返回列表 回復 發帖
  @) O$ ^" I; U8 ~  x' v* y
0 s7 u% y/ E8 K; Y" d$ v8 B6 W" A! v公仔箱論壇"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...www1.tvboxnow.com% I% i1 X7 t5 U/ V, ]" s4 I. S
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
1 S! ~9 d7 d! e6 q& f1 Zwww1.tvboxnow.com使徒行者節奏緊湊,演員表現更好...
! u) W" K. {$ Z+ o5 N9 t
/ [& [& [3 H7 `( z0 ^# Rtvb now,tvbnow,bttvb"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...www1.tvboxnow.com. i6 o7 J4 s% w& [# i
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
2 A( d" E# |, v6 i, K: _! Wtvb now,tvbnow,bttvb《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。www1.tvboxnow.com. S, l4 F( J- `) H

4 I* G1 O0 M" w. x! F- p" LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。相反前者民初背境已經有少少趕客.......  x+ K1 U$ Q; k6 }' I9 M& t
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
公仔箱論壇* `! w* j4 q) B+ {2 R8 F
9 o9 c! c+ t; x% i
tbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,
0 k( n% a7 U+ otvb now,tvbnow,bttvb忠奸人反而可成為今年的重頭劇。
# z% a+ Y: Z9 a* v* j2 j" F- H+ e# q0 `公仔箱論壇: o: E1 K7 G7 \
使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。
9 B+ _% f3 p  [9 o; u2 f5 L7 E! n# Ctvb now,tvbnow,bttvb開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,+ v5 z, w; ?, [( D' [8 w$ s1 c$ |
...公仔箱論壇. o7 k% x0 h& `6 d% Q+ s
金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
+ ^2 H- c" i) r! Z# U, @睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
The name of this drama is inspired by the Bible?  Any relation?
覃歡喜樣吾奸
覃歡喜樣吾奸
4 V. {, t0 x: z) K4 [$ d6 x, e公仔箱論壇johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
$ ?8 l+ |6 T4 {www1.tvboxnow.com
# t" ?# W- L9 O* \/ D  ywww1.tvboxnow.com樣搞笑多啲
公仔箱論壇' m7 P0 a% s3 V5 X
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。tvb now,tvbnow,bttvb. }9 b4 f. U1 u# m- X4 L  }
6 N% J% a/ g3 H! p+ C/ N6 j相反前者民初背境已經有少少趕客.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 W. [0 r/ i2 h8 z# \+ d
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...
( W) d) _1 ?6 `& S% E* i公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
. W) W; c; |9 D
! J% E) ?9 _8 m5 a+ Z0 {. P安琳又幾靚靚嘅
靚仔靚女成套[使徒行者]好多,男的有沈震軒林峯三哥,女的佘詩曼高海寧貝安琪,長腿敏之熟女江美,toby,配合的甘草演員Mary姐,kk,覃歡喜的Benz雄,咁樣的陣容點可能收視低?
3 j$ B$ F5 o+ {6 j1 n- o公仔箱論壇
% U: r3 c8 y" l( T: Z公仔箱論壇戲中撞爛的汽車不計其數,爆炸場面好多,動用的臨記數目之多近年罕見,拍攝慢鏡定格移位,只有電影的製作今套有齊,美中不足只係森美同受傷的梁家輝演出唔到,如果唔係會算係近十年tbb的一套大製作,佘詩曼的回巢,林峯的最後一套,不惜工本,化費粗略計算會係前一套忠奸人的四倍以上成本,咁都唔可以有一倍收視??www1.tvboxnow.com/ [" T! M8 w- a- l
6 j( K8 c1 R: X6 }5 g& {
哈哈,事實上以收視記錄睇係差唔多,上套只用一個郭晉安而己,無爆炸場面,無撞爛過任何汽車,無演員要搏命演出跳樓戲,使徒行者講演員墮樓的己有好幾個,釘姐,kobe,將會的阿Yan,外鏡鬧市拍攝亦多,製作上係好認真,可惜的係大細超了,年中夾硬播了一套外購的膠劇西遊記開始,tbb你再點做觀眾都只係[哦....],再難有觀眾會真心支持你地,而且其他的競爭對手開台唔成功,係令tbb依然一台獨大,但係咁樣獨大法,又會係觀眾喜歡的嗎?
覃歡喜樣吾奸
. M# I+ q# F2 }& z( \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
公仔箱論壇) o7 X9 P2 H$ Y" l) H  O
笑面虎...
- J, l5 R! b7 q6 R+ y, K3 R4 X公仔箱論壇對手被吃了也不知
第13集最後一幕
0 K: T' A/ K# y3 G# ttvb now,tvbnow,bttvb陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷...
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...公仔箱論壇0 u$ e# ~0 |( q/ a7 @. s( J
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! E  C$ {& N* s: ~5 q
歡喜哥是第五個臥底
7 ]/ |3 u- H4 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。所以隻眼開隻眼閉
感謝樓主詳細的解說. 公仔箱論壇6 d+ @* P: E$ c
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' }6 C. j7 ]8 K! _; V- U
安琳[貝安琪]的確很矚目,上一檔戲[巨輪]也是迷人
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
9 Q: i/ s. s0 P& \3 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
" s" p  \  @2 c( O3 @4 e5 w/ B3 rwww1.tvboxnow.com其實他是鐘SIR
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...9 i- ^( z" q* t+ |9 }
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
0 x+ n$ d, `! U8 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* [3 s" S; L' l細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。公仔箱論壇# t/ \& D$ f9 r9 d

9 D- X3 V' L1 X9 m; W我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。www1.tvboxnow.com1 |9 a& n3 b/ k' |, p. [+ i

. l. K% ~/ n# W' W但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件