返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
* ]$ X: g. o2 @) J. s4 U; T8 Mwww1.tvboxnow.com一見TVB出品先知唔關事$ `( ~3 }' _4 ^4 I; ?& U
睇左幾集都幾好
& \! |" q6 @+ T8 T! V. L: W9 J: m/ YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
' G3 l3 }" P5 ?( ]4 @; i' o" `& m

7 v" C# |9 B- a" x% mtvb now,tvbnow,bttvb播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人??? 公仔箱論壇( `% P8 V) G. ?$ n* Q
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
6 y' C* s( J% P2 _/ X公仔箱論壇
9 `: H; g' o+ k: N) A" S- htvb now,tvbnow,bttvb高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒$ D) D9 A  ~' p
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
6 b2 f# R1 e3 o" Z
, J, o$ W7 D: W$ W/ X2 t% J* l( ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。當然, 此劇演員也發揮出色
* q  N2 ^9 D1 b4 w+ f' QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...公仔箱論壇/ M  Q# f/ b5 L/ h2 J
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
! T4 s4 p, ~. F) G

' r: O  k! @0 E9 j& Z: d* A好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集www1.tvboxnow.com" S/ }) o( L$ a/ t
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪  ?: `& q3 t; f7 ?+ F
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
; z- O; Z' e( W  u% A% q9 [6 [公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
4 i, \) i* N1 O3 t/ B9 P' P/ n, owww1.tvboxnow.com8 u/ t- n  X4 `, a7 ?
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
5 z2 e( P2 F4 Z公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ F+ t0 e4 ~/ g- a
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集tvb now,tvbnow,bttvb4 ~! d/ G. A4 U& r# G9 g3 A# S
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 公仔箱論壇9 s; V8 o6 C) S+ U) b2 o
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...公仔箱論壇- W% h7 M" Q5 B4 {& [2 B% l
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
! H( J5 z6 B+ l2 X

) T5 h6 n( g+ X" t4 @$ t* A4 S/ @www1.tvboxnow.com我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...( |# a0 a: [9 A  B" a% ]1 g6 X& a
29458659 ~5 y5 A% o' _7 a  U$ g- a2 p7 V6 u
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
/ y; V3 y$ q. N! U1 n8 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
5 o4 n& B6 J% @/ O% F( ~) Q- a- V( m我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
9 S1 H& Y: J2 a$ k% F# c0 x9 Lleekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
" Q0 T/ {3 l! n5 ~5 L公仔箱論壇! G: T9 l% j) U# Q- g8 W, u% q
嘩.. 你揾到佢咁多資料
& d. D5 S+ B0 }5 e; H* [

% D" p% C! h% b9 cwww1.tvboxnow.com我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
6 B( f, v7 M0 z) P0 j  o" wkobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
+ ]0 p3 {7 B' J' ?1 Ctycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
; S- c7 T1 c, ~. ?8 ]. a' W$ Fwww1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb  S3 w7 F9 h- v
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集7 r( r, J" ^9 [& M" V  W: l& p
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! ) {' ~2 A# `5 n+ T
公仔箱論壇' z5 R; y8 Q% J( K! J
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ |2 s3 t+ V* T3 W! E
www1.tvboxnow.com% m' D2 b$ [- K' |
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
; X4 L+ H7 f0 B/ I# V7 C) _www1.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
' i6 f" h" r- R6 ^2 ]0 A+ L8 E公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb0 @4 {0 a; R  R" s
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
5 Y5 _2 G( ]! @; j+ k" b2 g! s/ rwww1.tvboxnow.com
" R& `" }$ O3 _9 j( a公仔箱論壇20集後不知所謂!!! www1.tvboxnow.com5 E" J8 H- y5 I* H2 K# g. @" {
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
) R' Q" E$ ]3 [0 V8 a- k

8 L0 }( P: w* L# l. W' L公仔箱論壇差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ ^0 \: m1 x  l2 N( o. [

. \% z! c. X# V5 e% NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
1 ^* w5 ?% |$ ^+ ?0 k% V$ g
6 I) C7 G* R5 n) {其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。www1.tvboxnow.com7 I; j9 C) e6 |/ }8 o* D! G% \
$ a! C; o" C& U
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。6 W) _5 p6 ~$ u& ~
www1.tvboxnow.com6 n* ~8 Q7 E+ Q  X7 a3 Q+ `
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
3 x! W. C+ ?7 Owww1.tvboxnow.com$ v! E  K7 K( Z7 G1 N- Z# F
《再戰明天 ...tvb now,tvbnow,bttvb3 C9 o7 S* b% ^9 a9 G$ C
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
www1.tvboxnow.com9 _, K' J! o, l
9 F( h( N( g3 S4 m
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添