返回列表 回復 發帖
見好就收公仔箱論壇' y- y: p9 @" [' N% ], Z8 |
TVB 續集死路一條
+ `( c7 R; q/ ^! G3 j4 H3 Atvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 @* g; N. i) {  Y
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
2 T/ B" W: e6 M! e" o7 j, a公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
9 p& C3 ]4 j: G呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳  m0 ]* k5 D0 l3 g( I- i
Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.! _% B2 L$ Q) X8 g6 l7 M
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
公仔箱論壇0 M0 m( u1 u; M5 Y" x) O" S1 K
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
  l. K  T$ }8 d, |" s* y7 h- PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 c9 K  O; z3 e. `7 j+ x$ n! ~" M
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
公仔箱論壇; U2 Z$ \  B4 L6 k
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...www1.tvboxnow.com  U1 Z, x: p% z- G- u
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
9 y3 G9 N# S1 ~* [0 M% N3 N/ zwww1.tvboxnow.com反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
0 D5 J' Q* e. h0 vwww1.tvboxnow.comDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.tvb now,tvbnow,bttvb; k9 W1 S7 x* P. Q! ?
# C% K6 X- d7 m4 k$ `5 P% r# [
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
; P6 w& S. w, C4 h" X( ~+ \Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
" k1 w0 G0 ?- ?% U或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
' n; S3 m3 s& j1 r! L) c8 ilimited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
www1.tvboxnow.com  v5 d: l7 C* n/ a7 d
係呀,好橋呀。
www1.tvboxnow.com8 O  Q# [6 v& H; Q, {
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
5 G3 X$ [) N4 g2 n0 M' ]leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
www1.tvboxnow.com  \$ q% u( A7 O/ ^9 ?. e2 Y/ q

! r% T6 [$ N& f( [( F, PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. ?' Y! h% m( b0 {
或者拍電影版加重佢戲份呢.........2 |; S" `8 p! G& Y- Z
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
www1.tvboxnow.com3 V: _& H. h* x/ w4 a4 J

9 C. |4 ~5 V6 p7 S許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  ~( n$ t+ e8 a+ c6 c7 k

. K  X7 ]5 J0 W許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.tvb now,tvbnow,bttvb% \6 Z5 \8 K$ I8 |
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
4 {" j& N: D9 A+ [& t  ?4 ^* k

, ?6 b1 k  s; D5 a* }. @% I6 R9 d$ H1 atvb now,tvbnow,bttvb都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後5 [7 O* E. R* S/ {  z% i" c
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
" m) n& ]* S9 X4 s% E+ q% f# rwww1.tvboxnow.com我諗唔會喇啩。