返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關; a$ d- P: m# n
一見TVB出品先知唔關事
" w8 W$ g' g; s* O2 ^1 L5 btvb now,tvbnow,bttvb睇左幾集都幾好
' ]# X0 J+ i, b) r$ Ubgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
' p0 F3 g: g/ Stvb now,tvbnow,bttvb- B* z. s5 m" E$ }
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
) `" ^  s5 z# A% g* {0 r/ Dtvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
) j6 A/ T4 |/ g; i8 _公仔箱論壇
0 Q" s( z: K) I) v( Z公仔箱論壇高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒www1.tvboxnow.com# X( C3 ~, B: A' ~/ ~* A
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
/ c9 m/ t% b5 ?& G  Z) D' utvb now,tvbnow,bttvb# }  ^- T; c5 r
當然, 此劇演員也發揮出色
& R: U6 X  i$ m$ j$ J, W0 C1 r0 E: p; jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
( P; V7 u2 D" O) n0 Ltvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
( z+ r: \7 |& G2 h8 ]
: ~  F* e3 |1 U3 u! P/ h好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集tvb now,tvbnow,bttvb3 w# N+ u0 @6 a9 C
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪tvb now,tvbnow,bttvb; N( Q7 E' G" I; U' F
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 公仔箱論壇4 d4 q" h% _2 s" }  Q6 D' n/ V
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
! ^# x& x. F) A! J7 i6 r1 Q/ G
# y8 C) m  N( ]! m2 k7 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
3 d( A" C2 v# f7 K- }% F, m& R公仔箱論壇
, |  T5 y" E+ Otvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集: W- ?7 K8 Y+ G; M( e. z3 y
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
% z  H4 r) c8 P9 A' N8 W( F他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
$ {. G4 [3 P9 UPedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
& X3 K' U4 K8 z+ X0 a- h4 h- l' ?tvb now,tvbnow,bttvb
- V. i& n- Z( W公仔箱論壇我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
* V! J) V# O5 Q( j2945865
- B/ G) N+ d$ H- T+ uwww1.tvboxnow.com我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
& I$ i. a  s- n6 P我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
, F5 ^* y# c/ d) v: T) k# gtvb now,tvbnow,bttvb我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...www1.tvboxnow.com4 _) \/ V  [- `% Z$ B+ e9 U
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
# ^2 x& C7 l: O- X* l* A4 s( ?2 B
, Z) _! [6 y7 ~# T% L% ^3 H* C$ E4 Dwww1.tvboxnow.com嘩.. 你揾到佢咁多資料
: z8 @: e* e! k+ m, d" r! RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- f1 v. `; f& H* I* E# \9 N9 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
; X' ^# z; ^$ ^5 h- h+ F7 Q: g2 Q公仔箱論壇kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
' y" u& |7 A, q0 i1 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
+ y6 r3 b" t! }' h' d, J" Z
  j+ L  E" r4 S4 _( j5 u; q( J! o6 ?
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
8 q; v# E4 X$ [3 a; Z' P7 c歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
: m: C+ X. d  Y) K( RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- T8 I- v  `( M* v! d; D4 C, T: {
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 l: m' c2 S% T/ M  p! y
www1.tvboxnow.com- [7 D9 H: p$ R. t' Q) L; Y
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
  D! c+ Q' h9 P0 u公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 v" L+ h$ _& {, d+ e% t: @5 X

& }6 c! N6 b3 g* m2 w" x可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  www1.tvboxnow.com+ E# l9 c. v+ G  ~6 A1 Y" c

" r% v$ m! j* ]+ R4 x! y: B3 }0 L20集後不知所謂!!!
& M" L7 I0 b# F7 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
: W( K) w3 ?: H$ l9 ~* yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, _# H% B4 @% u/ Z. h差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
www1.tvboxnow.com: A8 _. K6 @/ V2 K( O! J( ^
2 X& h& h8 U* e7 Q. h3 w2 d
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 A5 h4 p. }# u

$ P2 K1 A" D5 ]; J; M* f9 e公仔箱論壇其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ t& R/ t) p  X8 V: W, Q

( f6 l$ x4 ~0 I+ }3 y有你哋各位,回帖區先有咁多話題。tvb now,tvbnow,bttvb' S! [9 v+ u) k2 \% h. L+ z

; w2 F& V8 i% A8 `4 Rwww1.tvboxnow.com其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
+ x! z+ M2 L  V" T. y8 h# w
. ]8 b& }% L+ d1 {9 [* qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《再戰明天 ...www1.tvboxnow.com4 g- Q7 S& R: j2 c7 i, x
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
. R% B" r6 i; t% v& g# Ywww1.tvboxnow.com公仔箱論壇- l: E0 `, F. F" I: w' p4 {9 ?
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添