返回列表 回復 發帖
大藥坊主題曲   顧家輝作曲  林夕作詞  張德蘭主唱9 n* [/ \: }& m2 j* f7 p4 A
公仔箱論壇# }6 t- x/ ~8 C/ M

2 c' b3 \# b- v: ^5 H反而對呢套劇嘅主題曲更有與趣。好耐冇聽張圓圓唱輝哥.林夕嘅作品
劇情一如既往發展,今日冇乜好講,不如睇吓有關BB寫真集啲靚相補數。8 ?1 S# b7 E+ |
2946635tvb now,tvbnow,bttvb* X7 l  `5 J$ j1 ^, j3 f
2946638www1.tvboxnow.com' z: Y! ?* H& @) r9 |4 b3 g. j# N
leekwoklam 發表於 2014-9-26 03:49 PM
www1.tvboxnow.com" v+ K, f0 A& q$ H% A" |! w
咁我寧願睇BB 奇實係冇時間,因為用咗D時間睇帖同回帖 离開香江成二十几年好多中文都唔記得晒,特別要寫廣東話
tvb now,tvbnow,bttvb" ~. [, @! z- q

# T: k* o; h, H+ u' `8 @' owww1.tvboxnow.com嘩.. 咁你仲係咪好思鄉呀?? 我只係幾年... 所以仲好思鄉... 不過啲港潮語已經唔識喇
: Y9 s1 n" V4 P' {, Z9 x! D4 vwww1.tvboxnow.com我大把時間返由其朝早响學校時.. 夜晚聽睇電視 ...
" E/ @" L" M# b  V4 |大文細佬 發表於 2014-9-28 12:29 AM
3 l7 t1 j2 G6 i0 o2 y* G# bwww1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com: ]) m8 q- W( C9 i+ o0 O
都几思鄉嘅,挂住D老友,同學。同埋會好留意香港發生每样時事。六點半新聞、新聞透視、星期二檔案,鏗鏘集係必睇節目,
3 {; Z. k4 `0 a9 L# V8 M所以都好多謝公仔箱論壇呢個平臺俾到我哋唔同类形嘅電影、電視節目
8 M5 \, e1 \8 ^1 [其實我明白《大藥坊》同《仁醫》唔應該直接比較,大家條「橋亅根本唔同,趣味性大有分別。
! k2 L& `7 q: P9 \) g公仔箱論壇
7 i! J7 b& }$ E1 Jtvb now,tvbnow,bttvb我實際係想話無線啲編導、編劇今次浪費咗一個大好題材啫,畢竟無線啲醫護劇一年一套嘅咋,而時裝醫生劇又已經拍到 ...
: e$ G: H3 I' Q9 V) [tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-10-7 04:22 PM
. b- z6 |& s" }! o  S2 `7 b3 a7 Z( i
我就話因為冇競爭所以無記D編劇.編導求勿其  。如果魔童攞到牌,班友仲唔打醒十二分精神?
所以我寕願睇千奇百趣玩HIGH-D
: ^5 o9 P! G4 {

2 }: K% {( ?# c+ X公仔箱論壇千奇百趣玩HIGH-D同埋sunday扮野王.. 係我最近嘅主打呀
0 [) @) r* `. Atvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-10-10 12:50 AM
/ c0 G' y" {+ `3 S- x3 t0 \* k
我都係阿大佬 食完飯,睇D笑料節目帮助消化。正所為笑一笑世界正美妙
4 P- P2 ?8 ^( J* j  S2 l* ^

8 {0 [; V* W9 v3 s.. 唔知會唔會有得dl佢網上啲劇呢?
4 v$ ~" N0 Z! Z& T4 h' KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-10-10 12:49 AM
% w/ Q, v% h" J* Y5 J& K9 z5 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔知呢 有邊個大哥大大知嘅?
我覺得呢套劇.. 基本如果你skip咗好多集.. 你唔洗睇番轉頭都會知之前劇情講乜.. 因為未做到都已經估到.. 太無聊喇... .. 要起碼好似"使徒"咁有時要人估都估唔到先至好睇架嘛..不過"使徒"後十集失望..估到劇情 ...% R: `& S7 k( V4 b0 `
大文細佬 發表於 2014-10-15 02:14 AM
tvb now,tvbnow,bttvb& ]/ f. Q& J/ F- r0 p) j, X
我都冇睇呢套嘢巧耐阿大佬。而家等緊跟住嘅<老表你好HEA>