返回列表 回復 發帖
leekwoklam, 你太好喇.. 唔洗睇tvb website都可以知跟住做乜... 呢套之前嗰套載得有情人一集都未睇呀.. 不過我會睇呢套先.. 你話大長針港版喎.. 一定要睇!www1.tvboxnow.com% ?' U9 M* V/ X9 {$ C
www1.tvboxnow.com/ x& P4 q& [7 Q) N# L2 Z, o
( S% R2 \9 E4 Z0 Ctvb now,tvbnow,bttvb我都唔識點形容......希望套戲裡便唔係咁啦.......
+ d7 _" ?- _; F0 l, t8 u" J( Xtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-6 01:48 PM
5 k5 S' t/ ^. y% _9 B6 C
6 j! R) ]7 K0 }6 q8 f  {佢好似無乜頭髮咁囉.. out out 地
思琦媽做嘉欣阿(細)媽有根據架。
+ n7 l9 g# L: X0 k+ I% ]8 Nwww1.tvboxnow.com因為思琦係2001年冠軍港姐,嘉欣係2004年國陳際華裔小姐,前者輩份高吖嘛 , ,哈哈.www1.tvboxnow.com7 {0 D8 ], K; X* `0 f! H& C6 b
; l  b$ ]; j/ ~tvb now,tvbnow,bttvb www1.tvboxnow.com% X6 k6 |" t; c$ F' g; R

1 Z1 U3 E9 \* [+ v/ Z- ?6 N+ w0 dtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-6 02:20 PM
7 w) v% ?+ L4 n7 c  ~& |1 G公仔箱論壇/ P7 m( r- d5 _4 u; [9 e7 l# k" }
不過男人嘅嘢.. 女人越後生越好架喇... 好多時啲細媽仲細過個女架...好得人驚...
點解咁多人啲comments唔想睇嘅?? 不過如果唔係傳似港版大長針.. 我諗我都唔會想睇!
看第一集後... 不會追這劇tvb now,tvbnow,bttvb/ I# _/ k4 `# }( [- N" O
將來無聊可能會看TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 l& B3 x9 l2 {* D7 k
Pedestrian_A 發表於 2014-9-9 02:45 PM
0 e* ~' n) B/ v, h
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 d$ ~# z( v3 T6 [) W5 }) [9 @& P
有同感!.. 可能峰哥同阿佘呢套有睇頭啲!... 不過我都想知.. 最後嘉欣會同邊個男角一齊... 我當然想係黃浩然喇.. 靚仔啲嘛
2 a- b2 _; g. g- w哈哈,連細佬你都唔buy,本劇真係so陰功。
) v2 q% x9 ~# P不過好快有杜參父女玩針灸,佳期又替一元施「艾炙」療法,不如睇埋先吖。
& L# Y& g. \2 s: G# a$ v" ?- T# P公仔箱論壇
6 w( q8 }3 v( S7 b- V/ Ttvb now,tvbnow,bttvb2934217tvb now,tvbnow,bttvb5 |! f: [2 @  F6 ]: e/ p8 l0 i

+ ]( N9 [: M  r8 u3 S+ ^9 Q! c' [tvb now,tvbnow,bttvb2934218
9 f0 X+ E3 S* B3 p5 \公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-9 12:23 PM
tvb now,tvbnow,bttvb( u" D- N4 w, H* ]1 c
tvb now,tvbnow,bttvb2 Z" m" x! ^; Q7 n
睇多兩集先... 睇下會唔會好啲...
tvb now,tvbnow,bttvb! A1 z7 k  u$ |4 F3 H
2 I% b/ l0 O/ {, X丁一元机會大啩啲。公仔箱論壇/ P5 {, \0 g! v# Y: {* g+ V
leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:24 AM
3 V% B6 u+ G" \1 f, O2 n& T公仔箱論壇2 o1 \" w; i5 D2 w8 t* Z, F$ G
乜唔係黃浩然係主角咩?.. 唔like陳生
) L8 \/ ?; y# R# o- U& I陳生個主角好似重要啲啲....
* e5 |% Z& Z0 u) L7 V 公仔箱論壇9 c% \0 U* f1 i
我同你一樣,但係真係唔好問我點解我麻麻哋支持陳展鵬。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* s/ N2 w" K  s5 M
Er......Er.....
' `4 a3 L- }1 D9 R5 E/ H9 B3 h可能一直忘記唔到以前佢喺ATV啲演出,但最好笑嘅係,我只係睇咗幾集之嘛,影響又會咁大嘅?
4 ^0 q+ Z- @' y+ I2935583 ...tvb now,tvbnow,bttvb4 ^9 ~8 ]" W- _) H6 O. c: z
leekwoklam 發表於 2014-9-11 04:08 PM
7 t- ~6 }3 w) c2 R: ^4 z公仔箱論壇
2 R4 p4 R' u& ?* K0 y9 D4 c+ atvb now,tvbnow,bttvb各花入各眼... tvb成日比啲懶有型角色佢做.. 但我唔覺佢有型嘛... 我覺得如果佢想觀眾多啲buy 佢.. 應該做多啲務實啲嘅角色... 好似忠奸人郭晉安個角色咁.. 唔有型... 靠演技!..: Z' e% k; L) j3 ^7 E" i
講番套劇... 真係麻麻地... 劇情太舊... hea住睇會好啲
9 E2 {* \" O  `$ ^
我睇《大藥坊》唔係hea睇咁答簡單,有部份劇情我係用「耳」聽就當睇咗........
/ h7 D$ I: C! s) t; Xtvb now,tvbnow,bttvb唔怪得收視率咁慘,不如計「收聽率亅仲好。
) `1 c+ m- E! L1 ^& q公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-12 01:31 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 |5 Y3 b% N8 P

: D0 J) L! }$ L' W" Z. k4 C- j咁搞笑.. 呢套劇我都係聽架... 一路聽一路玩games或者睇書.. 有仲未兩集未睇.. 回你地啲帖仲好玩啲
但大長針話綠豆先可以解毒架喎.. 當我睇完大長針之後.. search網上資料.. 綠豆緊係可以解毒架... 如果豆漿(即係黃豆)可以解毒咁咪食豆腐飲豆漿已經得喇... 黃豆唔係只係豐富蛋白質架咩??
www1.tvboxnow.com# e1 u. C, @- @/ C5 d3 R! }
細佬你點解咁好記性嘅,《大長針》啲劇情我真係已經煙消雲散囉,幾乎好似無睇過咁。
4 R- V. ^# ^0 o3 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你唔提都冇醒起豆漿係用黃豆做嘅喎,而綠豆先可以解毒,咁即係阿常大夫應該要用"海帶綠豆沙"或者"綠豆沙沙冰"去解毒。公仔箱論壇+ K- [$ y# x! p
2938071 ..., Q4 N1 E- I3 K7 }
leekwoklam 發表於 2014-9-15 11:43 AM
- x) I; x8 g  |% v# \: @
! c: I" h5 O4 x: h) r- M: N: t, I" M8 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都係上年睇大長針架.. 勁好睇.. 睇到一晚睇幾集... 綠豆本身都好有益架網上講
上化学课的时候,老师说重金属盐中毒能用豆浆来解毒,是因为重金属盐与喝下去的豆浆中的蛋白质反应,能达到解毒的目的。当人体误食了重金属,如铜,铅等,这些东西会使蛋白质凝固,人就要出现中毒的现象.这时,我们喝牛奶 ...
+ c0 l  A; T# T; ehajime112 發表於 2014-9-15 08:43 PM
, Q- _9 H5 Z3 a3 i7 `7 }公仔箱論壇
* j& f" r  F) F, }. ^" A$ GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩你好詳盡呀.... 化學知識已經比番阿sir好耐喇... 你咁講我又知多啲喇!...
5 s# z' n$ K3 E. A: Y2 W但"九九"丹好似用好多毒藥加埋好多貴嘅補藥mix埋一齊而成架喎.. 咁即係理論上.. 都同時中啲毒無關金屬類架喎.. 即係係咪應該同時大量用綠豆呢?? .. 不過都係傾下啫.. 唔洗咁認真.. 多謝你啲咁正嘅資料!
dont take it too serious, its only a drama9 Y* t# c" ^7 M! X
wakeup99 發表於 2014-9-15 09:21 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& X5 j& z7 @; c4 w: G/ d, M
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- |5 I/ L+ o& Z* R% a- n
係呀.. 唔洗太認真... 不過咁都可以學到野喎.. 原來金屬中毒可以飲奶或者豆漿解毒架
仲未聽第六第七集呀.. 不過唔係咁like有人死...
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?tvb now,tvbnow,bttvb5 S$ K- q# t$ {, \. \, o0 Y
公仔箱論壇. R: r' Z* I2 e
順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明有幾奸.. 佢地有乜理由心底裡仲會覺得佢個女許君約對佢地咁忠誠呢?? 更何況莊繼宗同表妹相處時應該知道個表妹係幾有機心先至得架嘛... 人性根本無可能會分得咁清楚... 爸爸奸.. 係人都唔會太接受佢啲仔女係忠嘅.. 除非佢啲仔女表現真正為人係正直喇! 但許君約表現得唔係喎! 就好似香港警察入職前都要check埋家庭背景喇!