返回列表 回復 發帖
大藥坊主題曲   顧家輝作曲  林夕作詞  張德蘭主唱TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( Z( N; H, b  R: S+ F5 F

7 D) L/ x5 n" @1 G8 k3 I# Cwww1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb* K2 p) v  a5 b' y
反而對呢套劇嘅主題曲更有與趣。好耐冇聽張圓圓唱輝哥.林夕嘅作品
劇情一如既往發展,今日冇乜好講,不如睇吓有關BB寫真集啲靚相補數。- p" j, d4 q) x0 O, q6 l
! D+ G8 G% U* u5 J5 U29466384 S! h2 w* c; Y$ ~
leekwoklam 發表於 2014-9-26 03:49 PM
www1.tvboxnow.com* B2 |/ ?/ d' D  J, e3 q5 q
咁我寧願睇BB 奇實係冇時間,因為用咗D時間睇帖同回帖 离開香江成二十几年好多中文都唔記得晒,特別要寫廣東話
tvb now,tvbnow,bttvb6 E( ]  b/ y) U5 v! Z# |0 K) \2 @
  f& J; O, V7 e$ ~2 F  f
嘩.. 咁你仲係咪好思鄉呀?? 我只係幾年... 所以仲好思鄉... 不過啲港潮語已經唔識喇www1.tvboxnow.com$ W( t6 c2 U* I2 N& S
我大把時間返由其朝早响學校時.. 夜晚聽睇電視 ...tvb now,tvbnow,bttvb4 U4 _  A7 {, l9 e
大文細佬 發表於 2014-9-28 12:29 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 N- o- l1 n0 c" B  ]
公仔箱論壇+ m6 [7 \1 f2 Z% G; \$ d! |. S
都几思鄉嘅,挂住D老友,同學。同埋會好留意香港發生每样時事。六點半新聞、新聞透視、星期二檔案,鏗鏘集係必睇節目,www1.tvboxnow.com8 k4 C6 u1 {7 l! W6 u2 d( W
所以都好多謝公仔箱論壇呢個平臺俾到我哋唔同类形嘅電影、電視節目
  |! j1 K* `% c) c. P& s) ^其實我明白《大藥坊》同《仁醫》唔應該直接比較,大家條「橋亅根本唔同,趣味性大有分別。
) }5 R3 a! |) N5 q  Z, L9 xtvb now,tvbnow,bttvb- O9 Q2 o& K3 m. @
我實際係想話無線啲編導、編劇今次浪費咗一個大好題材啫,畢竟無線啲醫護劇一年一套嘅咋,而時裝醫生劇又已經拍到 ...
8 F! E) m% d$ \/ [tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-10-7 04:22 PM
/ D8 I) |4 o# u' P( q我就話因為冇競爭所以無記D編劇.編導求勿其  。如果魔童攞到牌,班友仲唔打醒十二分精神?
所以我寕願睇千奇百趣玩HIGH-D
; R" A% v- \6 v2 l' _
www1.tvboxnow.com  _$ U/ h3 e8 i, w+ r
千奇百趣玩HIGH-D同埋sunday扮野王.. 係我最近嘅主打呀
- V# f9 h; n* i3 O; e; x4 X  ztvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-10-10 12:50 AM
! h& s' [+ x. y( P& Y2 J
我都係阿大佬 食完飯,睇D笑料節目帮助消化。正所為笑一笑世界正美妙
6 k+ h8 T, `/ a/ G8 s- FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 c; j! B" b- ^' m4 I% ?" c" A! m( ^
.. 唔知會唔會有得dl佢網上啲劇呢?tvb now,tvbnow,bttvb! x. a6 \$ G  d, A% j
大文細佬 發表於 2014-10-10 12:49 AM
  \4 e/ [& F" _( z) f4 M唔知呢 有邊個大哥大大知嘅?
我覺得呢套劇.. 基本如果你skip咗好多集.. 你唔洗睇番轉頭都會知之前劇情講乜.. 因為未做到都已經估到.. 太無聊喇... .. 要起碼好似"使徒"咁有時要人估都估唔到先至好睇架嘛..不過"使徒"後十集失望..估到劇情 ...
4 P3 d+ s, |- h) hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-10-15 02:14 AM
6 s. U0 c7 K7 i* {+ U我都冇睇呢套嘢巧耐阿大佬。而家等緊跟住嘅<老表你好HEA>