如釘姐咁要有攪笑部份嘅話,咁森美做Kobe就合適啲。
+ u) Q3 F8 T3 p8 p. ?www1.tvboxnow.com但正經做情深臥底始終我buy沈生多啲囉............
9 {, W9 B, E* Q, Y公仔箱論壇公仔箱論壇' N, R/ t& L  T" o6 k8 {" P
演員一旦定形後,所被觀眾接受的感覺會固定了,像許紹雄和森美這類搞笑的形像深入民心了,也像很多年前經常拍笑片的譚詠麟Alan一樣,突然拍認真戲飾演一個殺手時,多麼的搞笑呢? Kobe角色由森美演出相信要做到許紹 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, T3 C: i# ~0 B# ]. r5 q/ {' {
金田Sam 發表於 2014-9-24 09:40 AM
; m: ?6 N$ ]& Q7 f好詳盡舉倒啊。公仔箱論壇# h! W6 |, i5 w* b& `

2 g$ W2 T6 O. ~6 R: Awww1.tvboxnow.com森美我唔敢話演技演唔到Kobe,但正如Sam你話定形嘅問題,森美拍嗰啲電影角色,好多真係"揮之而不去"架.......
第22集tvb now,tvbnow,bttvb6 m9 Z0 R) P& b) s+ [! J( e
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
- B' w- n/ e" z5 ]6 c4 C公仔箱論壇爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
9 \/ }5 `, V. j! e7 c4 |0 Ptvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
. A0 \; J5 Q; c3 p/ A2 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啱啱DL睇完,係幾怪。. ~" V: K1 R9 E& }
Pedestrian_A你真係一個好好嘅旁觀者。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-25 03:13 PM 編輯 www1.tvboxnow.com) V0 t9 L' J' Y6 V7 |3 K1 g0 c* ]& Q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* y7 J$ F) S& O4 D) C5 d
劉江老師。我知道...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 |: D' |- ?  Q
www1.tvboxnow.com3 c  G6 I0 f& V  G( m
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
3 V, x2 L7 j2 [, d; N2 l) @9 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...公仔箱論壇- F6 [- _; ?" \4 `' k. h8 `
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、李自成(雪山飛狐)、成崑(倚天屠龍記)、曾國藩(太平天國)、岳飛(決戰皇城)、鐵木真(1994射鵰英雄傳)...     
# Y, M+ f1 r7 |$ p& d! B我知道你近年演過《大唐雙龍傳》的李淵、《畢打自己人》的陸雲廷、《拳王》的任國龍、《寒山潛龍》的鳳南天...
) u2 h; P' @$ z5 D% _我知道《賭神》高進細佬高義、《賭神2》龍五都係由你聲演嘅...
7 w) N7 s8 w. g+ @tvb now,tvbnow,bttvb我又知道「╳!講呢啲」係你發明嘅。
8 V) L- @# I( @, _www1.tvboxnow.com我當然知道《使徒行者》個大黑警"郭學華"做得好好。
! F; x: U0 X" n: ^tvb now,tvbnow,bttvb但我亦知道唔駛三個月,郭學華會同上述無數角色一樣,好快就會離開我嘅記憶,煙消雲散...tvb now,tvbnow,bttvb+ _, W) [4 e/ k- y: T, Z; D
我知道唔係你做得唔好,相反實在太好。你演嘅角色就如活現在我們周遭嘅家人、朋友、同事...一樣,每天朝見口晚見面,所以我哋從來唔會專登記住你個角色...,因為我哋無諗過突然有一天會失去你...www1.tvboxnow.com- \- e5 ~2 o7 g
可你又知唔知道喺訪問聽到你話,考慮約滿TVB後想退休唔做,我嘅心情登時好失落...tvb now,tvbnow,bttvb* Z: D! e3 _3 J* w( B! V. ?# V
我唔知道有啲乜嘢人乜嘢事可以令你改變初衷,我只希望大台高層可別要再大安旨意。
, M* a- d" I* s. n2 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我只知道當劉江老師、龍婆羅蘭姐都話求退後,親切老人家又再賣少見少囉...
0 q" Y5 b! M" B" F2 x: O8 w0 f2 qtvb now,tvbnow,bttvb