返回列表 回復 發帖
見好就收
& c% ~# D9 ^  Y  m公仔箱論壇TVB 續集死路一條公仔箱論壇1 U( z& Z6 @  h# S1 F- `
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
tvb now,tvbnow,bttvb4 j! `8 @' E* i; W3 ^) S8 s# u, \
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
1 X' Q% i8 P" K4 a$ u) Y3 qmnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# X$ @5 ]' {% E' [: w
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳. k+ C3 H0 _: Y8 m0 ~
Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
# n# K- X( D5 {# c+ }: b0 ]& {公仔箱論壇mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
tvb now,tvbnow,bttvb! T0 d6 ^0 s& Y
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
3 p6 S& X2 g8 y+ dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...4 N0 _% W! v) l, t% s9 H8 d
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
0 B( F2 u7 n; E/ bwww1.tvboxnow.com可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
( ~, n6 v9 `7 E大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
www1.tvboxnow.com- c, M1 g2 h( E3 Y  h: i1 C
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
* Z: H5 ^' B; }* c' N6 K0 QDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
9 K/ v6 P$ K" `2 p: Mtvb now,tvbnow,bttvb
7 y) T3 _) f8 E3 Q, M+ |7 c- ftvb now,tvbnow,bttvb可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
+ o' C, s% t' Y* Y& e- Vwww1.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
& I( e5 v* u3 q$ N9 ]" c4 l" W* S或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇; u. i0 X! I; p
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
% W& ^- X3 x+ D8 W- Awww1.tvboxnow.com係呀,好橋呀。
www1.tvboxnow.com0 k1 m$ D8 C% e
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......0 |5 C: j3 ~# z* z) t/ ~
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
) {4 w! [- J, {4 |, H9 f

, w# b5 ]+ g8 C1 Xtvb now,tvbnow,bttvb其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 b+ b- p! s" _4 G9 Q9 x( n- c( F
或者拍電影版加重佢戲份呢.........www1.tvboxnow.com$ q1 H2 H# U2 {) o. H3 ?8 X' a9 b
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
% u) g/ k' r: z* g0 Hwww1.tvboxnow.com4 Q5 n- }$ T1 M) e9 i( Z
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
www1.tvboxnow.com7 b% R. B7 X: b: S. r% l
公仔箱論壇) \1 E  l7 ^2 g7 I' r
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
8 Q% r$ h1 E2 C" b/ Q3 r( |( `4 jwww1.tvboxnow.commrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
* K: |0 V, P  Z7 [0 E7 U; L6 P0 W
- |2 ^" R0 S+ _! f
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後tvb now,tvbnow,bttvb: E9 H6 z9 Q, D$ Z& J7 W/ W
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
- h' O5 P4 t$ `" U
我諗唔會喇啩。