返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
+ t4 V" L, n3 {2 d/ H' g" i% Qtvb now,tvbnow,bttvb一見TVB出品先知唔關事公仔箱論壇* E6 `/ R/ d% a5 M/ r6 i
睇左幾集都幾好
. ?7 s+ |) {' Y( O: v7 V2 e公仔箱論壇bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
# \$ N: _' A6 b" d3 G; aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 S/ a: m. ]& s播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人??? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ x4 ]$ }0 A3 G8 S3 w
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
tvb now,tvbnow,bttvb$ Z. y& [3 C* j9 F+ I

: o0 `8 r' K7 \& W2 c2 s4 A+ Gwww1.tvboxnow.com高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒* W8 x* Z- L! b- r% x
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果' C) U. [) `2 c) P; e: W

0 _# `3 \7 @6 ~當然, 此劇演員也發揮出色 www1.tvboxnow.com& s- d: x. X$ n, E# c1 X
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...6 y! Q0 @, e4 _
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
公仔箱論壇2 w1 B* u8 m9 \; j. F' {3 w  O

! d! s; |+ a. s5 U$ Y7 Stvb now,tvbnow,bttvb好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
4 N/ V' y3 ^3 b$ o7 E9 t. j( ~tvb now,tvbnow,bttvbKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" H" R3 E# \! M, g+ A6 O% [
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 2 G" \. p: T, K; V/ B( m
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
: v' e1 H& u, @

6 g; w4 x* W# J4 O+ F+ O1 V; k5 qtvb now,tvbnow,bttvb係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
9 c8 R2 L- w6 owww1.tvboxnow.com
- {$ Z5 `  ~4 X5 q$ Q+ etvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! V5 b) D# A0 P; G( ~8 ^! L2 m
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 公仔箱論壇* {% |; ?3 [9 C
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
& Y4 a0 x; z/ h$ E+ g9 fPedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
公仔箱論壇7 U# X. k. Z! S/ C% y+ ?; t

% E) [( @$ p- d1 {% ^公仔箱論壇我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
, f: u8 _, q- d9 |/ M6 L2945865
5 g5 s. B& r# w; ^我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...( P9 I, ?8 a3 X4 H" q% v
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
4 |  o1 m" g$ e" x% {% P我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 .../ p: n  P; m# Z2 y4 H! E
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
www1.tvboxnow.com- `! \* c, {; x

/ J& m& X5 y  x% H# X+ [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩.. 你揾到佢咁多資料
- t; i6 |6 q' c7 G! Y9 C& t) C7 M% w
2 R' p% Q- W* `) |% g5 o, M4 j' `
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
0 D" N; V0 v1 k! B公仔箱論壇kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...公仔箱論壇$ h$ }, E" X) r" g
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
* W% }0 e; m  N. x$ n) l5 [" ktvb now,tvbnow,bttvb5 t2 _  ~5 Z0 Y# I* y4 d0 ~7 o
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
% n2 _- F! t/ }/ w/ x& R, H公仔箱論壇歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! tvb now,tvbnow,bttvb5 J. o8 ?. ?" Y) ]

( S" p5 W0 Q# b! @5 ztvb now,tvbnow,bttvb爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
$ g2 o% o5 G1 m* ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 Z9 R$ {* F9 J0 K3 [/ t8 n5 t
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
; S5 S* c6 Q7 [; L7 ^% Q4 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
公仔箱論壇3 @: U1 m# i. G3 z$ k
公仔箱論壇1 q0 @& A0 J& s5 m' M9 v# a6 i: y
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  tvb now,tvbnow,bttvb  O4 r) ^" z  ~* X$ m7 V& Y) x# `1 [

8 B% G4 F4 e1 n4 u6 _- s20集後不知所謂!!! tvb now,tvbnow,bttvb8 Y- G4 o; C, z6 F( j2 V
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
+ `; |% b4 T1 _# i
) n  V& Q. Q6 x# a, J3 b差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
# e  u; N, f$ B4 q. v9 o& Vtvb now,tvbnow,bttvb% d0 ~6 }/ B5 v9 g7 f
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。6 T  x6 b8 V$ h/ f2 R& Q! n+ @

4 h1 z9 G: q, \8 n. B其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
: q' [: [  h, y0 q. T5 ]公仔箱論壇
4 R4 E, q( {2 M" F" kwww1.tvboxnow.com有你哋各位,回帖區先有咁多話題。tvb now,tvbnow,bttvb+ |5 e  M6 ]7 F* I) m8 ]; H/ M# m# X1 y
www1.tvboxnow.com6 C* L. c, j& A; V# V
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
; T" E; H/ q! y
* l9 ]# n; p, R) U; S: P( ~《再戰明天 ...
3 o% i1 g; g- U' ?  D  kleekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
www1.tvboxnow.com" ?( S) u$ F7 E: l/ I8 t

0 K' p5 x+ f, H1 X3 f原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添